כעשרה אחוזים מהזוגות יאובחנו בשלב מסויים כסובלים מקשיי פוריות. אחוז גבוה בהרבה של נשים, בטווח גילים עצום, מעוניינות למנוע היריון לא רצוי - והמשותף לשני המחנות הוא צורך במעקב קפדני אחרי המחזור הנשי. כשמנסים להרות, מנסים לזהות את הביוץ כדי לקיים יחסים, וכשמנסים למנוע היריון, ולא רוצים להיעזר בגלולות, קונדומים ואמצעים אחרים, מנסים להימנע מקיום יחסי מין בסמוך לו.  

אבל נשים רבות לא ממש מודעות למחזור שלהן, לא מזהות את הביוץ ואפילו לא יודעות מה לחפש כדי לדעת אם הביוץ מתקרב או התרחש כבר. אפשר לעשות בדיקות של חום השחר, להיעזר במקלוני ביוץ (שדומים קצת לבדיקת היריון, ואמורים לזהות הורמונים רלוונטיים בשתן של האישה), במעקבי זקיקים שמתבצעים במרפאה ובשלל שיטות נוספות - ואפשר להיעזר בגאדג'ט הפוריות החדש.  

הצמיד, שזכה לשם AVA, זכה לאישור ה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני הקשוח) ומודד לא פחות מתשעה פרמטרים ביולוגיים שונים כדי לזהות במדויק את הביוץ שלך. כן, הצמיד ימדוד באופן רציף את הדופק שלך, קצב הנשימה, איכות השינה, התנועה, שינויים בפעילות הלב, טמפרטורת העור, איבוד החום, הזיעה והמוליכות החשמלית של הגוף. הנתונים נאספים ומשוקללים, ובסופו של דבר הצמיד קובע מה חלון הפוריות שלך, בדיוק של 89%. 

עכשיו, הכל תלוי בך - אם את רוצה היריון, את יודעת בדיוק מתי לגלח רגליים ולשדל את בן זוגך, ואם את רוצה למנוע - את פשוט לא מקיימת יחסים בימים עליהם מצביע הצמיד כפוריים, או לכל הפחות משתמשת באמצעי הגנה מתאימים. 

"אנחנו חושבים שזו ההמצאה הכי חשובה בתחום הפוריות מאז הגלולה", מרימה לעצמה ליה פון בידר, מנכ"ל ומייסדת החברה שהמציאה את הצמיד. "הוא מספק לנשים ידע וכוח עצומים מבלי להעביר אותן בדיקות פולשניות או לשלוח אותן לרכוש בדיקות מדף שאינן אפקטיביות בחלק ניכר מהמקרים". 

 >> במקום לבשר על הריון, הזוג הזה מעדכן כל חודש על בעיות בפוריות