הגיע הרגע שחיכית לו כל כך הרבה. חזרתם מבית החולים, התקלחת כאילו את חייל שחזר מלבנון, צלחתם את ההנקה הראשונה בבית, ואפילו הספקתם סיבוב קטן באמבטיה הקטנטונת. לפעמים זה לוקח כמה ימים, לפעמים זה בוער בך מיד: הצורך לצאת לסיבוב דאווין קטן עם התינוק, לשאוף קצת אוויר בלי ריח של ליזול או קקי ולהתפנק בשמש.

אישה עם תינוק בעגלה (צילום: Denis Raev, Istock)
הכל מוכן, רק בבקשה אל תתחיל לבכות עכשיו | צילום: Denis Raev, Istock

כדי שהיציאה הראשונה עם התינוק שלך תהיה מושלמת, כמה טיפים לדייט הראשון.

זה הזמן לברר: "איך אני ארד עם העגלה במדרגות?"

1. אל תמהרי לצאת עם התינוק החוצה. את ממש לא חייבת להחתים כרטיס בקפה השכונתי, וזה שחברה/אמא/החמות שלך יצאו לסיבוב עם העגלה חצי שעה אחרי שהן חזרו הביתה ממש לא מחייב אותך. קחי את הזמן, תתחזקי קצת פיזית וצאי רק כשאת בטוחה שאת מרגישה מספיק טוב כדי ליהנות בחוץ, ולא לצלוע ולדדות כמו ברווזה עם תפרים.

2. ומצד שני, אל תדחי יותר מדי. למטלות פשוטות יש נטייה לתפוח בלי פרופורציה כאשר דוחים אותן, ועניינים כמו "איך אני ארד את המדרגה עם העגלה" עלולים להפוך למפלצתיים בעינייך ההורמונליות. נסי לקבוע דד ליין ליציאה, ואולי להיעזר במישהו שיבוא איתך בפעמים הראשונות, עד שתצברי ביטחון ותתחילי לקרוע את העיר.

3. גדלי עור של פיל. בדיוק כמו בהריון, גם כשאת עם תינוק את רכוש ציבורי. אם תלכי אם מנשא תקבלי אינספור בדיחות קרש ותגובות בהלה, אם התינוק יהיה לבוש פחות או יותר מדי תשמעי הרצאות מלומדות וכמובן שענייני הנקה מול בקבוק יהפכו את השולחן שלך בבית הקפה להייד פארק של דעות ועצות. כדי לא להתחרפן, את חייבת לצמח אטמי אזניים דמיוניים, שיעזרו לך לחייך לכולם בנימוס – ולהמשיך לעשות את מה שהכי נכון בעינייך.

4. עדיף לקחת יותר מדי מאשר פחות מדי. נכון, לא נעים להיסחב עם חצי בית. ונכון שתיק העגלה מחשב להתפקע. אבל עדיין, ברגע האמת, כשמרוב לחץ תשפכי על עצמך את התמ"ל שהכנת בעמל רב– את לא מעדיפה שיהיה לך גיבוי? ומה אם תקרית הקקי ההיא לא הייתה חד פעמית, ותצטרכי עוד חליפה להחלפה? חסכי מקום בדברים שאפשר לקנות בחוץ במקרה הצורך (כמו עוד מים בשבילך, או עיתונים לרגעי המנוחה), וקחי איתך כל מה שאת חושבת שצריך – ורצוי בכמה עותקים.

5. במיוחד כשמדובר במוצצים. איכשהו, כל נקודה על כדור הארץ היא משולש ברמודה של מוצצים. רק שלפת אחד מהתיק – והנה נעלמו שניים. כדי להדביק את המירוץ האינסופי הזה (או לפחות – עד שתסתפקי בשטיפה זריזה במים, ולא תדרשי מעצמך הרתחה וסטריליזציה קפדנית), את חייבת להצטייד בסטוק נאה של מוצצים, וכמובן לזכור לקחת חלק נכבד ממנו בכל יציאה.

6. גם את צריכה בגדים להחלפה. נכון, השליטה שלך בסוגרים סבירה יחסית, אבל מכיוון שאת אחראית על תינוק, לא מעט בלגן עלול להתרחש. החל מפליטות שפספסו את חיתול הבד שזרקת על הכתף בנונשלנטיות, עבור בעיגולי חלב בולטים על החולצה באזור החזה וכלה בשפריצים של פיפי (אם את אמא לבן) – תמיד כדאי שתהיה לך חולצה נוספת בתיק.

7. אל תתביישי לבקש עזרה. לא מסתדרת עם קיפול העגלה לאוטו? צריכה שמישהו יחזיק את התינוק שנייה בזמן שאת מערבבת את הבקבוק? אל תהססי. אנשים אולי אוהבים להתערב ולהעיר, אבל גם ישמחו לעזור לך במקרה הצורך.

8. אל תתרחקי יותר מדי מהבית, לפחות בהתחלה. את לא צריכה לבנות תכנית אמנותית לכל יציאה. בחודשים הראשונים, התינוק שלך מוקסם בערך מכל דבר שהוא רואה. עצים, חתולים, הפרצוף שלך – הכל מגרה ומעשיר אותו. עד שתתרגלו, הוא לעגלה ואת לחופש, תתחילי בקטן, ולאט לאט תגדילי את הטווחים. בסוף תגיעו לבית הקפה האהוב שלך.

צפו: מהי הדרך האופטימאלית לשמירה על עור התינוק?

לחברתך יש בייבי חדש? הפתיעי אותה עם מארז מפנק של האגיס