תאומים בני יומם (צילום: Julie Fairman, Istock)
ככה זה כשיש שניים. מזל טוב | צילום: Julie Fairman, Istock
אם קניות לילד אחד זה עסק מסובך ומלחיץ (ויקר!), קניות לשניים הן כבר עסק למקצוענים. אמנם מבחר העגלות לתאומים מבלבל הרבה פחות מההיצע של עגלות היחיד, אבל כאן בערך מסתיימים החיים הקלים שלכם. בדיוק בשביל ההורים שמצפים לתאומים, הנה המדריך השלם לקניות לשבט הקטן. מה צריך לקנות כפול, ומה אפשר לקנות רק פי 1.5 מלתינוק אחד? באיזה שבוע מומלץ לסיים את הקניות? ואיך מכניסים שני תינוקות לעריסה אחת? הנה כמה טיפים של מומחיות. 

בגדים. מאוד תלוי בעונה שבה הצמד מתוכנן להגיח לאוויר העולם. בקיץ, עונת הבגדים הקלים והחום שמייבש הכל בצ'יק בהחלט אפשר להסתפק בכמות של פי 1.5 ממה שהייתם קונים לתינוק רגיל (15-20סטים). בחורף, כשהבגדים עבים יותר וממלאים מכונה ומייבש במהירות (ואי אפשר לתלות בחוץ), מומלץ לקנות כמות גדולה יותר של בגדים. אם אין לכם בעיה עם צבעים יוניסקסיים או עם בנים שלובשים ורוד, אתם בהחלט יכולים לעשות מחסן משותף – יהיו לכם מספיק שנים לפתח את האינדיבידואליות של כל תאום.

חיתולים. קשה לכם להעריך לאיזו כמות חיתולים עצומה תזדקקו, אבל להלן ספוילר: מדובר בסטוקים. אתם יכולים להתכונן מראש, ולרכוש כבר במהלך ההריון חיתולים בכל פעם שיש מבצע שווה – מה שיהווה תרגול טוב לכישורי ציד המבצעים שלכם, שישמשו אתכם הרבה עד הגמילה. בנוסף, כששואלים אתכם מה תרצו לקבל כמתנה, אל תתביישו לבקש חיתולים – זה אולי פחות מפנק מסט בגדים חמוד, אבל בוודאי שימושי בהרבה.

משאבת הנקה. אם את מתכוונת להניק, אפילו באופן חלקי, את התאומים, את צריכה משאבה. אם את לא רוצה לרכוש אחת, את יכולה לשאול משאבה מיד שרה או מגמ"חים שונים – ואם תצייני שאת אמא לתאומים, תקבלי קדימות בתור ומשאבות איכותיות יותר.

התאומים שוחים - מבט מתחת למים  (צילום: MailOnline)
הם יגדלו טוב טוב גם בלי מנשא המיועד לתאומים | צילום: MailOnline
תחליפי חלב. ביחד עם חיתולים, מדובר בהוצאה השוטפת הכבדה ביותר. חשוב לדעת שחברות התמ"ל מפעילות מועדוני לקוחות מיוחדים לתאומים, שולחות קופוני הנחה וחלקן אף מבצעות משלוחים של פחיות תמ"ל עד הבית. פשוט התקשרו לשירות הלקוחות ובקשו להצטרף.

שלח לחמך. ולא רק תחליפי חלב: כמעט לכל חברה המייצרת מוצרי תינוקות יש הטבות שונות ופינוקים לתאומים. כדאי לשלוח מייל או להתק'שר לשירות הלקוחות של חברות החיתולים, הבגדים ומוצרי הקוסטמטיקה לתינוקות, ולקבל דוגמיות, קופונים והטבות שונות.

בקבוקים. במיוחד אם התכנית היא לא להניק כלל, או לשלב כמות נכבדת של תמ"ל, תזדקקו לכמות רצינית של בקבוקים כדי לא להיות במירוץ אינסופי של שטיפה. תאומים נוטים להיוולד קטנים ולאכול הרבה ארוחות קטנות לאורך היממה, ולכן אל תחסכו. עם זאת, מומלץ לקנות כמות קטנה של בקבוקים מסוג מסויים, ורק אחרי שראיתם שהתינוקות שלכם מסתדרים איתו להעשיר את הסטוק.

מוצצים. נכון שבקרוב מאוד התאומים יתחילו להחליף את המוצץ שלהם בינם לבין עצמם (וגם עם ילדים אחרים), אבל כל עוד אתם שולטים במצב מומלץ לדאוג למוצצים בצבע שונה לכל ילד, כדי למנוע בלבולים.

אין תמונה
חמוד וחינני. אבל לא הכרחי
מתי לקנות. אם אישה בהריון יחיד יכולה למשוך את הזמן, לנשים שעתידות ללדת תאומים ממש אין פריבילגיה להתמזמז. תאומים נוטים להיוולד מוקדם יותר מתינוקות יחידאים, והרבה יותר קה לקפוץ להשלמות ספונטניות אחרי הלידה. דאגי לסיים הכל מוקדם ככל האפשר.

עגלות. מכיוון שעגלת תאומים משמשת לזמן ארוך יותר מעגלה לילד יחיד (ניסיתם פעם לרדוף אחרי שני עוללים באותו גיל במעבר חצייה?), ומאידך עומדת בעומסים כבדים יותר, סביר שתיאלצו להחליף אותה בשלב מסויים. לכן, אם אתם לחוצים לא כדאי להשקיע בעגלה אחת, אלא לקנות עגלה פשוטה שלא יכאב לכם הלב להחליף בחדה כשתכרע תחת הנטל.

מנשא. לא חייבים לקנות מנשא לתאומים. אפילו מנשא יחיד, שיפנה לכם זוג ידיים לטיפול בתאום השני בזמן שהתאום שבמנשא מקבל קצת זמן איכות עם אמא, יכול לעשות את העבודה.

עגלת יחיד לתאומים? בהחלט כן. אם כבר יש לכם עגלת יחיד, נסו לראות אם נוח לכם להתנייד עם תאום אחד בעגלה ואחד במנשא, מה שיאפשר לכם לחסוך קנייה של עגלה כפולה ויקל עליכם את ענייני האחסון והתפעול.

לא חייבים שתי מיטות. במיוחד בשבועות הראשונים לחיים, התאומים ירגישו הרבה יותר נוח לחלוק מיטה (אחרי שחלקו רחם במשך אי אילו חודשים) – ואתם תרגישו שהרבה יותר זול לקנות מיטה אחת.

שידה. מכיוון שגם בשידה הגדולה ביותר לא יהיה מקום לבגדים של תאומים, ובכל מקרה תזדקקו לארון, שידה היא בגדר בונוס. אתם יכולים לקנות משטח החתלה קשיח שמצמידים למיטה או לאמבטיה, ולחסוך המון מקום וכסף.

אין תמונה
תאומים זה עסק למקצוענים
תכנון מראש. אנחנו לא מטיפים לקמצנות, אבל חשוב שתקבלו את ההחלטות הכלכליות שלכם על בסיס ידע, ולא השערות. לפני שאתם מחליטים כמה להשקיע בעגלה ואיזה רהיטים לקנות, דברו עם הורים לתאומים ובררו כמה עולים החיתולים, התמ"ל והעזרה בתשלום – שהיא ממש לא מותרות או פינוק כשמדובר בתאומים. חבל לגלות ש-6,000 השקלים שהשקעתם בעגלה משוכללת יכלו לממן לכם אי אילו ביקורים של עוזרת בית, למשל.

דעו את זכויותיכם. יש מענק של כ-8,000 שקל ללידת תאומים, ולא משנה כמה ילדים קודמים יש לאם. במקור הסכום מיועד למטפלת, וכדאי לייעד אותו למטרה הזו, או לכל עזרה אחרת שתזדקקו לה. בנוסף, חופשת הלידה עם תאומים ארוכה יותר, וגם היד של הרופאים וביטוח לאומי קלה יותר על שמירת ההריון כאשר מדובר בהריון כפול – אל תתביישו לנצל את המגיע לכם בחוק.  

*סייעו בהכנת הכתבה: גל קינן, דולה, מדריכת הכנה ללידה ומלווה אחרי הלידה המתמחה בתאומים (וגם אמא לתאומות), איילת להב, דולה, מדריכת הכנה ללידה ומדריכת הנקה, מלווה בתהליכים רגשיים המתמחה בתאומים (וגם אמא לתאומים), ליאורה אבן-בר, דולה פוסט פארטום ומדריכת הנקה (בהריון עם תאומים).

>> לעוד מדריכי קניות
>> ככה זה כשיש שניים: מנשא שמשמש תאומים?

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים