מוציאה נזלת בזריקת מי מלח (צילום: צי'נו, יוטיוב)
"יש דרך יעילה ופחות אלימה להיפטר מנזלת", לדברי הדוקטור | צילום: צי'נו, יוטיוב
נזלת בקרב תינוקות היא ללא ספק המכה ה-11 הלא מדוברת. כל הורה מכירה את התחושה של ילד זב חוטם שנמלט בצרחות ממראה טישיו ויתקוף כל דבר שמתקרב לאפו הקטן. אז מה עושים? סרטון שרץ ברשת מציג שיטה שנויה במחלוקת. בסרטון אמא מזריקה לבנה המתוק מי מלח ישירות לנחיר. שניות ספורות לאחר מכן, מתז אדיר של נזלת יוצא מהנחיר השני. והיא לא מפסיקה עד שהמבול נגמר. זה נשמע רע, אבל לפחות התינוק נראה במצב תקין וניכר כי מדובר באמא אוהבת.

הסרטון עלה לדיון בקבוצת "מאמאזון" בפייסבוק, והתגובות לו רבות ומגוונות. "שיטה מעולה להיפטר מנזלת ומשיעול מעצבן, בהחלט מומלץ אבל קצת יותר בעדינות", אמרה אחת. "אמאל'ה! תעשו את זה לעצמכן ותעזבו את הקטנים בשקט", כתבה אחרת. "אני עושה את זה גם לעצמי ולבייבי כשצריך, אבל הכמות שהיא מכניסה לו מטורפת" ונוספת סיכמה: "מה, רק אני זזתי בחוסר נוחות  למראה הסרטון?"

אז האם מדובר בהתעללות או בשיטה לגיטימית? לפי ד"ר דורון רול, מומחה ברפואת ילדים והמנהל הרפואי של מרכז מיבאל'ה, לא זה ולא זה. "אף שלא מדובר בפעולה שמזיקה לתינוק (גופנית, לא מתחייב שאין השלכות נפשיות-טראומטיות מפעולה אלימה זו), אין סיבה להשתמש בדרך זו. לא זאת בלבד שהתינוק סביר שיסבול מהזרקת הנוזל לאפו (הייתם מנסים דרך זו על עצמכם?) - אלא שאין בכך כל טיפול במקור הנזלת.  גם אם יש הקלה – היא לטווח קצר ביותר. תוך מספר דקות, בהתחדש הנזלת, שוב תחזור הפעולה על עצמה?!

"דרך פשוטה בהרבה, ולא פחות חשוב מכך – נעימה יותר לתינוק, היא להספיג קיסם אוזניים, משני צדדיו, במי מלח ולסובבו במהירות לשני הכיוונים בכל נחיר. משך כל הפעולה הוא כ- 3 שניות וניתן לחזור על כך מספר פעמים ביום, כנדרש. הקפידו לא לדחוף את הקיסם אלא לנקות את חלקו הרחב והחיצוני של הנחיר. פעולה זו צפויה לפתור את בעיית הנזלת, וכמובן, מומלץ לפנות לרופא הילדים על מנת לקבל טיפול להקלת הנזלת".

עוד ב-9 חודשים:

>> עוד פתרונות לתינוק המצונן
>> כך תתמודדו עם תינוק מצונן שלא ישן בלילה

>> התינוק לא מפסיק לבכות, להתעוות ולפרוח? אולי הוא אלרגי לחלב פרה