אין תמונה
"השמנה בהריון היא הזנחה". מה את אומרת. אנדרסון עם בתה, שישה שבועות אחרי הלידה

אם גם אתן קינאתן, שטמתן ואיחלתן טחורים להריוניות המהממות האלה, שתופחות רק בבטן וגם זה רק בפרופיל, עכשיו יש לכן סיבה נוספת. מתברר שבמועדון "החוטים עם הקשר" יש מי שמוצאת לנכון לא להסתפק במזלה הטוב, אלא ממש ללעוג לנשים רגילות, שנוטות לתפוח במהלך ההריון.

טרייסי אנדרסון, מאמנת כושר סלבס בסדר הגודל של מדונה, גווינת' פאלטרו וג'ניפר לופז (שגם הייתה כמובן הריונית חטובה להפליא בעצמה), צוטטה במגזין "דוז'ור" כשהיא משמיצה נשים שעולות הרבה במשקל במהלך חודשי ההריון, ואמרה כי היא "בזה" לנשים כאלו, משום שהן "משתמשות בהריון כתירוץ להזניח את עצמן, וזה הדבר ה כי גרוע שיש".

"הריון אינו רישיון להזנחה עצמית"

לאמהות הללו, לפי אנדרסון, יש "גוף אסוני, שרואים שעבר גיהנום". לדבריה, "הן מגיעות אליי אחרי הלידה, או אחרי כמה שנים, ומסבירות שהן נראות ככה כי יש להן שלושה ילדים". אנדרסון אמנם מכירה בעובדה שכל הריון הוא ייחודי, ומכירה בחשקים שי להריוניות, אולם לדבריה, לא מדובר ברישיון ל"הזנחה עצמית", כפי שהיא מכנה עלייה במשקל.

אנדרסון, שכמובן השילה את המשקל שעלתה בהריון תוך שישה שבועות מרגע שילדה את בתה, פנלופה, בחודש מאי האחרון, כבר הספיקה להתנצל מאז על הדברים, לאחר שספגה ביקורת ציבורית נרחבת, שנעה על הציר הענייני למחצה (עם ביקורת על הנרקסיזם שלה) ועד השמצות ישירות (כמו הכינוי "אידיוטית", שחזר לא מעט ברשתות החברתיות).

ארגוני נשים, אמהות, רופאים ודיאטניות: כולם רצו חתיכה (דלת שומן) מאנדרסון, ששילמה מחיר כבד על ההתבטאויות. ביום רביעי האחרון היא התייצבה בתכנית הבוקר "גוד מורנינג אמריקה", ואמרה שנחרדה לקרוא את האופן בו הוצגו דבריה.

"זה ממש לא מה שהתכוונתי", הסבירה, ופצחה בהסברים שלא ממש שיפרו את המצב. למרבה הצער, במקרה של אנדרסון, גרועה ההתנצלות מהפשע. "הדבר האחרון שאעשה הוא לשפוט אישה, במיוחד אחרי שהיא ילדה ילדים", אמרה אנדרסון, ומיד מעדה שוב: "אני חושבת שהלחץ שיש בחברה שלנו על נשים להיראות טוב הזמן הוא מה שגורם להן לאבד שליטה בהריון – הם אומרות לעצמן: 'טוב, אני בהריון, אני יכולה לאכול כל מה שבא לי', ופשוט עולות סתם במשקל, עלייה שאפשר למנוע בקלות".

"אי עלייה מספקת במשקל עלולה לפגוע בהריון"

למעשה, דבריה של אנדרסון לא מופרכים מהיסוד. כמובן שעלייה מופרזת במשקל לא בריאה לאם ועובר, ועלולה לא רק לגרום לסיבוכי הריון (ובראשם סוכרת), אלא גם לדון את התינוק לחיים שלמים של מאבק עם משקלו ועם מחלות שונות. ועדיין, השימוש במילים חריפות כל כך, לנשים בתקופה פגיעה כל כך, הוא חסר  רגישות ומתנשא.

אין תמונה
טרייסי אנדרסון הריונית, לא עוצרת לרגע

"הגבול בין עלייה נורמלית במשקל לבין עלייה מוגזמת גמיש, ונקבע לפי המשקל של האישה לפני ההריון", אומרת הנטורפותית מרב גודוביץ. "אישה רזה מאוד תצטרך לעלות מספר ק"ג שיספק לה ולעובר את כל הצרכים התזונתיים בהריון, אבל אישה שמנה יכולה לעבור הריון שלם בלי לעלות גרם, מבלי לגרום כל נזק לעצמה או לעובר - להפך. ההריון הוא נקודת תורפה, ויש נשים שצריכות תמיכה וליווי, ובטח שלא עלבונות. אישה שמעליבים אותה ואומרים לה 'את לא נורמלית, כמה עלית, את מזיקה לעצמך' – סתם תרגיש מושפלת, ולא מן הנמנע שתחפש ניחומים באוכל. אישה שמנה היא בשום פנים לא אישה מוזנחת – היא אישה שצריכה עזרה".

ומה אתן חושבות? בואו לדבר על זה בדך הפייסבוק שלנו

>> אחת ולתמיד: כמה צריך להעלות במשקל בהריון?