אישה בהריון מסתכלת על עצמה במראה (צילום: istockphoto)
לא רק הבטן, דארלינג. כל הגוף בהריון | צילום: istockphoto

כשאת נכנסת להריון, את מתכוננת נפשית לאבדן הקוביות בבטן (נניח), או לפחות להתדלדלות משמעותית באזור. ככל שההריון מתקדם את מבינה שגם הטוסיק שלך נכנס למשוואה, או יותר נכון יצא ממנה, ולמעשה קיבל חיים משלו. הפולקעס מצטרפים לחגיגה, הרגליים מקבלות לוק של פילפילון – אבל היי, לפחות הפנים שלך נראים יופי! אז זהו, שלא תמיד.

הזוהר ההריוני המפורסם נדחק לעתים מפני שינויים הורמונליים ואחרים, והפלאשבקים לגיל ההתבגרות לא מאחרים לבוא. ד"ר אגם קרן, מומחית לכירורגיה פלסטית ואסתטית, מסבירה למה לצפות – וחשוב מכך, איך לתקן.

ד"ש מגיל ההתבגרות

1. שיעור יתר. השיער על הראש נראה בדרך כלל מדהים בהריון. הבעיה היא ששיער מלא, גולש ועתיר נפח לא צומח רק על הראש, ויש נשים שסובלות משיעור יתר בפנים (או מהתכהות שיער שהיה בהיר עד ההריון). אז מה עושים? כל עוד את בהריון, לכי על "טיפול שמרני", כמו הסרה בשעווה או בחוט, מריטה בפינצטה או באפילציה (מחט חשמלי). כל טיפולי הלייזר, אינפרא, IPL ועוד, אסורים בתכלית האיסור לשימוש בהריון ויאלצו להמתין עד אחרי הלידה.

2. עור יבש ואקנה. למרבה הזוועה, לא מדובר בעניינים סותרים. אפשר לסבול משניהם יחד, למרות שגם כל אחד מהם לחוד הוא די מכה. השינויים ההורמונליים מחרפנים את עור הפנים, שמגיב בצורה לא צפויה, מתייבש ומתקשט בשלל פצעונים. אז מה עושים? מקפידים על שטיפה בסבונים עדינים ונעזרים במסכות טבעיות לייבוש הפצעים. תרופות יעילות יותר נגד אקנה, כמו רואקטן, אסורות בתכלית האיסור בהריון. 

3. עיגולים כהים מתחת לעיניים. עוד הרבה לפני לילות לבנים של גזים, יש נשים שמפתחות עיגולים שחורים מתחת לעיניים. משום מה, המדע מתעסק בזוטות כמו תרופה לאיידס והנחתת אנשים על הירח, ומתעלם מהבעיה האמיתית – פתרון לעיגולים הכהים. לא ברור מה גורם למפגע האסתטי הזה, ולכן הפתרון האמיתי לא נראה עדיין באופק. אז מה עושים? כאמור, פתרון אפקטיבי אין. לעת עתה את יכולה לנסות לישון קצת יותר, או להשתמש בקונסילר.

4. נפיחויות. אהבת את הבצקת ברגליים? ודאי תשמחי לשמוע שהיא פתחה סניפים נוספים, וכעת האף שלך נראה כמו פארודיה לא מוצלחת על זאב רווח. ואם זה לא מספיק, משום מה האף השמנמן גורם לכולם לדון במוכנות שלך ללידה. ככל שהאף נפוח יותר, יותר אנשים יגידו שאת "מבושלת", "בשלה" ומוכנה ללדת. אם אם רק היו יודעים שלמעשה זו בטן של חודש שביעי. תחילת שביעי. מה עושים: מנסים לצרוך פחות מלח וקפאין, ומקווים לטוב.  

5. שינויים בפיזור השומן. למעשה, מדובר במכבסת מילים עדינה. מדובר בדלדול, התקמטות ואפילו הזדקנות של העור. ההריון יכול לשנות את מצבורי השומן בגוף, וזה תמיד עובד לרעתנו. בעוד שהישבן והירכיים מקבלים מרבצי שומן חדשים, מקומות שבהם השומן דווקא חיוני – כמו הלחיים, הרקות וסביב העיניים – מתרוקנים, והתוצאה המתקבלת נראית עייפה וחסרת חיות. מה עושים? ובכן, השמנה לא תעזור. אם יש צורך בהתערבות, אפשר להזריק חומרי מילוי הכוללים חומצה היאלורונית, כמו סטילאג'.

6. פיגמנטציה. "מסכת הריון" היא הכינוי שהדביקו לכתמים הלא אסתטיים שמופיעים על הפנים, בעיקר באזור הלחיים והמצח. לפיגמנטציה אין דעות קדומות, ובלי שמץ של גזענות היא מופיעה אצל בהירות, כהות, שזופות ולבנבנות. כל חשיפה לשמש מחריפה את הבעיה, ולכן הריוניות הקיץ נמצאות בסיכון גדול עוד יותר. אז מה עושים? בזמן ההריון בעיקר נמנעים מחשיפה לשמש, ומקפידים על מקדם הגנה של 15 SPF לפחות ועל כובע רחב שוליים (שהפך לטרנד בקיץ האחרון). אחרי ההריון אפשר לעבור טיפולי הבהרה, אבל מומלץ לחכות איתם עד סיום ההנקה, מכיוון שמדובר בחומרים לא עדינים במיוחד.

בדקי את הקרמים שלך: כך תזהי חומרים שעלולים להיות מסוכנים בהריון