שבוע הקוקטיילים של תל אביב נוסד על ידי עומר גזית ואלחנדרו ספדייה. הם החליטו להקים את היוזמה לאחר שבילו באירוע דומה בלונדון לפני כ-4 שנים, והתאהבו בקונספט. "ראינו שזה קיים גם בפריז ובאמסטרדם, ואפילו במקומות פחות צפויים כמו אדינבורו. החלטנו שלא יכול להיות שאין כזה דבר בתל אביב, והרמנו את הפרויקט", הסביר עומר.

כ-30 ברי קוקטיילים בעיר משתפים פעולה עם היוזמה, וכולם מציעים תפריט במחיר של 25 ₪ בלבד למשקאות שבמבצע. על מנת להשתתף, צריך לרכוש צמיד, שיקנה לכם גם כניסה למגוון אירועים מיוחדים, ברי פופ-אפ וטעימות, בהנחייתם של הברמנים המובילים מהארץ והעולם.

עומר גזית (צילום: Vincent Long)
עומר גזית | צילום: Vincent Long

איך התחילה העבודה על הפרויקט?

"הקמתי חברת ייעוץ לברים עם ריי ווייט, ומשם זה התפתח. חברנו ליותם שילה ('דאבל סטנדרט', 'ספייסהאוס'), ול'אימפריאל', 'ג'ספר' ו-'223'. הם פשוט הברים העליונים באיכות הקוקטליים והפרסים שהם זוכים בהם. מהרגע שהיו לנו את הברים הטובים בעיר, ידענו שאת שאר הברים יהיה לנו פשוט יותר לגייס".

ומה עם אורחים מחו"ל?

"הבאנו שישה ברמנים מקנדה, גרמניה, אנגליה ועוד. הם הולכים להשתתף באירועים בכל רחבי העיר – בין אם זה במסיבות פופ אפ או במשמרות אורח בברים נבחרים. רצינו להביא את העולם אלינו, וגם להוציא אותו החוצה – אותם ברמנים חוזרים הביתה ומספרים מה הולך כאן. בשנים הבאות אנחנו רוצים להביא כמה שיותר חבר'ה מחו"ל".

מה השם של ישראל בזירה הבינלאומית?

"ברמנים ישראליים זוכים בהרבה תחרויות ופרסים בעולם. חוד החנית בסיפור הזה זה אימפריאל, שלקחו הכי הרבה פרסים בינלאומיים נכון להיום. מעבר לבר שירה ואריאל לייזגולד שהם הסנדקים של המיקסולוגיה כאן בארץ, הדור הנוכחי של הברמנים יותר בועט, והם משתתפים ביותר תחרויות ברחבי העולם. הברמן הישראלי ידוע כיצירתי ומארח, ונחשב לפתוח וחברותי מאוד. מחיאות כפיים וצ'ייסרים בחינם זה משהו שלא קורה בחו"ל כמעט בכלל. אנשים שמגיעים לארץ מחו"ל תמיד מתפעלים שנורא כיף כאן בברים".

מה עוד מתוכנן לנו לשבוע הקרוב?

"יש הרבה אירועי העשרה ומסיבות מגניבות, כמו הספארי ג'ין וטוניק. מדובר בסיור מודרך בעקבות ה-DNA של המשקה, הכולל סבב ברים והרצאה קצרה של בר שירה. ביום שלישי יש מסיבה ותחרות קוקטיילים שמתקיימת במלון אולטרא - 5 ברמנים יתחרו על הנצחון, והפרס הוא בקבוק קוניאק שעולה 4,000 שקל. יש גם המון ארוחות מדהימות במסעדות נחשבות, כמו 'סלאס' של אור גיזנברג. חשוב לנו שאנשים יחוו את המקומות בדיוק כמו שהם – הם לא משנים שום דבר כחלק מהפרויקט".

האירוע יתקיים החל מהיום (א', 27.5) עד יום שבת (2.6) במגוון ברים ברחבי תל אביב.