הנעליים של שרה ג'סיקה פארקר, נעליים, סטילטו, עקבים (צילום: Junko Kimura, GettyImages IL)
נו, אז שינוחו בארון תשעה חודשים | צילום: Junko Kimura, GettyImages IL

למרות השינויים שההריון גורם לגוף האישה, ואולי דווקא בגללם - נשים רבות משקיעות בתקופה זו מאמץ מיוחד בשמירה על הופעה מטופחת. כשמגיע הזמן להפרד מהסקיני והחולצות הצמודות, יש מי שמוצאות נחמה בנעלי עקב סקסיות. אבל מתברר שהבחירה הזו עלולה להסב נזק ממשי לאישה. האיגוד הבריטי לפודיאטריה וכירופודיה (רפואת כף הרגל) יצא לאחרונה בקריאה להריוניות להימנע מנעלי עקב, ונעליים אחרות שלא מספקות תמיכה מספקת.

בראיון לחדשות BBC אמרה הפודיאטורית לוריין ג'ונס: "לעלייה במשקל ולשינויים ההורמונליים בזמן ההריון יש השפעה גדולה מאוד על הגוף. השרירים והרצועות מתרככים ונמתחים כתוצאה מעלייה בהורמון רלקסין". לכן, היא מוסיפה, עקבים גבוהים גורמים לשינוי היציבה ולהפעלת לחץ מוגבר על הגב והברכיים, ואפילו מגבירים את הסיכויים לנפילות.

זו אשמת היידי קלום

בסקר שערך לאחרונה האיגוד, בו השתתפו כאלף נשים, הודו רבות מהן כי במהלך ההריון הן נוהגות לנעול נעליים שלא בהכרח מספקות תמיכה טובה לרגל. לפי הממצאים, 66% מהנשים נועלות במהלך ההריון כפכפים, 32% נועלות עקבים גבוהים, 53% נועלות נעלי סירה ו-30% נועלות מגפיים. מחצית מהנשים העידו כי הן סובלות מבעיות בכף הרגל, כמו נפיחות וכאבים בקרסוליים ובכף הרגל; ולמרות זאת, הן מרגישות לחץ לעקוב אחר צו האופנה כפי שהוא מוכתב על ידי הידועניות.

ג'ונס טוענת שאף אחד מסוגי הנעליים האלה אינו מתאים לשימוש יומיומי בהריון, משום שהם לא מספקים לרגל תמיכה ראויה. היא מסבירה שנשים צריכות לבחור באופציות הנעלה תומכות ורחבות, על מנת למנוע תחושה של אי נוחות ואפשרות לגרימת נזק לטווח ארוך.
כך למשל, יש להעדיף עקבים בגובה של עד 3 ס"מ. כדאי ללכת על עקבים גבוהים יותר רק לעיתים רחוקות, ורק באירועים שבהם אישה בהריון לא צפויה לעמוד על הרגליים במשך זמן רב. "הרבה מהסלבריטאיות ההריוניות שמצולמות בעקבים גבוהים, עושות זאת באירועים מיוחדים. כדאי, כמוהן, לשמור את נעלי העקב האופנתיות למקרים מיוחדים ולדבוק בנעל תומכת יותר ביום יום".

חראם על הגב שלך

ד"ר נמרוד רוזן, מנהל מחלקת אורטופדיה של שירותי בריאות כללית במחוז חיפה, מסכים עם רוח הדברים: "השימוש בעקבים בזמן ההריון מסוכן. באופן כללי, הליכה בעקבים איננה יציבה, מגבירה את העומס על הגב התחתון, מגבירה את הלחץ בקשת כף הרגל ועלולה לגרום לכאבים ועיוותים. נזקים אלו מתגברים בהריון, כיוון שאז האישה נושאת כעשרה קילו נוספים על גופה, והעומס על הגב התחתון ממילא רב יותר מאשר ביום יום. בתקופה זו יש גם הצטברות נוזלים בגוף וקשיים בניידות ובשינה. אם מוסיפים לרשימה הזו גם הליכה על עקבים גבוהים, מקבלים מתכון בטוח לנפילה, עיקום הקרסול או שבר".

אוף. אז אילו נעליים מומלצות?
"לא צריך לרכוש נעלים אורטופדיות מיוחדות, אלא פשוט לנעול נעליים נוחות לא עקב. חשוב שהן יהיו בעלות מדרס טוב ותמיכה טובה, קלות לנעילה וחליצה, ושיהיו במידה הרגילה או חצי מידה גדולה יותר בשל הנפיחות".

>> לא עקבים? אז לפחות תלבשי תחתונים סקסיים