מתי מתחילים לתת מזון מוצק לתינוקות? איך יודעים מתי הרגע הנכון להתחיל? האם זה קורה בהכרח בגיל מסוים או שאמורים לשים לב לעוד משהו? נפגשנו עם תזונאית התינוקות והפעוטות, עדי אפרתי-רסולי שעשתה לנו קצת סדר בתהליך. 

בסרטון אפרתי-רסולי מספרת על הסימנים השונים לבשלות התינוק למעבר למוצקים, שמתרחשים גם על משטח הפעילות ולא רק על שולחן האוכל. "בסופו של דבר המטרה המרכזית היא גם לספק את הרצון הרגשי של הילד וגם העלאת הערך הקלורי, הוספת חלבון והוספת קלוריות", מסבירה אפרתי-רסולי. היא נותנת דגש על שלושה סימנים: חקירה עם הפה, שליטה בפלג הגוף העליון וההרגשה שלא נעים לאכול ליד התינוק כי גם הוא רוצה. לסיכום, אפרתי-רסולי משתפת במזונות המומלצים לתחילת התהליך, וגם ממליצה על דרך הדרגתית לעשות זאת. 

למידע נוסף היכנסו לאתר גרבר >>