לא פשוט לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה, ועוד יותר לא פשוט לעשות זאת כשאת עדיין מניקה.

אך יחד עם זאת, החזרה לעבודה אינה אומרת שאת חייבת להפסיק להניק והתארגנות נכונה עוד טרם השיבה לעבודה תוכל לסייע לשלב בין השניים ולעבור את העניין בהצלחה.

קודם כל, חשוב להזכיר שכאשר אישה חוזרת לעבודה אחר חופשת לידה, מגיעה לה שעת הנקה למשך ארבעה חודשים מרגע החזרה לעבודה. את השעה הזו ניתן לנצל לשאיבה, למי שמועניינת, או לצאת שעה קודם לתינוק.

ובת'כלס, איך עושים את זה? 

שתי אפשרויות עומדות בפנייך: להמשיך עם הנקה מלאה או לעבור להנקה חלקית, המשלבת תחליפי חלב.

1. הנקה חלקית המשלב תחליפים: האופציה הזו דורשת לצמצם את מספר ההנקות עוד טרם החזרה לעבודה. שבוע לפני, כדאי להתחיל להוריד את ההנקה של אמצע היום, זו שלא תתבצע מרגע החזרה לעבודה. כך תוכלי לשמור על הנקת הבוקר, לפני היציאה לעבודה, את ההנקה של אחר הצהריים, כאשר נפגשים שוב בסוף היום וכמובן את הנקת הלילה לפני השינה.

2. הנקה מלאה: פה נדרשת יותר השקעה כי יהיה עלייך לשאוב. יועצות ההנקה ממליצות לחזור לעבודה עם סטוק של חלב שאוב, כך ששבועיים לפני החזרה לעבודה צריך להתחיל לשאוב בין ההנקות על מנת שתוכלי להשאיר כמה שיותר חלב שאוב למטפלת או למשפחתון.

גם בעבודה צריך להתכונן לשאיבה – למצוא פינה שקטה ומוגנת במשרד בה תוכלי לשאוב ללא הפרעה ואפילו לסגור את היומן שלך בזמן הזה, שלא ייקבעו לך פגישות מפתיעות כשאת עסוקה בלשאוב. אגב, כדאי להשתמש במשאבה דו צדדית שתחסוך לך זמן יקר, במיוחד כשאת שואבת בעבודה.

כיום, בגלל שמשרד הבריאות ממליץ על טעימות של מוצקים כבר מגיל 4 חודשים, מי שבאמת רוצה הנקה מלאה ללא תחליפים יכולה לעשות את המעבר הזה באמצעות ארוחה של אוכל מוצק. כך שבגיל 5 חודשים, למשל, יהיה ניתן להחליף את ההנקה בארוחת מוצקים ולהמשיך הניק בבוקר, לפני היציאה לעבודה ואחר הצהריים.

טיפים: לא לשכוח רפידות הנקה ולהרגיל את התינוק לבקבוק

אין דבר מביך מטפטפוף חלב, במיוחד אם זה קורה באמצע היום במשרד. לכן, לא לשכוח לשים רפידות הנקה בתיק ואפילו חולצה ספייר ליתר בטחון.

כדאי להמשיך להסתובב עם חזיית הנקה, שתקל עליך בשאיבות במשרד ובשליפה מהירה כשאת מגיעה הביתה.

מומלץ להניק את התינוק בבוקר כמה שיותר קרוב ליציאה מהבית ולאו דווקא בסמוך להתעוררות שלו, על מנת להשאיר אחרייך תינוק שבע ושדיים מרוקנים.

וגם אם את דוגלת בהנקה מלאה, חשוב להרגיל עוד קודם לכן את התינוק לבקבוק למקרה הצורך. זאת יש להתחיל לפחות שבועיים מראש, כי יכול להיות שייקח לו זמן להתרגל. ואולי גם לך.

מסיבת סיום: מדריך למניקה המפסיקה