תינוק עם חיתול (צילום: IPGGutenbergUKLtd, GettyImages IL)
אני חש שהפד האנטומי יושב לי לא כל כך טוב על הירך הפנימית | צילום: IPGGutenbergUKLtd, GettyImages IL
למה אתם קונים את החיתול שאתם קונים? האם הבחירה במותג חיתולים כזה או אחר מונעת אצלכם יותר מהמחיר או מהאיכות? והאם בהכרח המחיר מעיד על האיכות? ואיך, למעשה, אפשר לדעת לבד אם החיתול בו אנחנו מלבישים את התינוק שלנו הוא מוצר פירסט קלאס או חיקוי זול? גייסנו את דרור פאר, סמנכ"ל יצרנית חיתולי בייביסיטר, וביקשנו ממנו שילמד אותנו לזהות בעצמנו חיתול ברמה גבוהה. הנה 8 נקודות שהוא מציע לשים אליהן לב.

פד גמיש

למבנה הפד, האזור המרופד בו התינוק עושה את הצרכים, יש השפעה גדולה על תחושת הנוחות שלו. "פד רחב באזור המפשעה יכול לגרום לתינוק לאי נוחות, במיוחד כאשר הוא מצמיד את הרגליים זו לזו", מסביר פאר, וממליץ לקנות חיתולים בעלי טכנולוגיית פד אנטומי, כזה המתאים בצורה מושלמת את החיתול לגוף התינוק.

אין תמונה
מותנית אלסטית

מותנית אלסטית

"ככל שהחיתול יותר גמיש, נמתח ואלסטי, כך הוא נוח יותר לתנועה עבור התינוק", אומר פאר. איך בודקים אלסטיות? זה פשוט מאוד: תופסים בשני הקצוות של החיתול ומותחים אותם בצורה מנוגדת האחד מהשני. חיתול בעל יכולת אלסטית גבוהה לא ייקרע או יתפורר בעת המתיחה.

אין תמונה
פד גמיש

עוד בתשעה חודשים:

אוזניים רחבות

בחלקו האחורי והעליון של החיתול נמצאות האוזניים, שתפקידן לחבר את חלקו האחורי של החיתול לחלקו הקדמי. אוזניים רחבות ואלסטיות מסייעות להתאים את החיתול בצורה מושלמת לגוף התינוק בעת ההחתלה. "מתחו את אחת האוזניים, ובדקו אם היא אלסטית. אם כן - מדובר בחיתול מעולה".

אין תמונה
אוזניים רחבות

סוגר הדבקה מסקוטש

הסוגר הוא החלק שסוגר את החיתול על גוף התינוק, כדי שהוא לא ייפול. בחיתולים איכותיים הסוגר בנוי מהדבקה בשיטת סקוטש הנדבק על פרונט החיתול ולא ע"י דבק רגיל, דבר שימנע מהחיתול ליפול ויימנע מהדבק להיחלש בעבור השעות. 

אין תמונה
סוגר הדבקה

סוגרי הדבקה רב פעמים

"תינוקות יכולים לפתוח בטעות, תוך כדי השתובבות, את הסוגר של החיתול", אומר פאר. בחיתולים איכותיים, לדבריו, קיימים סוגרים רב פעמיים המאפשרים להורה לחזור על הפעולה ולסגור שוב את אותו החיתול. "בחיתול פחות איכותי אין סוגרים רב פעמיים, ואם הוא נפתח צריך לזרוק אותו לפח ולשים לתינוק חיתול חדש".                                                                                                                 

ספיגה

בחיתול איכותי קיימת מערכת לספיגת נוזלים, שהופכת את הנוזל לג'ל ומפזרת אותו באופן אחיד לאורך כל החיתול - דבר המונע גושים ותחושת אי נוחות לתינוק. "ככל שהספיגה מהירה יותר כך הנוחות של התינוק גבוהה יותר. ניתן לבדוק את מערכת הספיגה באמצעות פעולה פשוטה: עומדים ליד הכיור של המטבח ומותחים את החיתול מצד לצד. שופכים לתוכו בין 300 ל-500 CC מים, וממתינים. אם הנוזלים "נעלמים" במהירות לתוך הפד, הרי שמדובר בחיתול מאוד איכותי". במידה והנוזלים מציפים את הפד, אתם יכולים להבין לבד שכנראה צריך להחליף את סוג החיתול.

אין תמונה
מערכת ספיגה מתקדמת

לוכד נוזלים

בצדי החיתול, סביב ירכי התינוק, נמצאים לוכדי הנוזלים של החיתול - אלה הן הגומיות שמונעות בריחה של נוזלים מהמפשעה לכיוון הרגליים. "אפשר לדעת שבחיתול שלכם יש לוכד נוזלים איכותי באמצעות בדיקה של מספר הגומיות המרכיבות אותו", מסביר פאר. "אם על כל צד בחיתול תפורות לפחות שתי גומיות, יש לכם ביד חיתול טוב".

אין תמונה
פד גמיש

מחיר הגון

"בכל פינה מדברים על צרכנות נבונה, אבל בעידן שלנו הורים רבים עדיין מושפעים מפרסומות וממותגים ולא שמים דגש מיוחד על האיכות ובטח שלא על המחיר", מתרעם פאר. לדבריו, דרך חשובה נוספת לבדוק אם החיתול שאתם קונים לבייבי שלכם איכותי או לא היא השוואת מחירים. "צריך לשים דברים בפרופורציות. לא מדובר ברכישת דירת החלומות אלא בחיתולים, שאמורים להיות בעלי יכולת ספיגה גבוהה והתאמה מושלמת לגוף התינוק. לא פחות חשוב, לדעתי, הוא שהם יימכרו גם בעלויות שפויות".   

>> מצאנו את הפתרון האולטימטיבי לבלגן באוטו