אישה בהריון מסתכלת על עצמה במראה (צילום: istockphoto)
הכי משתלם: מניעה מראש | צילום: istockphoto

כולם מפחידים אותך שאחרי הלידה ינחת עלייך לוק פוסט לידתי מוזנח: הטרנינג שיהפוך לתלבושת הקבועה, הקילוגרמים שיישארו, נשירת השיער ההיסטרית והפרצוף העייף והנפוח. אבל בניגוד לפחדים עמוקים יותר - כמו למשל איזו אמא תהיי או איך תיראה הזוגיות שלך אחרי שינוי הסטטוס - למראה החיצוני יש פתרונות, ואת רובם אפשר לסכם במילה אחת: מניעה. תחזוקה נכונה והקפדה על כמה כללים פשוטים במהלך ההריון יביאו אותך לקו הסיום במצב אופטימלי, ויגרמו לכל ההפחדות מסביב להישמע כמו צ'יזבטים לכל היותר. והכי חשוב: יוציאו את העיניים לכל היולדות האחרות בגינה.
קבלי טיפים שיובילו אותך לחופשת לידה אסתטית במיוחד.

הפיגורה: בלי מוצרים דיאטטיים?

אנחנו לא דוחקים בך להירשם לריצת מרתון, אבל כן למצוא חוג שזזים בו – פילאטיס, יוגה או התעמלות לנשים, למשל – שיכניס אותך למסגרת, ימתן את העלייה במשקל ויכריח אותך להתמיד בפעילות גם אחרי הלידה. לכאורה, מדובר בעצה בסיסית למדי: אם לא תשמיני הרבה, לא יהיה לך הרבה משקל להוריד. ועדיין, הקפדה על עלייה במשקל לפי הנוסחאות בהתאם ל-BMI שלך לא רק ישאיר אותך בריאה במהלך ההריון, אלא גם יביא אותך במצב גופני אידאלי לחופשת הלידה, עם כמה שפחות מאבקים על הכפתור במכנסיים ויותר כוחות להתמודד עם התינוק החדש.
טיפ: נשים רבות מחליטות לוותר על מוצרים דיאטטיים בהריון, ובצדק; מחקרים אמנם לא הוכיחו נזקים חד משמעיים לעובר, אבל תמיד עדיף לא לקחת סיכון. חשוב להקפיד לא לצרוך יותר מדי סוכר בעקבות זאת, ואולי זה הזמן להתרגל ליוגורטים לא ממותקים, ולשתייה חמה עם כפית סוכר אחת בלבד, למשל.

העור: מה הסוג שלך?

נשים רבות נוטות לסבול מפיגמנטציה ופצעונים במהלך ההריון, ללא קשר לגוון העור, אגב. הסוד הוא לאבחן מחדש את עור הפנים, ולרכוש קרמים בהתאם: גם נשים בעלות עור יבש או רגיל, יגלו שבזמן ההריון עדיף להן להשתמש בתכשירים לעור שמן. עם התקדמות ההריון מתחילים להופיע גם סימני מתיחה באזור הבטן והחזה. ישנם קרמים ייעודיים לבעיה, שגם אם אינם מעלימים את הסימנים - לבטח יכולים להקל.
ההריון הוא תקופה מעולה גם למי שרוצה להאריך ציפרניים; השינויים ההורמונליים גורמים גם לציפרניים פריכות ודקיקות להפוך לטפרים מרשימים. כדי לעודד צמיחה אסתטית, הקפידי על שיוף נכון ומקצועי אחת לשבועיים.כדאי גם לשמן את העור שסביב הציפרניים, כדי שלא יתייבש ויתקשה גם אם לא תוכלי להגיע למניקור דו-שבועי בחל"ד. כל שמן יתאים למטרה, אפילו שמן השקדים שבמילא יש לך בבית לפרינאום; פשוט עסי כמה טיפות סביב הציפרניים אחת לשבוע.
טיפ: כדאי להקפיד על צריכת סוכרים מתונה ולהימנע ממזון מטוגן, שאינם מיטיבים במיוחד עם עור הפנים.

השיער: להקפיד על ויטמינים

ייתכן שבזמן ההריון שיערך יבריק, אבל נא לא להתלהב; כמה שבועות אחרי הלידה תתחיל נשירה שלא מהעולם הזה. אי אפשר לעצור את התופעה, אבל בהחלט אפשר לצמצם ולשלוט בה, בעזרת הקפדה על נטילת תוספים לפי הצורך. אבץ, ברזל ו- B12 הם החשודים המיידיים, ומומלץ לוודא שהתוספים שאת נוטלת מספיקים והרמות בדם מאוזנות.
טיפ: קבלי הפרכת מיתוס: מותר לצבוע את השיער, בכל שלב בהריון. אחרי הלידה אולי לא יהיה לך זמן לכך, אבל זה כבר סיפור אחר.

השיניים: בלי הלבנה, עם שיננית

בהריון לא מומלץ לבצע הלבנת שיניים, כך שאם את חולמת על חיוך זוהר בחופשת הלידה, כדאי לסיים עם העניין לפני שאת מפסיקה את הגלולות. גם שיטות ביתיות כמו צחצוח בסודה לשתייה וערכות להלבנה עצמית לא מומלצות, מכיוון שהן עלולות לפגוע בחניכיים ובשיניים.
מה שכן מומלץ – ואפילו חובה – הוא לבקר את השיננית פעם בשלושה חודשים. דלקות ומחלות בחניכיים לא רק יבאסו לך את החל"ד, אלא עלולות אפילו לגרום ללידה מוקדמת, ולכן חשוב להמשיך לתחזק את הפה באופן שוטף גם בהריון.
טיפ: בזמן ההריון כדאי לבקר אצל השיננית כל שלושה חודשים, ואפילו לעתים תכופות יותר, לפי המלצת הרופא.

סייעו בהכנת הכתבה: ד"ר מוניקה אלמן, מומחית למחלות עור וטיפולי לייזר; טובה קראוזה, דיאטנית קלינית ומחברת הספר "המדריך השלם לתזונה בהריון"; גליה קרפול, ארומתרפיסטית בכירה ומרצה, בעלת המותג "מרקחת טבע"; ד"ר טל ברג, רופאת שיניים מומחית ברפואת הפה ורופאה בכירה בבית החולים רמב"ם; שרון אנקווה, "שרומבה קוסמטיקה"