שלוש חברות בהריון (צילום: Izabela Habur, Istock)
תזכירו לנו למה אצלנו אין מסיבת טרום לידה? | צילום: Izabela Habur, Istock
בישראל, מולדתן של חבילות הלידה שנשארות בחנות נגד עין הרע, הקונספט של "בייבי שאואר" – מסיבה לכבוד התינוק שנערכת כאשר הוא עדיין שוכן לו לבטח בתוך הבטן של אמא – נשמע מופרך. רובנו כל כך חוששות וחרדות במהלך ההריון עד שעצם המחשבה לחגוג לפני שהתינוק מגיח לאוויר העולם בריא ושלם נשמע בלתי סביר בעליל. ובכל זאת, אם ננטרל את הגן היהודי שגורם לנו להתחלחל מהורים שכיבסו בגדים לתינוק בחודש תשיעי, המחשבה על מפגש טוען אנרגיות חיוביות עם החברות הקרובות שלך ממש לפני הלידה, עם אוכל מעולה (מינוס סושי ובירות, כמובן) והמון מתנות בשבילך ובשביל התינוק שבדרך לא נשמע כמו הסבל האולטמטיבי. כדי שתראי מה את מפסידה, הנה כמה מהיתרונות הבולטים של בייבי שאואר –

מפגש חברתי. בחברות מסורתיות ושבטיות (וגם בישראל, תתפלאו) נהוג לערוך "מעגל לידה" – טקס שנועד להעצים את האישה לפני הלידה, לטעון אותה בכוחות נשיים ולגרום לה לחוש מוגנת ועטופה. קצת כמו מסיבת רווקות, רק עם בטן. האנרגיה הנשית המרוכזת הזו אולי לא תלחץ במקומך בחדר הלידה, אבל בהחלט יכולה להרגיע ולשמח אותך, כדי שתגיעי לאירוע הכי משמעותי בחייך במצב רגשי משופר.

את אחראית לארגון. או לפחות החברות הטובות שלך. בניגוד לברית בבית כנסת או בבית, שמאורגנת בחופזה על ידי בן הזוג שלך ו/או ההורים שלכם, או ברית באולם שנתפרת תוך פחות משבוע, את הבייבי שאואר יש לך ולחברות שלך משהו כמו שמונה חודשים לארגן. בכפוף לרמת ה-OCD  שלך את יכולה לשלוט בצבעי הציפוי של הקאפקייקס, לדאוג שרגלי הכוסות מתכתבות בקריצה שובבה עם המפה ובכלל – לוודא שלא יהיו שם בורקסים מהסופר או מיץ פז.

חיסכון כספי משמעותי. כשחוגגים את הולדת התינוק אחרי שבוע (או חודש, או שנה), מקבלים המון מתנות, תלושים וזיכויים. העניין הוא שבשבלב הזה, המשכורות האחרונות שלך כבר שוכנות לבטח בקופות של מיטב חנויות התינוקות, ואת מוצאת את עצמך מעלה במאמאזון פוסט שתוהה מה, לעזאזל, אפשר לקנות ב-500 שקל שנשארו לך בתלושים שעומדים לפקוע בכל רגע. כשעורכים מסיבה לפני הלידה, אפשר ליצור סוג מסויים של שוויון בנטל, ולהלביש לפחות חלק מהקניות שלפני הלידה על המשתתפות.

מתנות אישיות. יש מי שמגדילות לעשות וחושפות את השם הנבחר לפני הלידה – כך שהמתנות שהן מקבלות כוללות שמיכות רקומות עם שם התינוק/ת, בגדים שנושאים את השם ואפילו אותיות לדלת חדר התינוקות. קצת מופרך בהתחשב בעובדה שרוב הישראליות לא חושפות את השם של התינוק ממש עד הברית, אבל לא בטוח שמדובר במסורת גרועה כל כך. 

למתקדמות: מסיבת אולטרסאונד. מכירה את זה שכשאת בהריון כולן סביבך בהריון? אם יש לך עוד כמה חברות הריוניות, ודאי תשמחי להכיר את הטרנד הבא: אולטרסאונד ביתי בסלון. הרי ממילא אתן משוות גדלים, מכאובים ותסמונות, אז למה שלא פשוט תיבדקו ביחד?  

>> איך מרדימים תינוק בדקה?
>> כשתוותרי על שנ"צ, הוא יישן 4 שעות: חוקי מרפי של אמא 
>> הפעוטה שעושה אלביס מושלם

>> לעוד מדריכים של הבייבי שלי

הריון יפה לך: הצטרפי לעמוד הפייסבוק של תשעה חודשים