בכל ספר הריון תוכלו לראות רשימה ארוכה ומייגעת של החפצים שיש לקחת לבית החולים. אם תאמינו לכל מה שכתוב, תיאלצו להיסחב ללידה עם צ'ימידן ששוקל כמו ההרה בימיה הרזים.

כמובן שכדאי להכין תיק לידה כבר בתחילת החודש התשיעי, ולעדכן אותו מדי פעם בפריטים שבהם נזכרת. כדאי שהתיק יהיה זמין, ושגם חברה טובה או אמא תדע איפה הוא נמצא למקרה שתגיעי לבית החולים בלי לעבור קודם בבית. אבל אם לא הכנת, לא חשוב – לפני הלידה לא תזדקקי לכלום, ואחרי הלידה תמיד תוכלי לשלוח את אחת הנשמות הטובות להביא לך דברים מהבית.

אישה בהריון ישנה עם תיק לחדר לידה (צילום: Gustavo Andrade, Istock)
הכל מוכן? יופי, עכשיו תתחילי לסנן | צילום: Gustavo Andrade, Istock

ארזת לבד?

ברוב בתי החולים מלבישים את היולדת בבגדי ניתוח (פתוחים מאחור) או כותנות נקיות שהם כל מה שתזדקקי לו בזמן השהות בבית החולים. הם גם מספקים לך ציוד לתינוק. לכן אין טעם להיסחב עם תיק של נסיעה לצימר בגליל. בנוסף, תרגישו כמו שני מפגרים כשתיגררו עם התיק העצום הזה מחדר ההמתנה, לחדר הלידה, בחזרה למחלקה, ואז שוב לחדר הלידה (במקרה שזמן הלידה עוד רחוק).

מה לא צריך:

ספר – תאמיני לי, גם במגזין העלוב ביותר לא תוכלי לעיין מעבר לכותרות. לזמן הצירים או משכב הלידה רצוי להביא עיתוני נשים, מוספים משבת או כל עיתון שרצית ולא הספקת להגיע אליו.

כתונת לילה – אלא אם כן מתחשק לך לראות את הכותונת החביבה עלייך מוכתמת בדם.

מה כן צריך:

1. ניירת מעקב הריון. ולא לשכוח גם תעודת זהות. 

2. תחתונים  - לפחות שני זוגות להחלפה – ורצוי כאלה שלא אכפת לך לראות נהרסים.

3. תחבושות היגייניות – בית החולים מספק, אבל אם את מעדיפה שהם "יישבו" טוב קחי מהבית.

4. תיק קוסמטיקה  - ובו הטואלטיקה שלה את זקוקה + משחה טובה לטחורים, משחה לריפוי והחלמת תפרים ופקקי אוזניים (אם קשה לך להירדם בחדרים הומים ממבקרים, תינוקות ויולדות).

5. סט נוסף של בגדים בשבילך – תמיד תוכלי להשתרבב לבגדים שאיתם הגעת. אבל, לפעמים, ירידת המים עלולה לתפוס אותך במכונית בדרך לבית החולים כך שזוג מכנסיים נוסף לא יזיק.

6. בקבוק מים עם פיית יניקה (של ספורטאים) וגם בקבוק מלא במיץ מתוק. הוא יציל אותך בזמן הצירים כשהרעב, העייפות וההתנשמויות יהפכו אותך צמאה מתמיד.

7. צ'ופרים - אולי לא ירשו לך לאכול בזמן הלידה, אבל לפני ואחרי תערגי למשהו טעים: פירות טריים ופירות יבשים מעולים במקרה הזה. גם סנדוויץ ישמח לבב יולדת רעבה, או חטיפי בריאות למיניהם.

8. מצלמה

9. עיתונים

10. מגבת גדולה ומפנקת. כי המקלחת הראשונה אחרי זה גן עדן וכדאי לך לבוא מוכנה.

ותודה לאלוהי המגבונים

לתינוק מספק בית החולים ציוד בסיסי של חיתולים, בגדים, שמיכה ואפילו משחת החתלה. הפריט היחיד שאותו חייבים להביא מהבית הוא כיסא בטיחות לרכב (לא תוכלו להשתחרר בלעדיו).

חיתולים חד־פעמיים אין צורך לסחוב, וגם לא חליפות יוקרתיות. מספיק אוברול אחד ליציאה הביתה (אם חורף וקר, חשוב להביא גם גופיה ומכנס תחתונים), חיתול בד, כובע ושמיכה.

ועוד משהו: אמנם בערכת התינוק שליד כל מיטה תמצאי צמר גפן ונוזל לניקוי התינוק, אבל קחי איתך גם מגבונים לחים. אם את תהיי זו שתחליף לו את החיתול הראשון עם המקוניום, תודי לאלוהי המגבונים שאת לא צריכה לנסות להוריד את הזפת הדביקה הזו עם צמר גפן ומים (כמו שקרה למישהי שלא אזכיר את שמה).

לטור הקודם של קטי: "לא מפסיקה לצרוח בלידה"
הצטרפי אלינו למסע ההריון המופלא וגלי מה עובר עלייך, איך מרגיש העובר, כמה הוא גדל, אילו בדיקות צריך לעבור ועוד. אנחנו בכללית נלווה אותך צעד אחר צעד בכל שבועות ההריון עד הלידה. מוכנה? לחצי כאן