היא נמצאת בכל מחלקת יולדות. זו שגורמת לכל האימהות הטריות, התפורות והכואבות להרגיש עוד יותר ג'יפה. אותה אחת שמסתובבת עם שמלת קיץ קלילה ואוורירית, שיער מבריק ואיפור טבעי, מדיפה רעננות נעורים ורק הצמיד שעל ידה מסגיר את העובדה שהיא ילדה לפני רגע.

אמא עם תינוק אחרי לידה (צילום: SerrNovik, Istock)
הרגע שאחרי: אודם - אאוט, סומק -אין | צילום: SerrNovik, Istock

לעומתה, לרוב היולדות יש תלבושת אחידה (כתונת בית חולים מוכתמת בדם), תסרוקת אחידה (ליפה מדובללת, משעות של הזעה ושכיבה) וארשת אחידה של ייאוש ועייפות אין קץ.
איך תוכלי גם את לאמץ לוק סביר אחרי הלידה שיעזור לך להרגיש קצת יותר טוב עם עצמך? מסתבר שזה ממש פשוט:  אל תשכחי לדחוף לתיק המפורסם כמה מוצרי טיפוח פשוטים, שיכולים לעשות את על ההבדל.  

1. דאודורנט בלי ריח: ללדת זה להזיע. בסרטים זה מצטלם מעולה. כמה אגלי זיעה על המצח, שנמחים בממחטות צחורות. במציאות, איך נאמר, זה קצת פחות זוהר. למרות שבחדר הלידה שוררת בדרך כלל טמפרטורה ארקטית, המאמץ הפיזי גובה את מחירו בנוזלים. במחלקה, לעומת זאת, חם בטירוף (בשביל התינוקות בעיקר), ואת טרם נפטרת מגינוני ההריונית – וחם לך. אם יש פריט שאסור לך לשכוח, זה הדיאודורנט שלך – ועדיף אחד נטול ריח, כי התינוק מתחבר לריח שלך, לומד להכיר אותך באמצעותו, וכשאת מתחילה להניק את מגלה שהמרחק בין שני האזורים הללו הרבה יותר קרוב ממה שאי פעם דמיינת.

2. קרם לחות: פנים וידיים. המזגנים של בית החולים, בשילוב הבלגן ההורמונלי שלך, לא עושים פלאים לעור. ומכיוון שאת לא במצב להתחיל עם שכבות של פריימר, מייקאפ ופודרה, פשוט תדאגי לא לשכוח בבית את קרם הפנים המנצח שלך, זה שיודע איפה לספוג ואיפה להיספג, ולא יהיה קליל או שומני מדי. ואם כבר קרם, תדאגי גם לידיים שלך. כמות הפעמים שתצטרכי לשטוף ידיים לפני כל נגיעה בתינוק, הביקורים בשירותים הבית-חולימיים, בקיצור – יוצא שאת וסבון הידיים הרפואי, המצחין והמייבש נפגשים לא מעט בימי האשפוז שלך, אז לא לשכוח לשים בתיק קרם ידיים טוב.

3. איפור בסיסי: קונסילר וסומק יעשו את העבודה. כמה מריחות זריזות של קונסילר מתחת לעיניים, נגיעה קטנה על החצ'קונים הסוררים של סוף ההריון – ואת האמא הכי זוהרת במחלקה. כשתחזרי הביתה, יהיה לך מספיק זמן לתרגל את הלוק העייף והלא מתאמץ. ובשביל קצת צבע, לכי על סומק. נכון, משיחה קלה של ליפסטיק בצבע הנכון תאיר גם את הפנים העייפים ביותר, אבל עם הנשיקות שאת ממטירה של התינוק, ונשיכות השפתיים מכאבי ההנקה בתחילתה, לא יישאר ממנו הרבה. עם סומק, לעומת זאת, קשה מאוד לפשל. אפילו מריחה בלי מראה תניב תוצאה סבירה פלוס, שתחזיק מעמד הרבה זמן ותדהה בהדרגה ובאלגנטיות. שימי לב לא לבחור סומק כהה מדי, שייראה זוועה בתאורת הפלורסנטים של בית החולים.

4. פינצטה: כי עברו לפחות יומיים. זוכרת איך בטירונות הייתן מנצלות את שעת הת"ש למריטות הדדיות? החוט והפינצטה היו נשלפים, ובשניות הייתן מתחלקות לשתי קבוצות: מורטות ונמרטות. אם לא הספקת לעשות טיפול עשרת אלפים יסודי  לפני שהגעת ללדת, אל תשכחי לשים בתיק פינצטה איכותית, שתשמש אותך לבונדינג עם הבנות בחדר (ועל הדרך תסדר לך גבות מדוגמות). גם ככה כואב לך מההנקה והתפרים, לפחות תראי מסודרת.

5. שיער: אכן בעיה. אם קיבלת אפידורל, כנראה שבילית לא מעט שעות על הגב, במיטה, בתנאי לחות לא אידאליים. הווה אומר: 'השיער שלך נראה זוועה' זו מחמאה עבורך. החיכוך עם מצעי בית החולים הנוקשים וההזעה יוצרים ליפה מזעזעת, שלא תמיד מסתדרת אחרי חפיפה או שתיים. לכן, את חייבת להצטייד בכל מה שאפשר: גומיות, קליפסים, סיכות, קרם לשיער ומברשת איכותית, שתעזור לך להשתלט על הקטסטרופה הזו. את יודעת מה? תארזי גם כובע. ליתר ביטחון. 

ציוד לחדר לידה: הרשימה המלאה
לעוד טיפים, סיפורים וחוויות מרגשות היכנסי