ג'ולין אדאמסון
מזל טוב. לאם ולתינוק שלום
ג'ולין אדאמסון הגיעה לחדר הלידה עם צירים עשרה ימים אחרי תאריך הלידה המשוער שלה. הערכות המשקל היו סבירות, היא לא סבלה מסוכרת הריון, ולכן כולם הופתעו שכאשר יצאה משם, לא פחות מיממה וחצי לאחר מכן, היה בזרועותיה תינוק ששוקל כמו בן חודשיים ממוצע – אבל נולד בלידה נרתיקית, מבלי להזדקק לעזרתם האדיבה של צוות חדר הניתוח.

"בשלב מסוים הייתי על סף עילפון"

"לא היה קל", אמרה אדאמסון במה שיכול להיכנס לספרי ההיסטוריה כאנדרסטייטמנט של כל הזמנים. "לקראת הסוף נאבקתי בכל הכוח, וכבר ממש איבדתי תקווה שזה יסתיים אי פעם. פשוט לחצתי במשך שעות על גבי שעות, והוא לא יצא. בשלב מסויים כבר ממש הייתי על סף עילפון, והצוות כבר הבין שמדובר בלידה לא רגילה, כך שהיו בחדר משהו כמו 20 איש – וזה רק הוסיף לי ללחץ. אף אחד לא אמר לי במהלך ההריון שתיאו, הבן שלי, הולך להיות גדול כל כך – אני מניחה שאם היו יודעים היו לוקחים אותי לקיסרי מההתחלה, ולא נותנים לי לנסות בכלל ללדת רגיל כמו שעשיתי".

במהלך ההריון נבדקה אדאמסון בדיקות שגרתיות, שכללו גם שתי הערכות משקל, אולם אף אחת מהן לא העלתה כל ממצא חריג באשר לגודלו של התינוק. יש לציין כי הערכות משקל מתבצעות בשתי שיטות: ידנית ובאמצעות אולטרסאונד. הערכה ידנית מתבצעת במישוש של הבטן על ידי רופא או מיילדת, והערכת אולטרסאונד מנבאת את המשקל לפי שקלול של היקף הראש, היקף הבטן ואורך עצם הירך. בשתי השיטות יש טווח טעות של 10-15%, וככל שהתינוק נמצא בקצוות הסטטיסטיים – כלומר, גדול מאוד או קטן מאוד – הסיכוי לטעות עולה, בדיוק כמו במקרה שלפנינו.

"לא אכלתי המון בהריון"

תיאו הקטן נולד לפני קצת פחות מחודש, אבל כבר לובש בגדים במידה 3-6, שיושבים עליו היטב ומתוחים על גופו השמנמן. "אנחנו מתאוששים לאט לאט", סיפרה אדאמסון, שנזקקה לכמה עירויי דם אחרי הלידה, בשל קרעים חמורים שנגרמו לה וקושי של הרחם להתכווץ אחרי שתיאו גדול הממדים פינה את השטח. "מוזר שלא היו לי חשקים מיוחדים ולא אכלתי המון בהריון, ובכל זאת הוא יצא כל כך גדול. גם עכשיו הוא אוכל יפה, וכמו שאומרים על תינוקות גדולים – ישן די טוב ורגוע רוב הזמן. ובגלל שהוא כל כך גדול וחזק, הוא יודע גם לבכות ולדרוש תשומת לב כשהוא לא מרוצה ממשהו".

"גם כשהאם אינה סוכרתית, בלידה של תינוק גדול באופן חריג יש סיכונים גם לה וגם לתינוק", אומר ד"ר בני שכטר, רופא נשים בכיר. "תינוק גדול יכול לגרום לקרעים עמוקים ונרחבים בפרינאום ובצוואר הרחם, שעלולים להגיע עד פי הטבעת ולגרום לבעיה קבועה של שליטה בסוגרים. בנוסף, ישנו הסיבוך של תקיעת הכתפיים בתעלת הלידה, וכן קושי של הרחם להתכווץ אחרי הלידה, מה שעלול לגרום לדימום כבד".

>> תינוקות הזעם: פרויקט אמנותי חדש
>> המוניטור החדש: גרב קסמים שמתלבש על התינוקת

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים