בא לך ללכת לספר, לקוסמטיקאית או סתם להתפנק עם איזה מניקור ואת לא יודעת אם משהו מהטיפולים מסכן את העובר? אין סיבה שלא תהיי יפה ומטופחת בהריון, את רק צריכה לוודא מה מותר לך לעשות - והחדשות הטובות הן שכמעט הכל. מיטב המומחים התגייסו לעשות לך קצת סדר

 

אישה בהריון (צילום: istockphoto)
אין סיבה לא להיות יפה ומטופחת בהריון | צילום: istockphoto
קוסמטיקה ואיפור

טיפול פנים

טיפול פנים במהלך הריון מותר בהחלט. עור הפנים הופך לעיתים לשמנוני ומלא בפצעים כתוצאה מהשינויים ההורמונאליים וטיפול פנים יכול לעזור. חשוב שתיידעי את הקוסמטיקאית שאת בהריון – יש חומרים אסורים לנשים הרות, למשל רטינול. בנוסף, רצוי שהטיפול יהיה עדין – הרגישות של עורך גדולה בגלל העלייה בנפח הדם בגוף.

השורה התחתונה: מותר ואף מומלץ. חשוב שהטיפול יהיה עדין ומתאים לנשים בהריון

מניקור

מניקור  (צילום: jupiter images)
מותר, לא כל יום. | צילום: jupiter images
בעוד שחשיפה חוזרת ונשנית לחומרים בהם משתמשים בזמן המניקור (למשל אציטון) אינה בריאה עבורך, אם תעשי מניקור פעם בכמה שבועות ותוודאי שהחלונות של סלון היופי פתוחים, לא יקרה דבר. בדקי גם אם המכשירים חוטאו לפני השימוש, למניעת הידבקות בזיהומים.

השורה התחתונה: מותר, לא כל יום

איפור

אלינור טיילר, קוסמטיקאית המתמחה בטיפול באקנה ופיגמנטציה, מסבירה שמותר בהחלט להתאפר במהלך ההריון. בגלל הרגישות של העור בהריון, חשוב למרוח מסנן קרינה בנוסף לאיפור. ניתן לכסות אדמומיות וכתמי פיגמנטציה שנגרמים כתוצאה מההריון על ידי קונסילר ירוק ומעליו מייק-אפ.

השורה התחתונה: מותר, עדיף עם מסנן קרינה

טיפוח השיער

צביעת שיער

במחקרים שנערכו לא נמצא שצביעת שיער בזמן ההריון פוגעת בעובר. למעשה, מעט מאוד מהכימיקלים שמשמשים לצביעת השיער נספגים בגוף האישה.

אם את בכל זאת מודאגת, חכי עם צביעת השיער לשליש השני של ההריון, אז העובר פחות פגיע.

השורה התחתונה: מותר. אם את רוצה לנקוט משנה זהירות, חכי לשליש השני

סלסול

מותר לעשות סלסול (פרמננט) בזמן הריון – החומרים בו לא מזיקים לעובר אך קחי בחשבון שהשיער אולי לא יהיה כפי שרצית – השינויים ההורמונאליים משנים את הרכבו של השיער ומרקמו.

השורה התחתונה: מותר

מיטות שיזוף: לא רעיון טוב

מיטת שיזוף (צילום: technotr, Istock)
אין ראיות חד משמעיות שזה מסוכן לעובר, אבל יש ראיות שזה מסוכן עבורך! | צילום: technotr, Istock
אין ראיות חד משמעיות לכך שמיטות שיזוף מסוכנות עבור העובר, אבל יש עדויות לכך שהן מסוכנות עבורך. מיטות השיזוף טומנות בחובן את אותה סכנה כמו השמש – הן משחררות קרינת UV, שמגבירה את הסיכון לסרטן העור.

השימוש במיטת השיזוף גם מעלה את הטמפרטורה של גופך. זה עשוי להיות מסוכן עבור העובר  ולגרום למומים בעמוד השדרה שלו, במיוחד במהלך השליש הראשון להריון. השכיבה הממושכת על הגב אינה מומלצת לנשים בהריון ועוד לא דיברנו על "מסיכת ההריון" שעשויה להופיע על פנייך כתוצאה מקרינת ה-UV...

השורה התחתונה: לא כדאי!

נעלי עקב: לכי על בטוח

עקבים גבוהים הם לא רעיון טוב בזמן ההריון. את עולה במשקל, הבטן שלך גדלה ומרכז הכובד של גופך משתנה. כתוצאה מכך, את פחות יציבה ועלולה ליפול – ולפגוע בך או בעובר.

בנוסף לכך, נעילת עקבים עשויה להחמיר את כאבי הגב שמופיעים פעמים רבות במהלך ההריון.

השורה התחתונה: מותר אבל לא מומלץ

טיפולי שיניים

ניקוי שיניים

לא רק שזה מותר, זה אף רצוי . מחקרים רבים הראו שדלקות חניכיים אצל האישה עשויות לפגוע בעובר. הדלקות גורמות לעלייה ברמה של הורמונים מסוימים, והורמונים אלה עשויים לגרום להתכווצויות הרחם וללידה מוקדמת.

לכן, חשוב לשמור על בריאות השיניים במהלך ההריון ואם רופא השיניים ממליץ על כך – לבצע ניקוי שיניים.

השורה התחתונה: מותר וגם מומלץ

הלבנת שיניים

לדברי ד"ר אבי קלינגר, רופא שיניים, אין עדויות לכך שהלבנת שיניים בזמן ההריון פוגעת בעובר. מצד שני, אין ראיות חד משמעיות לכך שתהליך זה אינו פוגע בעובר ולכן, עדיף לא לקחת את הסיכון ולחכות עד אחרי הלידה.

השורה התחתונה: עדיף שלא

התעמלות

אין תמונה
חשוב לחזק את שרירי הבטן בזמן ההריון – הם תומכים באיברים הפנימיים ובגב התחתון.
גלית פרי, סמנכל"ית הדרכה מרשת סטודיו C, מסבירה כי אם ההריון תקין, מותר ואף מומלץ להתעמל במהלך ההריון. פעילות גופנית במהלך ההריון משפרת את זרימת הדם, מסייעת בשמירה על משקל תקין ועל רמות הסוכר ומפחיתה תופעות לא נעימות כגון בצקות או בעיות עיכול.

בכל מקרה, חשוב שהאישה תקבל אישור מרופא ותהיה קשובה לגופה במהלך ההתעמלות.

פעילות אירובית

מותר לעסוק בפעילות מתונה, למשל שחייה או הליכה, אך לא כדאי לעסוק בפעילות אירובית מאומצת.

בזמן פעילות אירובית אינטנסיבית עולה דופק האם וכך גם דופק העובר – מה שעלול לגרום למצוקה עוברית. בנוסף לכך, אם טמפרטורת הגוף של האם עולה באופן קיצוני, קיימת סכנה שמערכת העצבים של העובר תיפגע, ובמיוחד אם מדובר בשליש הראשון.

כדאי להימנע מפעילויות שכוללות קפיצות, כי אז קיים סיכון לנפילה וגדל העומס על האיברים הפנימיים.

השורה התחתונה: רק פעילות אירובית מתונה

תרגילי בטן

חשוב לחזק את שרירי הבטן בזמן ההריון – הם תומכים באיברים הפנימיים ובגב התחתון, שמופעל עליו עומס גדול. בנוסף לכך, שרירי בטן חזקים יכולים לסייע במהלך הלידה, כאשר האישה נדרשת למאמץ פיזי עצום.

יחד עם זאת, תרגילים מסוימים מעלים את הלחץ התוך בטני ואינם מומלצים, למשל כפיפות בטן בהן עולים משכיבה לישיבה. כדאי לבדוק היטב עם מדריך כושר מיומן מה תרגילי הבטן שמתאימים לנשים בהריון.

השורה התחתונה: רק תרגילים מסוימים