מי זכאי לחופשת לידה?

באופן כללי, כל מי שעבדה לפחות שנה אצל מעסיק או באותו מקום עבודה, זכאיות לחופשת לידה של 26 שבועות - רק חלק ממנה הוא בתשלום. לעומת זאת, עובדות שעבדו פחות מ - 12 חודשים אצל אותו מעסיק, זכאיות לחופשת לידה של 15 שבועות (שחלקה או כולה בתשלום, בהתאם לתנאי הזכאות של דמי הלידה).

עוד זכאים לחופשת לידה הם: בן זוג של יולדת זכאי לצאת לחופשת לידה במקרים מסוימים, כמו למשל במקרה שהאישה אינה יכולה לטפל בתינוק עקב נכות או מחלה או במקרה שבת הזוג ילדה יותר מילד אחד בלידה אחת. כמו כן: הורים מאמצים, הורים המקבלים תינוק למשמורת מאם פונדקאית והורים שקיבלו לאמנה ילד שגילו עד 10 שנים, לתקופה העולה על 6 חודשים, כאשר משך החופשה במקרה של ילד אומנה מעל גיל 3 הוא 4 שבועות.

חשוב לדעת, כי עובדת זכאית לחופשת לידה גם אם העובר או התינוק נפטר חלילה לאחר הלידה, וזה במקרים שבהם ההפלה או הפסקת ההיריון התרחשה אחרי 22 שבועות של היריון.

כיצד מתבצע התשלום?

אישה עובדת זכאית לתשלום דמי לידה מהמוסד לביטוח לאומי, בהתאם לתקופה ששולמו עבורה דמי ביטוח לאומי. כך, מי ששילמה דמי ביטוח לאומי עבור 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליציאתה לחופשת לידה, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליציאתה לחופשת לידה, זכאית לדמי לידה במשך 15 שבועות מתוך חופשת הלידה. זאת לעומת מי ששילמה דמי ביטוח לאומי עבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליציאתה לחופשת לידה, הזכאית לדמי לידה במשך 8 שבועות מתוך חופשת הלידה. לאחר מכן, העובדת אינה זכאית לכל תשלום או דמי לידה עבור השבועות הנותרים של חופשת הלידה, אולם היא ממשיכה לצבור זכויות סוציאליות שמקורן בוותק במקום העבודה במהלך השבועות הללו.

כיצד מתבצע התשלום במקרה של עצמאים?

דמי הלידה, מחושבים על פי ההכנסה ששימשה יסוד לחישוב דמי הביטוח, עבור 3 החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו יצא/ה לחופשה, או ב-3 החודשים שבתקופה המקבילה בשנה הקודמת - לפי הגבוהה מבניהן. תחילה, ישולמו דמי הלידה לפי המקדמות שהעובדת שילמה למוסד לביטוח לאומי, ועם קבלת השומה, יחושבו דמי הלידה שוב על בסיס ההכנסה הגבוהה מבין שתי האפשרויות.

האם ניתן להאריך או לקצר את מועד חופשת הלידה?

בהחלט. ניתן להאריך או לקצר את חופשת הלידה במקרים מסוימים. כך למשל, עובדת שעבדה 12 חודשים לפחות יכולה לקצר את חופשת הלידה, בתנאי שחופשת הלידה שלה לא תפחת מ - 15  שבועות. אם בן הזוג יצא לחופשת לידה בת שבוע במקביל אליה, היא יכולה לקצר את חופשת הלידה בשבוע נוסף, ולחזור לעבודה לאחר 14 שבועות.

במקרה שהעובר או התינוק נפטר, היולדת רשאית לסיים את חופשת הלידה כעבור 3 שבועות מהלידה. לגבי הארכה, ניתן להאריך את חופשת הלידה במקרים שבהם היולדת ילדה באותה לידה יותר מתינוק אחד. במקרה כזה, היא זכאית להאריך את החופשה ב-3 שבועות עבור כל תינוק נוסף, ולקבל דמי לידה עבור כל תקופה זו, בהנחה שהיא זכאית לדמי לידה לתקופה של 15 שבועות. אם היולדת זכאית לדמי לידה לתקופה של 8 שבועות, היא זכאית לתשלום עבור חלק מההארכה.

כמו כן, יולדת שהיא, או התינוק שילדה, צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז במהלך חופשת הלידה הרגילה ל- 15 ימים לפחות, היא זכאית להאריך את חופשת הלידה ולקבל דמי לידה נוספים עבור תקופת ההארכה. במקרים כאלה, ניתן גם לפצל את חופשת הלידה – כלומר, להפסיק אותה זמנית למשך האשפוז, ולחדשה עם סיומו.

ומה עם חופשת לידה לפני הלידה?

הבלתי יאומן קרה, ואת, שכבר חשבת שהחודש הזה לא יגיע לעולם, הגעת לתשיעי. את חושבת לידה, נושמת תינוקות, חולמת אפידורל, אבל חייבת להמשיך להתייצב בעבודה, שעכשיו יותר מתמיד - את לא מבינה מה הקשר בינך ובינה. נכון שיש לך עוד שבועיים לפחות עד לתאריך המיועד, ומי יודע אולי אפילו יותר, אבל בימים האחרונים העבודה הפכה למעמסה.

אז מתי הכי כדאי לצאת לחופשת לידה? לפני הלידה או רק אחריה?
קבלי נימוקים בעד ונגד שאולי יעזרו לך לקבל החלטה:  

בעד חופשת לידה לפני הלידה: כי עכשיו זה הזמן שלך, יקירה

1. עצלות. בינינו, למי יש כוח לעבוד? אז עוד עם בטן ענקית ובצקות ברגליים? עדיף להשתחרר מהמעמסה המעיקה, כולל הפקקים הלוך וחזור. 

2. פאדיחות. כי אף אחד מהקולגות שלך הוא לא האיש המתאים לבשר לו שירדו לך המים, ואם כבר מישהו יסיע אותך לבית החולים - את ממש מעדיפה שזה יהיה בן הזוג שלך, למשל.

3. חששות. עזבי ירידת מים, מה אם תלדי במשרד? ככה מהר מהר, על השולחן של הבוס, כמו שממליטים גור חתולים?

4. מנוחה. רבות דובר על הבחירה המשונה לקרוא לחופשת לידה בשם 'חופשה', כי חופשת לידה היא הכול חוץ מחופשה. ככה תוכלי לפחות למצות את החלק הראשון של הביטוי, וליהנות מרגעים אחרונים של פינוק (או סתם בהייה בתקרה).

5. פרקטיות. אם תהיי בבית, תוכלי להקדיש לקינון את הזמן הראוי לו. זה אומר לסדר את חדרו של התינוק, לקפל את בגדיו הקטנטנים, לקרצף את הבית, וגם למרוח לק ולעשות שעווה - אחרי הלידה בקושי יהיה לך זמן להביט במראה, תאמיני לנו.

6. כנות. עם יד על הלב, גם ככה את מתכוונת להאריך את חופשת הלידה, אז מה זה עוד שבועיים של חופש נטול תינוק, לעומת חצי שנה של חופשה פלוס צאצא טרי?

7. כי פשוט בא לך. ובעוד זמן לא רב, את תהיי האחרונה בסדר העדיפויות; החשקים שלך לא יהיו ברי ביצוע. עכשיו זה הזמן שלך.

נגד חופשת לידה לפני הלידה: כי מה שטוב לרוב הנשים, טוב גם לך

1. תחושת בטן. הרי זה ברור שאת מכולן, בחיים לא תלדי בתאריך המשוער. התינוק שלך לא ממש שמע על 40 שבועות ומבחינתו אפשר להמשיך את הטרמפ גם עוד 20 יום לפחות. אז מה, סתם תחכי בבית?

2. היגיון. לא סתם אומרים שהריון זה שמונה חודשים ועוד נצח; החודש התשיעי פשוט לא עובר. ויודעת מה? אם תשבי בבית, המחוגים יזוזו עוד פחות. לכן, דווקא עכשיו כדאי שתהיי עסוקה.

3. רחמנות גם על בעלך. כשהזמן לא עובר את מתחילה לחשוב (ולחפור) ומחשבות מוזרות פוגשות אותך לפתע, משאירות אותך המומה ומבוהלת. הזמן הפנוי מאפשר לך לגלוש ברשת ודווקא אז תפגשי את כול סיפורי הלידה הכי מופרעים. ואז תתחילי לבכות. ותתקשרי לבעלך. ותפריעי לו בעבודה. ותמשיכי את הסשן בערב מול הטלוויזיה. למה לך?

5. גם ככה את חצי בחופש. אף אחד לא מצפה ממך לעבוד יותר מדי קשה במצבך וגם ככה מתחשבים בך בעבודה; אלא אם יש לך בוס מהגיהינום - אז למה להתחיל לספור ימי חופשה אם אפשר לא?

6. רצינות. כן, את רוצה להוכיח בעבודה שאת בחורה רצינית, מה רע בזה? במיוחד כעת, כשהמחליפה שלך כבר עברה חפיפה ומפנטזת על החדר הממוזג שלך - זה הזמן להוכיח לבוס שלך שאת עובדת מסורה ואחראית שלא מחפשת תירוצים להתעורר בצהריים.

7. ולמה להיות יצירתית, בעצם? בסדר, אז לצאת לחופשה לפני הלידה זה טרנדי משהו. אבל עד לא מזמן כולן, בלי יוצא מן הכלל, יצאו לחופשה ביום הלידה. ומה שטוב לרוב היולדות, יכול להיות מעולה גם עבורך.

ייעוץ מקצועי לכתבה: עו"ד שרון הורנשטיין, "כל זכות"