תינוק בן יומו שוכב על אמו (צילום: istockphoto)
תשני כשהוא ישן. פחחחח | צילום: istockphoto
לחצת, נקרעת, לחצת עוד קצת – והנה, הפלא מעורסל בזרועותייך האוהבות. אחרי יומיים-שלושה (או חמישה, אם סיימת את הלידה מתחת לסכין) את ממלאת כמה טפסים, ובאורח בלתי נתפס – לוקחת את התינוק שלך הביתה ומקבלת עליו אחריות בלעדית, בלי משענת או מבוגר אחראי. איך עושים את זה? ביקשנו מנשות מאמאזון לחלוק איתנו את הטיפים הכי מעולים שלהן לצליחת השבוע הראשון.

ללמוד להניק בשכיבה

שווה להזמין יועצת הנקה שתעשה לך סדר בכל העניין, שיכול להיות מאוד מבלבל ומלחיץ. חוץ מזה, יש להן המון טיפים טובים להתחלה, ואם תלמדי ממנה גם להניק בשכיבה איכות החיים שלך תשתפר פלאים.

עוד בתשעה חודשים:

לחלק משימות

כל מי שנכנס בדלת – משפחה, חברים קרובים ואפילו סתם מכרים שקופצים להגיד מזל טוב – מקבל משימה. אנשים אוהבים להרגיש מועילים, ואפילו אם תבקשי ממישהו רק לקפל כמה חולצות מהכביסה הנקייה או לחתוך לך קצת ירקות לארוחת הצהריים תקלי על עצמך.

להכין כל מה שאפשר מראש

גם אם תבקשו ותקבלו את כל העזרה שבעולם, מומלץ מאוד להכין כמה שיותר דברים לפני הלידה. אוכל קפוא מחולק למנות בפריזר זה מאסט, ובנוסף רצוי לדאוג – בעצמך (לפני הלידה) או באמצעות אמא/בן הזוג/חברה (אחרי הלידה אם את בענייני עין הרע) שכל הבגדים והציוד של התינוק יהיו נקיים ושמישים ברגע שאתם מגיעים הביתה.

לערוך רישום

גם אם זה נראה לך פוצי או אנאלי, גם מדענית טילים לא מסוגלת לזכור מאיזה שד היא הניקה בפעם האחרונה או כמה טיטולי פיפי היא החליפה ב-24 השעות האחרונות – בטח לא כשאת על מאזן שעות שינה מגוחך, כאובה והורמונלית. אפליקציה, אקסל או פשוט פנקס כמו פעם – העיקר שתתעדי ותורידי לך כמה תחומי אחריות מהראש.

 לישון כשהוא ישן

המשפט שקורא תגר על חוקי מרפי כבר הפך מזמן לקלישאה. ברוב המקרים, ברגע שתניחי את הראש התינוק יקיץ במפתיע – ולא משנה אם ישן עשר דקות או ארבע שעות – אבל בכל מקרה, גם שתי דקות שינה עדיפות על שטיפת כלים או מענה מנומס להודעות ה"מזל טוב" ששוטפות לך את הוואטסאפ.

לא להתבייש להגיד לא

אם לא מתאים לך לקבל מבקרים, הדבר האחרון שאת צריכה להתחשב בו הוא ענייני נימוסין ופוליטיקלי קורקט. גם אם מישהו מתנדב לבוא, להוציא את הכלב ולסייד לך את הבית, אבל פשוט לא בא לך לראות אף אחד – זה בסדר גמור לבקש לדחות את הביקורים עד שאת והתינוק תתמקמו ותתאוששו קצת.

להכין ערכת הישרדות

חיתולים, מגבונים, משחה, בקבוק מים, משחת פטמות למניקות ונשנושים טעימים שאפשר לכרסם ביד אחת – דאגי להשאיר סלסלה או קופסה עם הפריטים החיוניים הללו בכל חדר בבית, כדי לחסוך קימות וסנג'ורים מיותרים.

לעגל פינות

גם אם את לא מסוגלת ללכת לישון עם כיור מלא, או מקפידה הקפדה פנאטית על בריאות – הרגע ילדת, לא יקרה כלום אם הכלים יחכו למחר, או שארוחת הערב תהיה פיצה.

לשחרר

לתת לאבא להרדים (גם אם את לא מרוצה מהזווית שבה הוא מחזיק את הראש), לתת לחברה לסדר לך את הכביסה בארון (אפילו אם היא לא מכירה את המיון הסודי שלך) – יש לך חיים שלמים להיות פרפקציוניסטית, ועכשיו זמן הישרדות.

לא להתקבע

תינוקות משתנים מדי יום, ומה שעבד לך אתמול ממש לא חייב להצליח גם היום. הירדמות, שעות אכילה, יציאות – אל תנסי למצוא היגיון בשיגעון, ופשוט התמודדי עם מה שמגיע מתי שהוא מגיע.

>> 6 כללי הבטיחות החשובים ביותר לתינוק