"סנוּ" (SNOO) - זה שמה של העריסה החשמלית, שאולי מרגיעה תינוקות אבל בהחלט מעצבנת לפחות חלק מההורים. הרעיון: להרגיע את התינוק בטלטול עדין, ולשחרר את ההורים לישון קצת בעצמם. הבעיה: באמת צריך להסביר? 

ההפעלה פשוטה. מניחים את התינוק בעריסה, קושרים ברצועות בטיחות ומפעילים את פונקציית הנענוע העדין. התנועה הרציפה, בליווי רעש לבן שמשמיע המכשיר, מרגיעים אותו, בלי שההורים נדרשים לטייל ברחבי הבית, טרוטי עיניים, ולבצע את הנענוע בעצמם תוך זמזום "שששששש"- אבל כאן בדיוק טמונה הבעיה.

 "זה מחריד בעיניי! למה שלא תחבקו את התינוק?", כותבת אחת הגולשות בתגובה לסרטון שמציג את המוצר. "שום מכונה לא יכולה להחליף את ההורים!", כותבת גולשת אחרת, וכך כהנה וכהנה תגובות מזועזעות. הבעה כאן אינה בטיחותית - הטלטול עדין ולא יכול לגרום נזק, וגם רעש לבן נמצא בשימוש תדיר אצל הורים עייפים, שמורידים אפליקציות במיוחד לצורך העניין - הבעיה כאן היא היעדר המגע האנושי, וכן פיתוח תלות של התינוק בשיטת ההרדמה הזו.

 "העייפות והקושי הפיזי והמנטלי בחודשים הראשונים לחיי התינוק ולהורות מובנים מאוד, ובמבט ראשון נראה שמדובר בהמצאה גאונית", אומרת שרי גלזר, יועצת שינה ומנחת הורים מהמרכז להכשרת יועצות שינה. "ועדיין, מדובר בהמצאה בעייתית ביותר. למעשה, היא מנתקת את המגע האנושי ההורי עם הילד, ומעבירה את הטיפול כולו (כמעט, רק חסרה האכלה אוטומטית...) לעריסה זו. 

"אחד מהגורמים החיוניים להתפתחות התינוק, בפרט בחודשים הראשונים, היא המגע האנושי וחום הגוף של הוריו. אין ספק שההורים זקוקים למנוחה והפסקה מדי פעם, ואין בעיה להניח את התינוק על מזרן פעילות או בלול ולספק מנוחה לידיים ולנפש, מה שמהווה גם תרגול התפתחותי חשוב עבורו. ואולם, נראה שהעריסה החדשה מנסה להוות תחליף לצורך החיוני של התינוק בחום האנושי הטבעי ומגע ההורים. החום והמגע מסייעים להרגעת התינוק ולהתפתחותו התקינה, עוזרים להם להבין את גבולות גופם ומספקים ביטחון לתינוק בחודשים הראשונים לחייו.

לפי הסרטון, הם ממליצים על שימוש בעריסה זו גם בלילה. יש לבדוק את התוויית הבטיחות של המוצר, הן מבחינת לינה לאורך כל הלילה, הן מבחינת קיבוע התינוק ללא יכולת לזוז עם רצועות (ולא רק העיטוף) והן מבחינת הנענוע ומידת הבטיחות שלו מבחינה פיזיולוגית.

"כמו כן, מבחינת מבט לעתיד, לקראת הקניית הרגלי שינה בריאים מגיל 5 חודשים, שימוש מופרז בנענוע להרדמה עלול לפתח תלות בין נענוע ושינה, מה שעלול להביא ליקיצות מרובות וחוזרות במהלך הלילה עם דרישה לנענוע על מנת להירדם, וכאשר ייעשה המעבר למיטת תינוק לאחר החודשים הראשונים, התינוק לא יידע כיצד להתמודד עם שינה ללא נענוע תמידי. לכן, מומלץ להשתמש בנענוע להרגעה בלבד ולהגיע להרדמה עצמה ללא הנענוע". 

>> לעוד סרטונים ויראלים שכובשים את האינטרנט