רוב האמהות המניקות צריכות להתמודד מתישהו עם גמילה מהנקה, אבל יש כאלה שלא טרודות בסוגיה; אמנדה הרסט, אמא בת 29 מבריטניה, חושבת שאין שום דבר רע בכך שהיא מניקה את בנה ג'ונתן בן החמש. אבל זה לא הדבר הכי מוזר בסיפור הזה; הרסט  מניקה גם ילדים נוספים שאינם שלה כלל.

אין תמונה
ואחר כך לך לשחק כדורגל. מניקה בן חמש

"גם כשאני ראיתי לראשונה אישה מניקה ילד גדול יחסית, זה נראה לי  מוזר", היא אומרת. "אבל בקשר עם בני, ההנקה הממושכת הפכה לטבעית. תכננתי להניק עד גיל שישה חודשים אבל גם כשהגיע המועד, פשוט המשכתי והמשכתי".

כיום הרסט, שעובדת כמטפלת לילדים, נמצאת בחודש השביעי להריונה השני, אך עדיין מקפידה להניק את בנה הגדול. כפי שאמרה בראיון לעיתון ה"מירור", היא משוכנעת ש"חלב אם הוא מדהים - מלא בחלבון, שומן וסוכר. זה תורם לשיפור המערכת החיסונית של ג'ונתן, ושומר גם עליי בריאה על ידי הורדת הסיכון לסרטן השד". 
ג'ונתן, אגב, מתייחס להנקה כמו לקבלת ממתק או שוקולד, וטוען שעכשיו, כשהיא שוב בהריון, לחלב יש טעם משובח אף יותר.

בראיון לרשת הבי.בי.סי הרסט אמרה: "אני מאמינה בלעשות מה שנכון עבורך ועבור המשפחה שלך, ואילו הבחירות שביצעתי עבור משפחתי". בעלה של הרסט, רוי, בן 31, תומך לגמרי בהחלטה של אשתו. הוא מספר כי היא מניקה את ג'ונתן רק בבית, לאחר שהילד החליט בעצמו להפסיק את ההנקה הציבורית בגיל שלוש.

חלב אם לכל תינוק

ואם זה לא מספיק מוזר, הרסט מניקה גם ילדים של אחרים: "אני מטפלת בתינוקות של החברים שלי, ואם הם מרשים לי, אני מניקה גם אותם".
ההרגל המוזר התחיל במקרה, כששמרה על תינוק בן חודשיים: "בזמן שאמא שלו הייתה בקניות, התינוק התחיל לבכות ולא הפסיק. התקשרתי לחברה ושאלתי אותה אם זה בסדר שאניק אותו. היא נרתעה בהתחלה, אני חושבת שהיא היתה בשוק מההצעה שלי. אבל מכיוון שהייתי נואשת, היא הסכימה".

בתחילה הרסט הרגישה מוזר למראה פרצופים חדשים שמביטים אליה בשעת ההנקה, אבל העובדה שההנקה הרגיעה אותם הפכה את החווייה לנעימה. לדבריה, רק אמא אחת חשבה שמדובר בהרגל מוזר, אבל היא לא שפטה אותה ועדיין נתנה לה לטפל בילד שלה בשמחה. "אני חברה טובה של כל האמהות. חלק מהן עסוקות בעבודותיהן אז הן אוהבות את זה שיש חלב אם זמין שיזין את הילדים. זה לא משפיע על תהליך ההתקשרות שלהם".

לא רק ילדי החברות זכו לטעום מהאוצר הלבן של הרסט - יום אחד, כשנגמר החלב במקרר, היא ובעלה שלפו שקית חלב קפוא מהפריזר והתנסו בטעימה. אמנדה מודה שהיא לא ממש אהבה את הטעם, אבל רוי טען שיש לו בהחלט טעם חלבי ושהוא ניתן לשתייה.

הנקה בגיל מאוחר: חיזוק המערכת החיסונית

סיון טמיר משגב, יועצת הנקה ודולה אומרת כי בארץ רוב הנשים מניקות את ילדיהן עד גיל חצי שנה או שנה, ורק מעטות ממשיכות להניק לאחר גיל זה. נשים אלה עלולות, לדבריה, לקבל מבטים לא אוהדים מהסביבה: "צריך לחשוב על ההנקה בקונטקסט תרבותי. דווקא בתרבויות נאורות מאוד, כמו ארצות סקנדינביה, נשים מיניקות עד גיל ארבע וזה מקובל מאוד. שם הנקה עד גיל חצי שנה תחשב למוזרה, לא בריאה ומזלזלת בילדים. בהודו, נשים מיניקות עד גיל שבע ולכן ברור ששם מקרה כזה לא ייחשב לביג דיל".

יש יתרונות להנקה בגיל כה מאוחר?
"פעם חשבו שלהנקה לאחר גיל שנה אין חשיבות ויתרונות, אבל היום יודעים שזה לא נכון - ככל שהילד יונק עד גיל מאוחר יותר, המערכת החיסונית שלו מתחזקת. למעשה, אמא כמו אמנדה עושה לילד שלה שירות מאוד גדול. בהיבט הפסיכולוגי - חשוב לזכור שהנקה היא לא רק הנקה. בעוד שאסכולה פסיכולוגית מסוימת עשויה לטעון שהנקה בגיל כזה עלולה לדפוק לילד את המיניות, צריך להיזהר מלקפוץ למסקנות מרחיקות לכת. באופן כללי, ילדים בהחלט מקבלים הרבה דברים גם מהנקה מאוחרת".

>> ויש מי שמכין מחלב אם גבינות גורמה

כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את
המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן