תינוק שוכב על הבטן מסתכל קדימה (צילום: ThinkStock)
איך תוודאו שהתינוק שלכם בטוח? טיפים | צילום: ThinkStock
למרות שיותר ויותר אנשים בוחרים לוותר על המצווה ולדלג באלגנטיות על ברית המילה, הרוב המכריע של ההורים מתייצב, בברכיים רועדות ועיניים דומעות, מול המוהל ביום השמיני אחרי הלידה. מעבר לפחד המובנה – כי הרי לא בכל יום מתקרב גבר זר עם סכין לאיבר הכי רגיש בגופו הרגיש ממילא של התינוק שלכם – מדי פעם מתפרסמים סיפורי זוועה, כמו גל ההידבקויות בהרפס של תינוקות יהודים בניו-יורק בשבועות האחרונים, שרק מוסיפים ללחץ. אז איך מוודאים שהתינוק שלכם בטוח? קבלו כמה טיפים חשובים מהמוהל הבכיר אברהם סילם וד"ר יהודה אטיאס, רופא נשים ומוהל בבית החולים לניאדו – יועצים לחברת "ברית ישראל".

בחרו איש מקצוע מעולה. לא משנה אם אתם רוצים מוהל מסורתי, שכבר חתך את כל הגברים במשפחה, או מתעקשים על רופא בוגר הארוורד – אם אתם לא רואים תעודה של מוהל מוסמך או תעודת רופא מוהל, תעברו למועמד הבא בתור.

אל תשכחו לבדוק המלצות. אל תסתפקו בהמלצות באתר או בפלאייר שקיבלתם במחלקת יולדות, אלא בקשו לדבר עם ממליץ או שניים בעצמכם. מעבר למקצועיות ולמיומנות, שקצת קשה להעריך בתור מי שלא רואה ברית כל יום, בררו האם המוהל היה זמין לשאלות לפני ואחרי הטקס, האם הוא נוהג לערוך ביקורת מספר ימים אחרי הברית והאם הוא מגיע בזמן  - הדבר האחרון שאתם צריכים ביום הברית הוא טלפונים עצבניים ועצבים מרוטים.

התייעצו עם ד"ר גוגל. נכון שכל אחד טועה, אבל כשמדובר במוהל של התינוק שלכם, כדאי לוודא שאין לו יותר מדי אזכורים שליליים בגוגל, תביעות שתלויות נגדו או סתם לקוחות לא מרוצים.

ודאו שיש למוהל ביטוח. אמנם לא נעים לחשוב על זה, אבל גם אחרי שהשקעתם זמן ומחשבה בבחירת איש המקצוע הטוב ביותר – טעויות קורות, ולפעמים דברים משתבשים. ודאו שלמוהל שלכם יש ביטוח מקצועי, שיכסה כל הוצאה שעלולה להיגרם לכם אם משהו לא הולך כשורה, חלילה.

עברו על מהלך הטקס מראש. בזמן אמת הכל קורה מאוד מהר, וכדי שלא יהיו הפתעות, ודאו שאתם יודעים בדיוק מה קורה בכל שלב. אם, לדוגמה, עניין מציצת הדם לא מקובל עליכם, אתם יכולים לבקש מהמוהל להשתמש בשפופרת מציצה חד פעמית סטרילית.

מוהלים הופכים למועלים - על גבם של חלשים (צילום: רויטרס)
החששות רבים, כך תמזערו אותם | צילום: רויטרס
ודאו שהכלים סטריליים. הערכה אמורה להיות אטומה ולהיפתח מול עיניכם. חיטוי באלכוהול אינו מספיק, ולפי נוהלי משרד הבריאות יש לעשות שימוש במכשיר עיקור מיוחד ("אוקטולאב") אחרי כל שימוש בכלים – או להשתמש בערכה חד פעמית, שההורים רוכשים ונזרקת לפח בתום הטקס.

ודאו שהברית לפי ההלכה. אם ההיבט הדתי של הטקס חשוב לכם, ודאו שהוא מתקיים במלואו (ולא כולל רק חיתוך), ושלא נעשה שימוש בכלים פסולים (כמו "מגן ברית", שלא אמור להיכלל בטקס לפי ההלכה ולמעשה הופך את הברית לפסולה הלכתית).

בדקו שהכל ברור לכם. מתי מטפטפים שמן על התחבושת, איזו משחה מורחים מתי ותוך כמה זמן כל העסק אמור להחלים – אל תתביישו לשאול פעמיים ויותר, המוהלים והרופאים רגילים להורים לחוצים, ואמורים לענות לכם בסבלנות גם בפעם המיליון. 

>> דברים שלא סיפרו לכם על ברית מילה