אפליקציות הריון - זוג מביט בטלפון סלולרי (צילום: bravobravo, Istock)
יו ממי, תראה. האפליקציה אומרת שאני בהריון. היסטריQ | צילום: bravobravo, Istock
הן עוזרות לנו לזהות שירים, מחשבות כמה קלוריות אכלנו היום, ומשפרות משמעותית את התמונות העקומות שאנחנו מצלמים בסלולרי. למרות הקרינה מהסמארטפון, ולמרות שהן מנתקות אותנו מהסביבה, אנחנו שורפים לא מעט שעות כל יום על אפליקציות – וכשאנחנו הופכים להורים, נפתח שדה שלם וחדש של אפשרויות לעשות אאוטסורסינג לכל מה שקשור בהריון, בלידה ובטיפול בתינוק. הנה כמה אפליקציות ששום סמארטפון הריוני לא שלם בלעדיהן, ומבטיחות להפוך אתכם לסופר-הורים במינימום מאמץ.

"הריון". האפליקציה הזו מוודאת שתתחברו להריון, וכל האמצעים כשרים: היא תציג לכם תמונות וסרטונים שידמו את השלב שבו נמצא העובר שלכם, היא תזכיר לכם לקבוע בדיקות (שקיפות ערפית, סקירות ומי שפיר) ותעדכן את התורים ביומן הסמארטפון שלכם ואפילו תתן לכם הוראות GPS כדי שתגיעו למקום הבדיקה בקלות. בנוסף יש באפליקציה מחשבון שמראה מה תאריך הלידה המשוער לפי תאריך הווסת האחרונה וניוזלטר מותאם אישית לפי התקדמות ההריון. לאייפון. לאנדרואיד.

"טיל בייבי". לו הייתה האפליקציה הזו ישראלית, אין ספק שהשם הנבחר היה "בלי לחץ". ובאמת, מה מלחיץ בשעון עצר שסופר לאחור ימים, דקות ושניות לתאריך הלידה המשוער? סביר להניח שלזוגות שמורידים את האפליקציה הזו יש חדר מושלם לתינוק עוד לפני שיודעים אם לבחור פריטים כחולים או ורודים, טופס רישום מוכן לכיתה א' בערך מהסקירה הראשונה ורשימת אולמות פוטנציאלים לחתונה של התינוק/ת עם הבן/בת של השכנה. למרבה הצער, אין באפליקציה אופציה להארכת זמן, כך שאם התינוק לא עומד בציפיות ומחליט להתמהמה אחרי שבוע 40, יש סכנה שההורים יקרסו מרוב לחץ. זמין באייפון.  מחיר: חינם.

"פילאטיס". זה שהריון הוא לא סיבה להפסיק לעשות פעילות גופנית היא עובדה ידועה (ומצערת). האפליקציה הזו מראה ומדגימה תרגילי פילאטיס מיוחדים להריוניות, שאפשר להתאים לשבוע שבו את נמצאת או לחלק הגוף שאותו את רוצה לעצב. בנוסף מציעה האפליקציה שירות אחסון לתמונות הריון (לא רק בבגדים ספורטיביים) והכנת "רשימות V" לכל שלב בהריון (בדיקות שצריך לעבור, ציוד שצריך לקנות וכו'). זמין באייפון. מחיר: 5.99$ לאפליקציה המלאה, ולמי שלא רוצה להתחייב אפשר לרכוש תרגילים עבור הטרימסטר הראשון, השני או השלישי ב-2.99$ לטרימסטר.

אישה בהריון מודדת את הבטן עם סרט מדידה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אוי, סרט מדידה זה כל כך 2002. נסי את האפליקציה בסמארטפון | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
"מחשבון הריון – טיפת חלב ברשת". מאחורי השם המעט סתמי מסתתרת אפליקציה יעילה להפליא, שמציגה רשימת בדיקות לפי שבועות, מידע מפורט על התפתחות העובר לאורך ההריון ואפילו טיפים יעילים להתמודדות עם צרבות, בחילות, עצירות ושאר מנעמים. האפליקציה גם מפנה את ההריונית לאתר אינטרנט שמתממשק איתה, ומציע פתרונות לשאלות שלא מצאו מענה באפליקציה עצמה. זמין באנדרואיד. מחיר: חינם.

"מיי בייבי ביט". אם גם הרופא שלך מקליד את תעודת הזהות שלך מהזיכרון, והמזכירות אפילו לא מרימות גבה כשאת מגיעה בפעם השלישית באותו שבוע "רק להציץ שהכל בסדר" – זו האפליקציה בשבילך. אמנם לא תוכלי לראות את הפלא, אבל בהצמדה קלה של הסמארטפון לבטן (אחרי שהעברת אותו למצב טיסה – את לא רוצה תינוק עם זנב, נכון?) תוכלי לשמוע את הדופק, ולהירגע שהכל בסדר – עד ההלחצה הבאה. לאנדרואיד. לאייפון. מחיר: 3.99$.

"קונטרקשן מאסטר". אין, פשוט אין דבר יותר מביך מלהגיע לבית החולים, כולכם סמוקים ונרגשים, אוחזים תיק ענק – ולשמוע שאין פעילות רחמית, אין פתיחה ותכל'ס: יצאתם מתלהבים. נכון שזה קורה לכולם, אבל אם אתם רוצים להגיע כמו אלופים, עם צירים סדירים שלא ייבהלו מהמוניטור במיון, רצוי ומומלץ שתשתמשו באחת האפליקציות לתזמון צירים, שימדדו בשבילכם את משך הציר ואת המרווח בינו לבין הציר הקודם – וישגרו אתכם לבית החולים בדיוק בזמן המתאים. לאייפון ולאנדרואיד. מחיר: חינם.

"בייבי זון". עד לפני כמה שנים, כל הורה טרי הכיר את "המחברת" – אוסף דפים מקושקשים, שנכתבים באוויר בשעות הקטנות של הלילה ומתעדות את שעת ההאכלה האחרונה, כמה התינוק אכל או מאיזה צד ינק ומה הכיל החיתול שהוחלף. מאז היו הורים משקעינים שהקימו טבלאות אקסל לצורך המלאכה, ומאז פרוץ הסמארטפונים פותחו אפליקציות שמבטיחות לזכור בשבילכם מתי היה הקקי האחרון והאם, לכל הרוחות, התחלת להניק מצד ימין (הגדוש) או מצד שמאל (הגדוש לא פחות). את הנתונים אפשר להזין ממספר טלפונים (כדי שגם אבא, הסבים, הסבתות והמטפלת ייקחו חלק בפרויקט התיעוד), ואפשר להדפיס את הנתונים כדי להביא לטיפת חלב או לרופא. האפליקציה היא פרי פיתוח של שירותי בריאות כללית, אבל ניתנת להורדה לחברי כל הקופות. לאייפון. לאנדרואיד. מחיר: חינם.

תינוק בוכה (צילום: istockphoto)
לא יודעים למה היא בוכה? פשוט מאוד, האפליקציה תגלה לכם | צילום: istockphoto
"סליפי בייבי/סליפי סאונדס". לא משנה אם יש לכם אייפון או אנדרואיד – מה שבטוח הוא שהייתם מוכרים אותו בשנייה תמורת כמה שעות שינה רצופות ואיכותיות. אחרי שניסיתם לעטוף, לערסל, ללטף ולנענע, והתינוק עדיין מסרב להירדם או מקיץ מדי עשר דקות בצווחות, גם מחבקי העצים המוצהרים ביותר ייכנעו לפלאי הטכנולוגיה, וינסו להשתמש באפליקצייה שמבטיחה להרדים את התינוק ולהשאיר אותו ישן לפחות לזמן מה, בעזרת רעש לבן, רעשים מהטבע או שירי ערש חרישיים. האפליקציה מאפשרת לכם לתכנת מראש כמה זמן יושמעו הצלילים, ואפילו לארגן מופע אור-קולי קטן בחדר השינה. למרבה הצער, היא לא חולצת שד, לא מכינה בקבוק ולא מחליפה חיתולים, אבל היי, אל תהיו גרידים. לאייפון. לאנדרואיד. מחיר: חינם.

"קריי טרנסלייטור". כמו כל זר מזדמן ברחוב, שישמח לשספר לכם בדיוק למה התינוק שלכם בוכה (ברור, הרי רואים שהוא צמא/רעב/קר לו/חם לו!), האפליקציה הזו מתיימרת לנתח תוך 10 שניות את הגורם לבכי: רעב, עייפות, כאב, מתח או שעמום, ברמת דיוק של עד 96% אחוזים. המפתח הוא רופא ילדים, האפליקציה מתהדרת במחקרים שהוכיחו את יעילותה – ועדיין, סביר להניח שכל אמא עם פז"ם של כמה שבועות תנצח אותה בידיים קשורות מאחורי הגב. זמין באייפון. מחיר: 4.99$.

"בייבי מוניטור". בניגוד למוניטור רגיל, שקולט גם את התינוק של השכנים ומפיק רעשי רקע של דובה מבייצת, האפליקציה עוקבת אחרי התינוק בסטייל, ומודיעה לכם בשיחת טלפון או ב-SMS  כאשר התינוק מתעורר. חוץ מזה, כאן אין צורך בחיווט מסובך, אלא רק בשני הורים עם סמארטפון – מה שמאפשר לכם לישון עם התינוק מחוץ לבית בלי להיסחב עם ציוד האזנה. לאייפון. לאנדרואיד. מחיר: חינם.

>> ממה נשים חוששות בהריון?