בדיקת הריון ביתית (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בדיקת הריון ביתית | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
עבור נשים מסוימות זה רגע של התעלות, יש כאלה שחשות תחושה קלה של פחד ואחרות יכולות ממש לחוש חרדה או אפילו עצב – התגובה על גילוי הריון הוא דבר שאולי נתפס כאחד הרגעים המאושרים בחיים, אבל לא כולן בהכרח מרגישות ככה.

מה שכן, למרות שההרגשה משתנה מאישה לאישה, ללא ספק מדובר בשינוי עצום בחיים, ומאותו רגע מתחיל מחול שדים של התארגנות ואינפורמציה. אבל רגע לפני שאת מתחילה להתקשר לחברות ולבקש עצות ולצלול למאמרי אינטרנט ארוכים, אתר metro הבריטי ארז לך רשימה של דברים פרקטיים לעשות כשאת מגלה הריון. ללא ספק, זה משהו שיכול לארגן לך את הראש, רגע לפני שהבלגן מתחיל.

1. תקבעי תור לרופא: למרות שבדיקת ההריון שלך מאוד אמינה, הרי שגניקולוג או רופא משפחה יכולים לאשש את העובדה שאת בהריון ולהפנות למומחה במידת הצורך. הרופא יקבע לך תור לאולטרסאונד ראשוני לאיתור דופק בשבוע 5-7 להריון, ולאחר מכן תופני לכל בדיקות ההריון המומלצות.

2. תפסיקי לעשן: המלצות ארגון הבריאות העולמי הן חד משמעיות כשזה נוגע לעישון בהריון. העישון מזיק לתינוק, ועדיף להתאמץ ולוותר עליו בזמן ההריון. את יכולה להתייעץ עם רופא בקשר לאפשרויות שלך להפסקת עישון בהריון.

3. תתחילי לקחת חומצה פולית: ההמלצות הבריאותיות הן ליטול חומצה פולית בזמן הניסיונות להיכנס להריון, ואם לא עשית את זה, אז גילוי ההריון הוא הזמן להתחיל. לגבי ויטמינים ותוספים אחרים, התייעצי עם הרופא כשתיפגשי איתו.

4. רשמי את תאריך המחזור האחרון: כדי לחשב את תאריך הלידה המשוער נדרש תאריך תחילת הווסת האחרונה. זה אחד הדברים הראשונים שהרופא ישאל אותך בפגישה הראשונה.

5. הפחיתי את צריכת הקפאין: את שותה הרבה קפה ותה? תחילת ההריון הוא זמן טוב להוריד מינונים. לא צריך לוותר, רק לשים לב שצריכת הקפאין לא עולה על 200 מ"ג ביום, שזה בערך שתי כוסות קפה נמס.

6. הפסיקי לשתות אלכוהול: יש רופאים שיגידו לך שכוס יין מדי פעם זה בסדר, אבל הגישה הכללית של הרופאים היא להפסיק לחלוטין, פשוט משום שעדיין לא יודעים להגיד איזו כמות אלכוהול מזיקה לתינוק.

7. הימנעי ממאכלים מסוימים: מרגע הכניסה להריון מומלץ להימנע ממאכלים שעלולים להזיק לתינוק, כמו בשרים ודגים לא מבושלים, גבינות לא מפוסטרות וביצים חיות. מומלץ להתעדכן ברשימת המאכלים המלאה.

8. נסי לנוח ולישון מוקדם: שבועות ההריון הראשונים מתישים במיוחד, זה שלב החלוקה החשוב של העובר והוא לוקח ממך הרבה מאוד אנרגיה. אל תתביישי לייצר לעצמך זמן לנוח.

9. תלמדי על התפתחות התינוק שלך: דרך טובה להתחבר לעצמך ולתינוק שגדל בתוכך הוא לעשות מעקב שבועות אונליין, כדי לדעת מה השלב ההתפתחותי של העובר.

10. תבררי איזה תרופות מותר לך ליטול: בהנחה שאת לוקחת תרופות באופן קבוע, עלייך לעדכן מיד את הרופא כי יש תרופות שאסור לקחת בהריון. גם לגבי תרופות ללא מרשם רצוי להתעדכן מה מותר עם הרופא.

11. תחלקי את החדשות המשמחות: רק את יודעת מתי את רוצה לדווח לכל העולם ואשתו שאת בהריון. אבל לקרובים באמת את יכולה לשקול לספר בהקדם, שישמחו גם הם ובטח יתמכו ויעזרו.

>> האם רק מי שיולדת טבעי נחשבת?