צילומי ניו בורן תוצרת בית (צילום: נירית בקשי)
גם אתם יכולים | צילום: נירית בקשי
נניח שאתם רוצים להכין לילד עוגת יום הולדת בציפוי בצק סוכר עם טירה מעליה. אז ברור שאפשר לפנות לקונדיטוריה, ובתוך יום-יומיים לקבל את העוגה יפה ומבריקה הביתה. אבל יש נשים, כמוני לדוגמא, שמוכנות לשבת לילה לבן ולהפסיד שני ימי עבודה - העיקר לקבל את תחושת הסיפוק של "עשיתי את זה לגמרי בעצמי". בשביל אלה מכם שרוצים לעשות לבד, הכנתי את המדריך הבא לצילומי ניו בורן. תודה ליעל הדוגמנית בת השבוע וחצי, ולאמא שלה שצילמה את התמונות הבאות לגמרי לבד.

מתי הכי כדאי לצלם תינוקות קטנטנים? הגיל האידיאלי לטעמי הוא בין שבוע מהלידה ועד שלושה שבועות. הסיבה היא שבשלושת השבועות הראשונים לחייו של התינוק הוא ישן המון שינה עמוקה ושלווה, מה שיעזור לנו לפסל ולצלם אותו בקלות. בגיל שלושה שבועות מתחילים לחלק מהתינוקות הגזים, וקשה יותר להרגיע אותם.

את הצילומים כדאי לערוך בשעות ביום בהן התינוק שלכם ישן הכי טוב. חשוב לא לערוך את הצילומים לבד, אלא עם עזרה: שריינו מישהו שיטפל בתינוק בזמן שאתם מצלמים. לפעמים יהיה צריך להרגיע אותו או להזיז אותו מתוך שינה. ניתן, כמובן, לצלם גם את התינוק ער - אבל צילומי ניו בורן מאופיינים בדרך כלל כצילומים חלומיים בהם התינוק ישן ונינוח.

צילומי ניו בורן תוצרת בית (צילום: אורית חגאי)
צילומים חלומיים. הקפידו שהבית יהיה חמים | צילום: אורית חגאי

איך להכין את הבית לצילומים?

התינוק יהיה עירום, אז ודאו שהחדר יהיה מחומם. אם לכם החדר מרגיש חם ומזיע, זו אינדיקציה טובה לכך שהטמפרטורה נכונה.

הכינו את המשטח עליו תניחו את התינוק: ספה, פוף דחוס (לא כזה שהתינוק שוקע בתוכו) או אפילו המיטה שלכם.  חשוב שעומק השדה (המרחק בין הנקודה הרחוקה של הרקע עד למיקום התינוק) יהיה משמעותי.

הכינו במקום כרית להגבהה: נחש של תינוקות, כרית הנקה או אפילו שמיכה מגולגלת ודחוסה.

צילומי ניו בורן תוצרת בית (צילום: אורית חגאי)
כל משטח יכול להתאים, בתנאי שהתינוק לא ישקע בתוכו | צילום: אורית חגאי

צילומי ניו בורן תוצרת בית (צילום: אורית חגאי)
אם התינוק לא שקט, דחו את הצילומים | צילום: אורית חגאי

הקפידו שהרקע יהיה בצבע אחיד, ורצוי בהיר. הרקע יכול להיות שמיכה, בד או אפילו מגבת, ללא קפלים או טלאים.

הכינו אקססוריז לבחירתכם: כובעים, סרטים לשיער, דובי, סלסילה, צעיפים מבד שנמתח ומה שרק עולה ברוחכם.

חשוב שהחלל בו אנו עומדים לצלם יהיה מוצף באור טבעי ככל הניתן. אם התינוק מתקשה להירדם באור, ניתן להחשיך את החדר ולהאיר אותו שוב רק כאשר התינוק כבר מונח בפוזיציה המבוקשת.

איך מכינים את התינוק?

התינוק צריך להיות שבע ולקראת שינה. נפשיט ונעטוף אותו בצעיף, וכאשר הוא ישן, נניח אותו בעדינות על המשטח בתנוחות שונות – ונצלם.

פוזיציות טובות לצילום: התינוק שוכב על הבטן, כאשר הרגליים מקופלות תחתיה. התינוק עטוף בבד ושוכב על הבטן, כאשר הראש מונח על שתי כפות הידיים. אפשר גם להניח את התינוק בתוך סלסילה.

ישנן תנוחות שאתם רואים בתמונות של הצלמים המקצועיים, אבל הן מטעות אתכם. אנחנו הצלמים מייצבים לעתים את ראש התינוק בעזרת יד של מבוגר, ומוחקים את היד בפוטושופ. ולכן אם תנוחה מסוימת מרגישה לכם שהיא "גדולה עליכם", ותרו עליה.

צילומי ניו בורן תוצרת בית (צילום: אורית חגאי)
צלם מקצועי מוחק את היד הזו מהתמונה. אל תנסו לבד בבית | צילום: אורית חגאי

צילומי ניו בורן תוצרת בית (צילום: אורית חגאי)
צלמו כמה שיותר מקרוב | צילום: אורית חגאי

חשוב שתהיו זהירים וקשובים לתינוק. תנוחה מסוימת עלולה להקשות על זרימת הדם, ולכן שימו לב לצבע גופו של התינוק ולכל האברים שלו. אם התינוק לא נינוח בדקו מה מציק לו ונסו לעזור. לעולם אל תצלמו בכוח! אם התינוק לא שקט, צאו להפסקה ונסו שוב מאוחר מכן, לאחר שיירגע.

חשוב לצלם את התינוק הכי מקרוב שאפשר - על מנת שהרקע הרחוק יטשטש כמה שניתן. הסתכלו מבעד למצלמה על זוויות שונות ומגוונות, ובחרו את זו שמוצאת חן בעיניכם.

נירית בקשי היא צלמת היריון, לידה ומשפחה

>> בחני את עצמך: האם הייתה לך לידה קשה כמו שאת חושבת?