דיכאון לאחר לידה הוא כבר מזמן מושג שגור במחוזותינו. כל אישה לפני לידה שמעה לפחות כמה פעמים את המושג ומודעת למה שצפוי לה, אך לא תמיד באמת יכולה להכין עצמה לבאות. תוסיפו לכך את העייפות של ההתחלה וחוסר האיזון ההורמונלי, ותקבלו תוצאה לא פשוטה בכלל.

אמא מחזיקה תינוקת במיטה אבא ישן, אחרי לידה (צילום: monkeybusinessimages, Istock)
הימים לאחר הלידה אינם פשוטים, את צריכה להתכונן | צילום: monkeybusinessimages, Istock

קבלו כמה דרכים טבעיות שיקלו עליכם את החזרה הביתה ואת הצעדים הראשונים על מסלול האמהות הטרייה.

דבר ראשון: מודעות

הכירי בבעיה והיי מודעת לה. אל תלחצי מהתחושה והמדכדכת והביני כי הגורמים לה הם חוסר שינה, עייפות, הריון או לידה קשים והמעבר לאמהות. שתפי את הקרובים אליך ברגשותייך. דברי על זה וראי שהשיחה עם מישהו קרוב בנושא מרגיעה ומשפרת את ההרגשה.

כל אחת מאיתנו שונה ומיוחדת בדרכה אבל יש דברים שכל אישה לאחר לידה יודעת וחשוב לדבר, לנסות לשפר את המצב ולדעת שיש דרכים שיכולות לעזור לכולנו.

תוספי תזונה טבעיים המיועדים בדיוק ליום שאחרי

"הבנו שיש דרך להקל על היולדת ולגרום לה להרגיש טוב יותר בימים הלא פשוטים לאחר הלידה, וזו בדיוק הסיבה שלשמה ייצרנו את New מאמי", מספרת מיכל שמיר, מנכ"לית חברת "תפוח טכנולוגיות טבעיות. "תוספי התזונה של סדרת "מאמי" יוצרו במיוחד לתקופה הזו של החזרה הביתה עם התינוק".

שמיר מציינת כי מדובר בתוסף תזונה טבעי, המגיע כמיצוי צמחי המבוסס על תמצית צמחי מרפא לחיזוק, הרגעה ואיזון המערכת הנפשית של האישה לאחר לידה.

אין תמונה
מוצרים טבעיים לימים שאחרי הלידה. ערכה של תפוח

בנוסף משולבים בפורמולה מיצויים האחראים על הרגעת הנפש ביניהם: פרחי תפוז – מרגיעים מאוד, מקלים על כאבי לחץ, משפיעים על אזור הריאות והנשימה; פרחי ורדים – מרגיעים לב ונפש, תורמים לאיזון העצבנות, מטפלים בחוסר מצב רוח ודיכאון; פסיפלורה – צמח מסורתי להרגעה כללית ומשמש גם כנוגד דיכאון.

"סדרת המוצרים הטבעיים כולה מכילה מוצרים על בסיס צמחי מרפא משובחים ויעילים שכולם נועד להקל, לפנק, להיטיב ולחזק נשים לפני ואחרי לידה" מסכמת שמיר.

דאגי לעזרה מהסביבה הקרובה

לאחר הלידה יש חשיבות מאד גבוהה לעזרה ממישהו קרוב. דאגי שיהיה איתך מישהו קרוב שנוח לך בחברתו ושיוכל להיות לך לעזר לפחות בשבוע הראשון לאחר הלידה. חשוב מאד לנוח ולמלא מצברים.

בנוסף על העזרה, חשוב להתחיל לטפל בתינוק באופן הדרגתי. כךף חוסר האונים יתחלף בידיעה, ואליו יתלוו בהמשך גם שמחה והנאה. "אין צורך להיבהל מהתחושות האלה", מסבירה סיגל מיכאלי, מחברת הספר "הסוד בגידול קטנטנים, ,ואין טעם להתנגד לה כי עצם השפיטה העצמית לגבי הרגשות תקשה על יציאה ממצב הרוח הירוד".

 ומה קורה כשהקטן יונק והגדול רוצה תשומת לב? קבלי טיפ
רוצה לדעת עוד על מוצרי טיפוח וטיפול טבעיים לאם ולתינוק? היכנסי