נתונים של ארגון OECD ל-2016 מציגים נתונים מפתיעים לגבי חופשות לידה בתשלום שמקבלים גברים ברחבי העולם: את הטבלה מובילות ללא תחרות שתי מדינות אסייתיות שסובלות מילודה נמוכה מדי - דרום קוריאה ויפן. שתי המדינות מעניקות לאבות הטריים חופשת לידה בתשלום של שנה ויותר.

בדרום קוריאה, המובילה את טבלה, מקבלים האבות חופשת לידה תשלום של 53 שבועות. ביפן מקבלים חופשת לידה של 52 שבועות.

באוגוסט 2016 הכריזה ממשלת דרום קוריאה שורת צעדים לעידוד הילודה, שהממוצע שלה הוא 1.26 לידות לאשה בלבד. בין השאר, זוגות עם בעיות פריון מקבלים סבסוד משמעותי לטיפולים מהמדינה, ללא קשר למצבם הכלכלי; שלושה ימי מנוחה לאחר טיפול פריון; חופשת לידה נרחבת לאבות מהילד השני ואילך ועדיפות בהרשמה למעונות יום ציבוריים למשפחות מרובות ילדים.                       

אחריהן בטבלה נמצאות צרפת ולוקסומבורג, שמעניקות בתאמה חופשת לידה של 28 ו-26 שבועות. את העשירייה הפותחת סוגרות המדינות הסקנדינביות: שוודיה, איסלנד, נורווגיה ופינלנד שמעניקות חופשת לידה של 14-9 שבועות. ממוצע חופשת הלידה לגברים במדינות OECD הוא שמונה שבועות.

רק ארה"ב, ישראל, שווייץ, סלובקיה, ניו זילנד, צ'כיה וקנדה אינן מעניקות חופשת לידה לגברים בתשלום. בשנה שעברה אושרה חופשת לידה לגברים בישראל של כשבוע - אך ימי החופשה ייחשבו כחופשה שנתי או כימי מחלה ולא יהיו על חשבון המערכת. 

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

לכתבות נוספות באתר:

>> למה התעלפו מאות עובדים של נייקי, פומה ואסיקס

>> 11 שנה ו-250 מיליארד דולר: ההצלחות של הארי פוטר