הביקור הראשון בטיפת חלב הוא מרגש ומלווה בחשש, בעיקר אם מדובר בתינוק ראשון.
רצוי להגיע לביקור לפני שמלאו לו חודש ימים. יש להביא פנקס חיסונים, מכתב שחרור מבית החולים, טיטולים וחיתול בד וגם בקבוק עם תחליף חלב, אם התינוק לא יונק.

אחות טיפת חלב תערוך בדיקה גופנית כללית: משקל, גובה והיקף ראש, ומצב המרפס. ייבדקו גם עיניים, אוזניים, רגליים וחזה, בטן וטבור.
תבוצע בדיקת ירכיים כדי לוודא שאין קליקים או שברים. תינוקות רבים יוצאים מבית החולים עם הפניה לאולטרה סאונד ירכיים, כך שאם מקבלים הפניה כזו אין צורך לדאוג.
כמו כן, תתבצע בדיקה של טונוס השרירים בגוף התינוק.
קיימת גם בדיקת רפלקסים תעיד על התפתחות תקינה:
• רפלקס הליכה; מעמידים את התינוק על משטח והוא מזיז את הרגליים להליכה.
• רפלקס לפיתה; תנועת אגרוף כתגובה לגירוי בכף היד.
• רפלקס בהלה (מורו); מופיע אצל תינוקות בעת נפילה לאחור.
• רפלקס מציצה; אם נוגעים בלחיו של התינוק, הוא יפנה מבטו לכיוון המגע לחיפוש אחר שד אמו.
• בדיקת טונוס

דברים שחשוב לדעת:
1.
המרפס יכול להיסגר עד גיל שנה וחצי.
2. הטבור נושר בדרך כלל כשבוע עד שבועיים מהלידה. בבית החולים תקבלו הנחיות כיצד לנקות את הטבור עם אלכוהול. לאחר שהוא נושר ניתן לנקות את האזור עם מקלון צמר גפן עבה.
3. נפיחות באזור הפטמות בקרב שני המינים היא נורמאלית עד גיל שנה. לפעמים ניתן לראות טיפות חלב שיוצאות מהפטמה. אל תנסו להוציא את החלב או לרכך את הפטמות.
משרד הבריאות ממליץ לכל תינוק מגיל אפס עד שנה לקבל תוספת של ויטמין D3. לאימהות מניקות או מניקות בצורה מלאה או חלקית מומלץ לתת לתינוק שתי טיפות ליום עד גיל שנה. לתינוקות שלא יונקים כלל או ניזונים מתחליפי מזון, כדאי לתת טיפה אחת עד גיל שנה. נתינת ברזל לתינוק: שלוש טיפות ליום מתום החודש הרביעי, ושש טיפות מגיל חצי שנה עד תום החודש ה- 12.

חשוב לדעת שרוב אחיות טיפת החלב בארץ הן גם מדריכות הנקה במקצוען, וישמחו לתת לאם המלצות וייעוץ בכל עת.

לחברה שלך יש בייבי חדש? מה דעתך לפנק אותה עם מארז של האגיס?
>> לכל הסרטונים בסדנה