קורס הכנה ללידה - נשים בהריון נושמות (צילום: robertprzybysz, Thinkstock)
אנחנו יודעות, זה כואב. מאוד. אבל יש מה לעשות | צילום: robertprzybysz, Thinkstock

אף אחת לא רוצה לסבול בלידה. לא משנה אם את רוצה לידה טבעית או אפידורלית, אם את בפתיחה 1 או בפתיחה גמורה – כל אישה מחפשת דרכים להקל על הכאב ולעבור את הצירים בקלות. מעבר לשיטות הקונבנציונליות, שכוללות בעיקר אפידורל או פטידין (מעין חומר טשטוש), ישנן לא מעט דרכים – יעילות יותר או פחות – להקל על הכאבים בזמן הצירים. אספנו כמה הצעות יעילות, מגובות בהוכחות מצולמות – לשימושך. שיהיה בהצלחה עם זה.

 1. כדור פיזיו

החבר הטוב שלך לאורך ההריון – זה שעזר לך להעביר כאבי גב (וישיבות ממושכות מול הטלוויזיה) – יכול לעזור לך גם בלידה. הגמישות של כדור הפיזיו (שאפשר למצוא היום בכל מחלקת יולדות, גם אם לא נרשמים לחדר לידה טבעי) מאפשרת לך תנועתיות עדינה, שגם מקלה על הכאב וגם עוזרת לתינוק להתברג כמו שצריך בתעלת הלידה. בסרטון הזה מדגימים כמה אופציות פשוטות, אבל כמובן שאת יכולה לאלתר ולהוסיף תרגילים בזמן אמת.

2. גז צחוק

ללא ספק, הסרטון הכי הזוי שתראו. אחרי פתיח של מיטב הופעותיו של גז הצחוק בסרטים מצויירים ובסרטי צ'רלי צ'פלין, הקריינית מלינה על כך שהשימוש בגז לא נפוץ מספיק. בהמשך מובאות עדויות של נשים שנעזרו בגז, ומבטיחות שהוא בטוח, נעים ונטול תופעות לוואי. בארץ, אם התעניינתן, הוא זמין בחלק מבתי החולים, אולם הרופאים לא משתגעים עליו וטוענים שהוא אמצעי לא יעיל במיוחד.

3. מכשיר טנס

טנס הוא מכשיר שמפחית את תחושת הכאב בלידה, ללא שימוש בתרופות או משככי כאבים, בעזרת זרמים חשמליים שמבלבלים את המוח ומצמצים את היכולת שלו לחוש כאב. הסרטון מראה איך להצמיד את האלקטרודות לגב, ומתחיל למנות אינספור יתרונות של הטנס: הוא לא סותר שימוש במשככי כאבים אחרים, הוא נייד וההשפעה שלו נמשכת עד חצי שעה אחרי שמסירים אותו, כך שאת יכולה לעשות הפסקות מקלחת בלעדיו ועדיין לא לסבול יותר מדי.

4. עיסויים

מסאז' בלידה הוא עניין חמקמק. יש נשים שלא מסוגלות ללדת בלעדיו, ואחרות מוכנות לרצוח את המלווה שייגע בהן. הסרטון הבא נותן יופי של טיפים למעסים (בעל, דולה או כל מי שנקלע לחדר לידה ולא יולד בעצמו), שהרבה פעמים מותשים אחרי שעות של לחיצות ועיסוי אבל חוששים להפסיק. עם עצות כמו להשתמש בפחית קולה כדי ליצור לחץ אחיד ואפקטיבי, או במעסי-פלסטיק קטנים שמאפשרים להפעיל לחץ מממושך בלי להתעייף – יש מצב שתצאו מחדר הלידה עם שרירים הרבה פחות דואבים.

5. נשימות

יש אינספור שיטות לנשימה נכונה בלידה: למאז, היפנוביר'ינג, שיטת קיי, יוגה – כולן מנסות לעזור לך לנשום כמו שצריך, כדי להירגע ולספק מספיק חמצן לעובר (שבתגובה יספק לך מוניטור מפואר ולא ישלח אותך לקיסרי חירום). הכלל המרכזי הוא לנשום נשימות בטניות, ולא להתנשף כמו אחרי ריצת מרתון. בסרטון מציעים לשאוף תמיד דרך האף ולנשוף דרך הפה, להוציא את הכל האוויר מהריאות בנשימות שבין הצירים אבל להשאיר מעט אוויר בפנים כשנושמים בזמן הציר. בנוסף, הם מנדבים טיפ לשלב המייאש שבו את מתה ללחוץ אבל אומרים לך להתאפק קצת: לנשוף כאילו את משאירה נוצה באוויר.

6. רפלקסולוגיה

נכון שבהריון את לא ממש רואה את כפות הרגליים שלך, אבל יש מצב שהן יצילו אותך בחדר הלידה. רפלקסולוגיה יכולה להתחיל לידה (לפני שפונים לזירוזים כימיים או מכניים), לחזק צירים חלשים ואפילו להקל על הכאב בלידה. איך? בעזרת לחיצות מיומנות. בהנחה שהרפלקסולוג הפרטי שלך לא יוכל להגיע, בסרטון מודגמות כמה טכניקות פשוטות, שיעזרו למלווים שלך לעזור לך. 

כך מתפעלים תינוק: סרטוני ההדרכה הכי טובים ברשת