נועה איזנשטט צילום תינוקות (צילום: נועה איזנשטט)
מה רע בקצת פוזה? | צילום: נועה איזנשטט

יש לסמארטפונים הרבה חסרונות, אבל בכל הנוגע להפקת צילומים שווים במינימום מאמץ, צריך לתת להם את הכבוד המגיע להם. האינסטגרם ואפליקציות עריכה פשוטות מאפשרות לכל הורה עם רעד בידיים לחוש את עצמו מינימום אנני ליבוביץ', ולהפיק תמונות אמנותיות של הצאצא.
ועדיין, אחרי שמשקיעים ומפתחים, זה לא ממש זה. פה אצבע של הצלם החובב מסתירה חלקית את הפריים, שם בלגן ברקע שמסיט את תשומת הלב מהכוכב של התמונה, ולא נעים להודות: רוב התמונות נראות אותו דבר. פשוש בעגלה, פשוש על האוניברסיטה, פשוש באמבטיה – אין את "תמונת הניצחון", שתרצו להגדיל. איך תשיגו תמונות מדהימות? קבלו מדריך.

תמונת הנקה? זהירות, פטמה

1. חכו קצת. אף אחד לא אוסר עליכם לצלם את התינוק כבר בבית החולים, בברית ובימים הראשונים, אבל אם תמתינו חודש, חודש וחצי, תוכלו לתפוס חיוכים, הרמות ראש ופרצוף קצת יותר תינוקי ופחות חייזרי.

2. שימו לב לטיימינג. אמנם איש לא מצפה מתינוק בן יומו להיות סבלני כמו דוגמנית ספורטס אילוסטרייטד, שמחייכת גם על לוע של הר געש, אבל אם תקפידו לתזמן את הצילום לזמן שבו התינוק שבע (אבל לא פולט), ערני ועם חיתול נקי, יש הרבה יותר סיכוי שתתפסו תמונות של חיוכים והבעות חמודות, ופחות רטינות ומרמור.

3. עשו רוטציות. אם תעברו על אלבומי הילדות שלכם, רוב הסיכויים שתגלו שגדלתם במשפחה חד הורית. תמיד יש את ההורה "הצלם", שמקומו נפקד מרוב רובן של התמונות, והוא מבליח רק בתמונות מאירועים משפחתיים. אנחנו כמובן בעד כל סוגי המשפחות, אבל אם יש לילד שני הורים – דאגו להנציח את זה.

4. שמרו על צניעות. לכל אמא מניקה יש את תמונת "התינוק של הציצי", רק שבדרך כלל מדפדפים אותה מהר, כי תמיד יש צמיג שבולט או חלק מיותר שנחשף. תמונת הנקה היא מזכרת מדהימה, וכדאי שתקפידו לצלם אחת כזו, אחרי שווידאתם שהכל מכוסה והזווית מחמיאה.

5. שתפו את החיות. אנחנו מברכים כמובן את מוקי, מיצי וחומי באריכות ימים, אבל למרבה הצער, הם לא יהיו כאן לנצח. אם חיית המחמד שלכם היא חלק מהמשפחה, הקפידו לצלם אותה עם התינוק, כדי שתהיה לו מזכרת ממנה.

צילום תינוקות דנה אופז (צילום: דנה אופז)
לא לשכוח את חיות הבית | צילום: דנה אופז

6. אל תתכחשו למוצץ. אמנם קצת מוזר לצלם תינוק עם חתיכת פלסטיק גדולה במרכז התמונה, אבל לתמונות עם מוצץ יש שני יתרונות מרכזיים: הוא מגדיל את הסיכוי לתינוק שקט ומשתף פעולה, ומתעד את המציאות כפי שהיא באמת. נחמד כמובן לצלם גם בלעדיו, אבל אל תחששו ממנו כל כך.

7. אל תחפשו רק פוזות מדוגמות. כמובן שתינוק עם פריחה שבדיוק פותח פה לצרוח היא לא התמונה שכדאי שתצלמו, אבל אל תתמקדו רק ברגעי גרבר מושלמים, שבהם השיער שלו מסורק עם שביל בצד והבגדים ללא רבב. בועת רוק קטנה, פרצוף חמוץ של התעוררות בבוקר – צילומים אותנטיים, שיזכירו לכם שלא הכל היה ורוד.

פרויקט הנקה שחר ויצמן (צילום: שחר ויצמן)
ואל תשכחו בשחור-לבן. מתוך פרויקט ההנקה של שחר ויצמן | צילום: שחר ויצמן

8. הקפידו על אביזרים. במיוחד פריטים משפחתיים היסטוריים, כמו כורסה אהובה שתופיע ברקע, שמיכה שסבתא תפרה לו במיוחד או צעצוע שהיה שלכם והעברתם לו. התיעוד שלהם איתו מגיל אפס יאציל עליהם ערך מוסף, וגם יאפשר לכם לראות כמה הוא גדל לעומתם.

9. צלמו תמונות שינה. תינוקות רכים מבלים את רוב היום בשינה, ואתם לא חייבם לחכות כדי לצלם. בחרו שנת יום שבה הוא נרדם בתאורה טובה, ותקתקו כמה פריימים מנומנמים ומתוקים. רק בזהירות עם הפלאש, שלא תעירו אותו למען האמנות.

אין תמונה
ואפשר גם להיות ממש יצירתיים

10. תעדו סיטואציות יומיומיות. לכולם יש תמונות מהעגלה ומהאמבטיה, אבל מה עם תמונה של תינוק מציץ מהמנשא? או בתנוחת נמר על ענף, בהתקף הגזים היומי? אולי כרגע זה חלק יומיומי מהשגרה, אבל הסיטואציות האלו יהיו נוסטלגיות בעיניכם, והתמונות יציפו אתכם בנוסטלגיה מתוקה (עד הילד הבא).

סייעו בהכנת הכתבה: דנה אופז – צילום מלידה , סטודיו נועה איזנשטט – צילומי הריון, ילדים ומשפחה , שחר ויצמן – צלמת, סטודיו לצילום נשים ותינוקות