תינוק בוכה (צילום: Shutterstock)
לבנים פחות כואב? ברצינות? | צילום: Shutterstock
תינוקות בני שלושה חודשים כבר בועטים באוויר, מסגלים לעצמם קואורדינציה של יד ועין - וגם חשופים לסטריאטיפים מגדריים, שמזכים אותם ביחס שונה מהסביבה. נשמע מופרך? תתפלאו. 

כולם יודעים שדעות קדומות והבניות מגדריות מתקיימות מגיל צעיר. לדומה, בן שיעדיף לשחק בפינת הבובות בגן הילדים במקום להשתולל בחצר יספוג הקנטות (במקרה הטוב), ובת שתתעקש על תספורת קצרה או תביע עניין בספורט תעורר אף היא תשומת לב שלילית.

כמעט כל חנות צעצועים בעולם מחולקת לפי משחקים המיועדים לבנים (חרבות, אקדחים וגיבורי על) ולבנות (ברביות, ערכות ליצירת תכשיטים ומטבחים קטנים) - אבל כעת קובע מחקר חדש כי ההבדלים הללו מתחילים אפילו מוקדם ממה ששיערנו. המחקר, שנערך באוניברסיטת סאסקס שבאנגליה, גילה כי אנשים מניחים מה מינו של התינוק לפי גובה הבכי שלו - ומשנים את יחסם אליו בהתאם. זאת, חרף העובדה שאין שום הבדל בין גובה הבכי של תינוקות משני המינים, כמובן. 

במסגרת המחקר השמיעו החוקרים לנבדקים בכי של 15 תינוקות ממין זכר ו-13 תינוקות ממין נקבה. באופן חד משמעי, הנבדקים  שייכו בכי בקול גבוה לתינוקות בנות ובכי נמוך יותר לתינוקות בנים. אחר כך ביקשו הנבדקים לתאר למי מהתינוקות הבוכים שהוקלטו כואב יותר, ורוב הנבדקים בחרו בקולות ששייכו לתינוקות בנות כסובלות יותר (כי גברים הם הרי קשוחים, כבר בגיל שלושה חודשים). "יש לנו כבר לא מעט הוכחות שתפיסות מגדריות משפיעות על ההתנהגות ההורית", אומר ד"ר דייויד רבי, ממובילי המחקר. "אבל זו הפעם הראשונה שאנחנו רואים כמה מוקדם זה מתחיל". 

>> מתי הלבישו בנים בוורוד ולמה?