אישה בהריון נוהגת (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
זהירות, הריונית באוטו | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
לנהוג בהריון זה תענוג מפוקפק למדי. העצירות התכופות לשירותים (וההיכרות עם מיטב תחנות הדלק בארצנו שהן כופות עלייך), הקושי לשמור על ערנות ואפילו הטמטמת המפורסמת, שיכולה לשלוח אותך למסע ניווטים בעל כורחך (אחרי ששוב פספסת את היציאה הנכונה במחלף).

ועדיין, עד שימונה לך נהג פרטי לרגל מצבך, אין ממש מנוס מנהיגה (חוץ מתחבורה ציבורית, סוגיה לא פשוטה בפני עצמה). כדי להקל עלייך, וגם לשמור על הבטיחות שלך ושל הנוסע הסמוי שבבטן – קבלי כמה טיפים לנהיגה נכונה ובטוחה בזמן ההריון.

בשום פנים לא לוותר על חגורת בטיחות

1. לפני הכל: אם עוד לא זנחת את הקטנוע, זה הזמן. רוב הרופאים תמימי דעים בשאלה האם אופנוע, קטנוע, טוסטוס וחבריהם בטוחים לאישה בהריון, והתשובה היא: ממש לא. ההריון משנה את שיווי המשקל (בגלל השינוי המהיר במרכז הכובד של הגוף), מה שמקשה מאוד על השליטה בכלי. ומכיוון שכל נפילות קטנה בהריון עלולה לעלות לך באשפוז ממושך (ואפילו להסתיים בטרגדיה), מומלץ לאחסן את הדו-גלגלי עד שתלדי.

2. הריון הוא ממש לא סיבה לוותר על חגורת בטיחות. משום מה, ישנה אמונה רווחת לפיה במקרה של תאונה החגורה עלולה להזיק לעובר, אבל בעוד שלטענה הזו אין ביסוס, אינספור מקרים הוכיחו שוב ושוב כמה חשוב לחגור חגורת בטיחות בכל מקרה ובכל מושב. הרצועה העליונה צריכה לעבור במרכז החזה, הרצועה התחתונה מתחת לבטן – ואין שום סיבה שתוותרי עליה.

3. אין צורך לבטל את כריות האוויר. כשנוהגים על סלקל במושב הקדמי, חובה לבטל את הפעלתן של כריות האוויר לפני כל נסיעה, מכיוון שפגיעתן עלולה להסב יותר נזק מתועלת. עם זאת, בזמן ההריון הן יכולות להציל חיים (בשילוב עם חגורת בטיחות, וחלילה לא במקומה), ולכן אפשר ומומלץ להשאיר אותן פועלות.

4. איך לכוון את המושב? גם אם את מהלחוצות, שאוהבות להצמיד את האף לשמשה הקדמית כשהן נוהגות, בהריון כדאי שתשני הרגלים וקחי את המושב שלך לאחור ככל שאורך הידיים והרגליים שלך מאפשר (כלומר, ודאי שאת מגיעה בנוחות להגה ולדוושות). את יכולה לעשות את זה בהדרגה ולהמשיך להרחיק את המושב ככל שההריון מתקדם, אבל מומלץ שתוודאי שיש מרחק של כ-25 בין החזה שלך להגה בכל רגע נתון.

אישה בהריון נוהגת עם חגורת בטיחות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חגורת בטיחות תמיד מתחת לבטן | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

5. מומלץ לעצור מדי פעם בנסיעות ארוכות. כמובן שאין צורך בעצירה להתרעננות בדרך של רבע שעה לעבודה, אבל אם מדובר בנסיעה ארוכה יותר, בהחלט מומלץ לעצור אחת לשעה בערך ולהסתובב קצת, כדי למנוע קרישי דם (ולא פחות חשוב: להפחית את הופעת הוורידים הבולטים ברגליים).

6. כדאי להחזיק באוטו כרית קטנה וקשיחה יחסית. כדי למנוע כאבי גב (גם בנסיעות קצרות), מומלץ שתמיד תהיה לך ברכב כרית קטנה, שתתחבי בין שקע הגב שלך למשענת. התמיכה הנוספת יכולה לעשות את ההבדל בין יציאה מיוסרת מהאוטו ויום של גרירת רגליים למצב נסבל יחסית – לא היית חותמת על זה?

>> בדרך לעבודה: איך משלבים הריון ומשרה מלאה?