תאומים צפויים לבלות את חייהם בהשוואות. אם זה על ידי הסביבה או בעצמם, יעבירו לא מעט מחייהם סביב השאלות מי מהם פחות, מי יותר ומה זה אומר. תאומים שנולדו על ספו של שעון החורף יצרו לעצמם בלבול נצחי שקשה להשיב עליו, באחת השאלות שתאומים נשאלים הכי הרבה בימי חייהם: מי נולד ראשון?

השניים, רונאן וסמואל המתוקים, ילדיהם של אמילי וסת פטרסון מקייפ קוד, נולדו בלילה של החמישה בנובמבר. השעה היתה מאוחרת, ובשעה 1:39 בשישה בנובמבר, נולד סמואל. בדיוק שלושים דקות אחר כך הפציע רונאן, והפך לאח הצעיר. או שבעצם לבכור? בסיוע שעון החורף, בו הפכה השעה 2:00 בלילה לשעה 1:00, עקף רונאן את סמואל בסיבוב ונרשם לנצח כאח שנולד קודם, כששעת הלידה שלו, במקום 2:10, היתה ל-1:10. כמעט חצי שעה לפני אחיו.

״בהתחלה לא הצלחתי לעכל את הסיפור הזה״, מודה האם אמילי. ״בעלי היה הראשון שבא ואמר לי: 'תשמעי חידה'. לקח לי יום שלם להבין איך יכול להיות שזה שנולד שני הוא הבכור. לא הבנתי שזה אירוע די נדיר עד שהאחות סיפרה לי שהיא עובדת בבית החולים כבר ארבעים שנה ומעולם לא נתקלה במקרה כזה. דווקא בעלי חשב שמשהו כזה יכול לקרות".

תאומים לא זהים (צילום: Shutterstock/Elena Stepanova)
שניהם הכי גדולים. פתרון מוצלח לאחד הריבים הקלאסיים | צילום: Shutterstock/Elena Stepanova

"הבנתי בשלב מסוים שיכול להיות שהם ייוולדו בימים שונים, או שהחלפת השעון תשפיע על זמני הלידה שלהם״ ,הוא מספר. ״עדיין, זה די מדהים אותי. אני חושב שזה נורא מגניב שאחד יותר ׳מבוגר׳, והשני נולד קודם. אני רק מקווה שהם לא יריבו על זה עכשיו כל החיים״.

״אני דווקא מחבבת את העובדה שאף אחד מהם לא במקום השני״, אומרת האם הטרייה. ״מבחינה טכנית התינוק הראשון נמצא בעולם יותר זמן, אבל מבחינת תעודת הלידה, לפי זה השני גדול יותר. אני בטוחה שלא יהיו בעיות בגלל זה. בכל זאת, אנחנו כבר לא בזמנים שבהם משאירים את הרכוש לאח הבכור".

>> שבעה סיפורי מדהימים על תאומים זהים