כל אישה שמתכוננת ללידה (בסביבות שבוע 36) יודעת שיש תיק שצריך לקחת לחדר הלידה. אבל כמו כל דבר בחיים, התחום הזה עבר שינויים וחידושים בשנים האחרונות.

היום הרשת מלאה ברשימות לידה איכותיות יותר או פחות. (תיק הלידה שאנחנו הכנו נראה מצוין, אבל הוא לא היחיד). הדרך למצוא אחת שתתאים לך בול היא לא פשוטה. ככל הנראה שאין ברירה, גם האם לעתיד היסודית מכולן תבין בדיוק מה היא צריכה בחדר לידה רק אחרי הלידה הראשונה.

בסופו של דבר יש כמה דברים שאי אפשר בלעדיהם:

  1. תעודת זהות עם ספח – רוצים לתת שם לילד כבר בבית החולים? מצוין. חבל שלא תצליחו כי השארתם את התעודה בבית.
  2. חלוק וגרבים – חדר לידה הוא מקום קר. עניין של סטריליות. כדאי מאוד להצטייד בגרביים להחלפה ובחלוק, שיאפשר לך להסתובב במידת הצורך בנוחות ברחבי בית החולים.
  3. רמקול ומטען לנייד – אין אפליקציה שעוזרת ללידה עצמה, אבל בכל זאת כולם רוצים לתקשר אחר כך, אז כדאי שתהיה בטרייה. למה רמקול? בשביל הפלייליסט שהכנת מראש.
  4. תחתונים סופגים לאחר לידה – ככל הנראה המצאת המאה, מבחינת לא מעט אימהות. לא להתבלבל עם תחתוני רשת, ששייכות לעבר.
  5. מכנסי היריון – אחרי חודש תשיעי את חושבת שאת רוצה להיפטר מהן, אבל את עדיין לא נכנסת למכנסיים הרגילים שלך רגע אחרי הלידה. הנוחות שלך חשובה יותר מהכל.

ברוח המודרניות הצרכנית, היום כבר אפשר לקנות את הציוד ללידה מראש, ארוז בתוך מזוודה. אפשר לבחור צבעים ומוצרים, ולחסוך שיטוט מיותר בחנויות. העלות: מ-200 שקלים עד 1,200 שקלים.

הכל בפנים, והתיק נשאר איתך ויכול להפוך לתיק החתלה עגלה. כל התכולה מסודרת היטב ומפורטת ברשימה. אפילו מצורף דף שמאפשר לכתוב את תכנית הלידה, בתקווה שבבית החולים יקבלו אותה.

היתרון האפשרי בתיקים? מישהו חושב על דברים קטנים בשבילך. למשל? מגבת שחורה, שמאפשרת להתנגב אחרי הלידה בלי לחשוש מכתמים בולטים. וכמובן, בקבוק נוח לשתייה.

המהדרין מוסיפים תיק למלווה לחדר לידה, שמלא בנשנושים  והכי חשוב לזכור, שלא חייבים להוציא כסף. אפשר פשוט לקחת את התיק מהבית.