"התינוק שלך אוכל את מה שאת אוכלת" (צילום: sprs)
שימי לב שאת אוכלת בשביל שניים. והפעם זה לא מצחיק | צילום: sprs
"אוכלת בשביל שניים" הפך לביטוי שגור בחיי האישה ההריונית כשמשמעותו לרוב מכוונת לסוגיית המשקל, אבל יש עוד היבט שחשוב להתייחס אליו ברצינות יתרה: כל אישה הרה שומעת לפחות פעם בשבוע עד כמה המזון שהיא מכניסה לגופה לצד הרגלי החיים שלה קריטיים עבור העובר שחי ומתפתח בתוכה במשך 40 שבועות ארוכים. ובכל זאת, אין כמו מראה עיניים כדי להבין את הנזק שאישה יכולה לעולל כשהיא אוכלת לא נכון, שותה אלכוהול ומעשנת. פרסומת חדשה מציגה כיצד תינוקות יונקים את כל אלה עוד שהם ברחם אימם: מג'אנק פוד מטוגן ותעשייתי ועד לקולה מוגזמת ומלאה בסוכר ויתר תחלואות.

"התינוק שלך אוכל את מה שאת אוכלת" (צילום: sprs)
הרגלי אכילה בעייתיים משפיעים על העובר בפנים | צילום: sprs
הפרסומת שנוצרה עבור המועצה לבריאות הילד בברזיל מבקשת להבהיר לכל אישה הרה את מידת הנזק שהיא יכולה לעולל. "ההרגלים שלך בימים הראשונים בחייו של העובר יכולים למנוע מחלות וסיבוכים".

נשמע מוגזם? ובכן, לפי שלל מחקרים, יש באכילת ג'אנק פוד סממנים של התמכרות שעלולים לעבור גם לעובר. מחקר, שנערך באוניברסיטת אדלייד שבאוסטרליה, ההתמכרות מתפתחת מכיוון שכאשר העובר נחשף לכמויות גדולות של שומן וסוכר, הוא מפתח עמידות בפניהם ודורש יותר מהם כדי לקבל את אותה תחושת סיפוק מוכרת של אחרי ארוחת ג'אנק פוד כהלכתה. 

"התינוק שלך אוכל את מה שאת אוכלת" (צילום: sprs)
מקולה ועד צ'יזבורגר: תחשבי פעמיים | צילום: sprs
בדומה לאלכוהוליסטים ונרקומנים, שככל שהם צורכים יותר מהחומרים המזיקים, הם זקוקים ליותר מהם כדי להגיע לאותה תחושה טובה ונחשקת, כך מתפתחת התלות של העובר במזון המעובד והמזיק: "ג'אנק פוד משפיע על הכימיה במוח כמו אופיום, מורפיום והירואין", אומר בנחרצות ד"ר ג'רלד וייסמן, עורך כתב העת Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology שבו התפרסם המחקר. "התוצאות מוכיחות שהתמכרות לג'אנק פוד היא לא חשק, אלא התמכרות ממשית"

>> התפריט ההריוני המושלם