קצרה היריעה מלפרט את כל סוגי התופעות הגופניות הקשורות להריון ולידה. מבחילות, טחורים, צרבות, לחץ על השלפוחית והרס טוטאלי של האיברים הפנימיים הגנריות, ועד תופעות ביזאריות כמו פריחות בשלל חלקי הגוף, שיעור יתר, התכווצויות שרירים ושאר הפתעות. והנה מתווספת לה לרשימה תופעה מוזרה חדשה: רעידות בלתי נשלטות. באייטם שפורסם באתר popsugar, מספרת אמא אחת על ההפתעה הגדולה שחיכתה לה בלידה.

"התכוננתי היטב ללידה. קראתי את כל הספרים, לקחתי שיעורים עם מיילדת, והחברות שלי סיפרו לי על כל הפרטים המגעילים לפני – כך שידעתי למה לצפות", כתבה רבקה גרובר לאתר. "רק שמתברר שהן לא סיפרו לי הכל. כשנכנסתי לניתוח הקיסרי שלי הייתי מלאת ביטחון ומלאת ציפייה. ידעתי בדיוק מה תהיה הפרוצדורה וכמה זמן היא תיקח. הכל היה מתוכנן גם עבור התינוק אחרי שייוולד, ובעלי התכוון ללוות את התינוק ברגע שהוא יעזוב את חדר הניתוח. אבל ברגע שהבן שלי יצא מהבטן, הגיעו יחד איתו רעידות וצמרמורות".

גרובר לא ידעה מה עובר עליה. היא לא מתארת רעידות קטנות, אלא התקפה של רעידות בלתי נשלטות בכל הגוף, עד כדי פרכוסים. "זה בטח נראה כאילו מישהו בלתי נראה מטלטל אותי בעוצמה", היא מספרת. "הייתי כל כך בהיי מהאנדורפינים, שאני לא לגמרי זוכרת הכל בבירור, אבל אני ממש זוכרת שלא הצלחתי להוציא משפט שלם מהפה שלי בגלל שהשיניים שלי נקשו בחוזקה. כל האפיזודה הזאת לקחה בערך שעה – שעה של רעידות בלתי נשלטות. אולי הייתי שוכחת מזה, אלא שזה קרה שוב בלידה של בני השני".

הפעם גרובר נערכה לניתוח קיסרי מבעוד מועד, והכינה את עצמה שהיא עלולה לרעוד בחדר הניתוח אחרי שהתינוק ייוולד. אבל לגוף שלה היו תכניות אחרות. "אחרי ההרדמה הספינלית, כשכבר שכבתי על שולחן הניתוחים, התחלתי להרגיש קור קיצוני בכל הגוף, קור כאילו אני בסופת שלג בקוטב. ביקשתי מצוות חדר הניתוח להעלות את הטמפרטורה בחדר, ובשלב כלשהו בעלי אמר שהחדר כבר ממש חם והוא מזיע. לפני שהצלחתי להגיד משהו נוסף, החלו הרעידות – והפעם הן היו ממש מטורפות ובלתי נשלטות". 

_OBJגרובר לא ידעה אם מדובר בתגובה של לחץ מהסיטואציה או תגובה למשככי הכאבים שקיבלה, אבל היא זכתה לעזרה בלתי צפויה מהמרדים בחדר הניתוח. "הוא הניח עליי שמיכת חימום רפואית, על כל פלג הגוף העליון שלי, והיא עזרה לי להתחמם במהלך הניתוח. תוך זמן קצר אחרי הבן שלי כבר היה בזרועותיי, והרעידות כבר לא הטרידו אותי". גרובר מבקשת לספר לנשים שעומדות ללדת שתופעה כזו יכולה לקרות, ושהן לא צריכות לחשוש כל עוד אין להן חום. 

מתברר שלא מדובר בתופעה מאוד שכיחה, אבל חשוב לדעת שהיא גם לא מסוכנת. "רעידות בלידה קשורות לעלייה ברמת ההורמונים בגוף, לתגובה לאדרנלין, לעלייה בחום הגוף ולעתים גם ייתכן כי זוהי תגובה עצבית לזריקת האפידורל", הסבירה הגניקולוגית דזירה אבי לאתר Fitpregnancy. "חלק מהנשים חוות את הרעידות הללו, וחלק לא. הייתה לי מטופלת שנשכה את הלשון שלה כי השיניים שלה שקשקו ונקשו זו בזו ללא שליטה". בקיצור, הוסיפי לעצמך עוד סוג של כיף בדרך לתינוק. אפשר לקוות שלא תחווי את זה לעולם, אבל במידה שכן – לפחות תדעי שאין ממה לחשוש. כל מה שאת צריכה זה עוד שכבה אחת של שמיכה וזה חולף.

ספרי לנו בתגובות: האם חווית תופעה של רעידות בחדר הלידה?