נתחיל ממה שמעניין את כולנו: בישראל עומד הגיל הממוצע ללידה ראשונה על 27 וחמישה חודשים, לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. אבל מה בקשר לשאר העולם? איפה מקדימות הנשים להפוך לאמהות, ואיפה דווקא מקובל לקחת את הזמן? סקירה עולמית שריכזה נתונים דרך נתונים של ספר העובדות העולמי של CIA, ארגון יוניסף ומפקד האוכולוסין של סין מצאה כי במדינות רבות בעולם נשים לוקחות את הזמן. הנה לפנייך:

1. יוון. כנראה שהמשבר הכלכלי המתמשך במדינה נותן את אותותיו גם בתחום המשפחתי, שכן היווניות מעלות באופן תדיר את הגיל הממוצע ללידה ראשונה. כרגע מדובר בגיל מופלג למדי - 31 וחודשיים - ולמעשה, בממוצע מדובר באמהות המבוגרות בעולם. 

2. בנגלדש. בשנים האחרונות חל אמנם פיחות דרמטי בשיעורי הילודה במדינה, הודות לרפורמה באספקת אמצעי המניעה, אולם הגיל הממוצע ללידה ראשונה עדיין נמוך מאוד, ועומד על 18 ועשרה חודשים. 

3. אוסטרליה. גם ביבשת הרחוקה יש ירידה מתמדת בשיעורי הילודה, אולם שם הנשים לא רק יולדות מעט, אלא גם מאוחר - וליתר דיוק, בגיל 30 וחמישה חודשים בממוצע. 

4. בריטניה. אחרי מלחמה עיקשת בהריונות של נערות מתחת לגיל 18, הבריטים נחלו הצלחה חלקית בלבד, והגיל הממוצע ללידה ראשונה עדיין נמוך ביחס לשכנותיה האירופיות - 27 ושמונה חודשים. 

5. איטליה. ב-2014 הגיע שיעור הילודה באיטליה לשפל של כל הזמנים, והיה הנמוך ביותר מאז נוסדה המדינה ב-1861. את מעט הילדים שהן מביאות, האיטלקיות מתחילות ללדת בגיל 30 ושלושה חודשים בממוצע. 

6. דרום אפריקה. בשנים האחרונות צונח אמנם שיעור תמותת התינוקות במדינה האפריקנית, אולם שיעורי הילודה נמצאים אף הם בירידה, כך שקצב גידול האוכלוסייה נשאר קבוע למדי. הדרום אפריקאיות יולדות לראשונה בגיל 22 וחמישה חודשים - מבוגר יחסית למדינות אפריקאיות אחרות. 

7. סרי לנקה. עם שיעורי ריבוי אוכלוסין מרשימים שגדלים בהתמדה, אין פלא שהסרי-לנקאיות מתחילות להרחיב את המשפחה בגיל צעיר למדי: 25 וארבעה חודשים. 

8. דרום קוריאה. עם ממוצע של 1.1 ילדים לאישה, אפשר לנחש שהריבוי הטבעי בקוריאה הדרומית לא בשיאו. הנשים יולדות מעט ומאוחר, והגיל הממוצע ללידה ראשונה עומד על 30 ושלושה חודשים. 

9. ניז'ר. מי שהוכתרה לאחרונה כמדינה ששיעור הגידול הטבעי בה הוא הגבוה בעולם, אין פלא שהניזריות מתחילות ללדת מוקדם - וליתר דיוק, בגיל 18 ועשרה חודשים. 

10. אוקראינה. ברבעון הראשון של 2015, חלה צניחה חדה וחסרת תקדים בשיעורי הילודה במדינה המזרח אירופית, שירדו ב-12%. עם זאת, הגיל הממוצע ללידה ראשונה נשאר יציב יחסית, ועומד על 25 ושמונה חודשים. 

11. ארה"ב.  כמו בלא מעט מדינות מערביות אחרות, גם בארה"ב חל גידול מתמיד בשיעור הנשים שיולדות בגיל מאוחר. ואולם, הגיל הממוצע ללידה ראשונה עדיין נמוך יחסית, ועומד על 25 וארבעה חודשים. 

12. שווייץ. למרות קצבת ילדים אסטרונומית של כ-800 ש"ח בחודש, שכל אמא שווייצרית זכאית לקבל מיום הלידה ועד שהצאצא מגיע לגיל 16, המקומיות דווקא לא ממהרות ללדת, ודוחות את הבאת דור ההמשך הרווחי לגיל 30 וחודשיים, בממוצע. 

13. טורקיה. אחרי ירידה מתמדת בשיעורי הריבוי הטבעי, פצחה הממשלה הטורקית בקמפיין אינטנסיבי להעלאת מספר הילדים בכל משפחה. מתברר שגם הטורקיות הצעירות נרתמו למאמץ הלאומי, והגיל הממוצע ללידה ראשונה ירד ל-22 ושלושה חודשים. 

14. אירלנד. במדינה שבה אסור לבצע הפלות מספר הילדים הממוצע למשפחה הוא השני בגודלו באירופה, אולם האמהות לא ממהרות עם הילודה, והגיל הממוצע ללידה ראשונה עומד על 29 ושמונה חודשים. 

15. אנגולה. שיעור הלידות במדינה הוא מהגבוהים בעולם, וכדי לעמוד בקצב, הנשים מתחילות לתקתק את הצאצאים בגיל צעיר - בגיל 18 בדיוק, בממוצע. 

>> הריון שלישי בשנתיים: הילריה בולדווין גאה להציג