1. אחת הבעיות שהקורונה האירה עליהן זרקור היא התורים. תורים לסופר, לדואר, לקופת חולים. צריך למגר את בזבוז הזמן, הצפיפות והעומסים: חנויות וסופרים מכל הסוגים צריכים לעבור לשימוש באפליקציות פשוטות המאפשרות הזמנת תור בצורה דיגיטלית ועדכון בזמן אמת מתי ניתן להגיע. אחר כך כבר נמצא משהו אחר להתלונן עליו.

2. מעבר לעבודה חלקית מהבית במקומות המאפשרים זאת. התוכנות לעבודה מרחוק כבר קיימות ואין שום סיבה להמשיך לזהם את הדרכים בדרך לעבודה או לאבד זמן איכות שיכול ללכת על עוד שעת שינה, ספורט או זמן עם אהובים. בסדר בסדר, לפעמים זה נטפליקס.

3. ואם כבר זמן: נסו להשתמש בתוכנות כמו rescuetime כדי לבדוק כמה מהזמן שלכם השקעתם באתרים שונים בזמן שיטוט ברשת. ככה תדעו, למשל, כמה זמן הקדשתם לרשתות החברתיות בזמן שהייתם אמורים להתמקד במצגת. ספויילר: התשובה היא תמיד "יותר מדי".

4. לצלם פחות עם הסמארטפון. לא הגיוני שעובדים כל כך קשה על המכשיר הזה והוא מאפשר עולם שלם של דברים, אבל הפיצ'ר שהכי חשוב לנו זה זום.

5. ואם במכשירים חכמים עסקינן - אז כמה שיותר. למה סתם שעון כשאפשר שעון חכם? למה שואב אבק כשאפשר איי-רובוט על שלל חיקוייו? למה רדיו כשאפשר אלכסה? (למה? כי הכל יקר, אבל זה נושא אחר).

6. ובאותו נושא: לאמץ את ה-voice tech. זה מוזר לדבר למכשיר, אבל זה העתיד וחבל לא להשתמש בו בהווה. זה כמו שברור לכם שקל יותר להקליד במחשב במקום לכתוב על דף.

7. בלי פקסים. בלי בקשה לפקס, בלי דרישה לפקס, בלי ייצור פקס. אם ישתלט עלי הדחף לראות משהו ישן מדי בפעולה, אני אצפה ב"פארק היורה".

הנהג נחקר ונשלח למעצר בית. אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
הסעות לכולם! | צילום: חדשות 2

8. לאמץ את ישיבות הזום גם אחרי הקורונה. כולנו עושים דברים אחרים תוך כדי הישיבה וזה בסדר - מי שחשוב שישתתף ויקשיב עושה את זה ומי שלא - לא מבזבז את זמן העשייה. זו אמת שכולנו יכולים לחיות איתה, ומי שלא יכול - שישים רקע של אי בודד. זה לא קשור, אבל זה יעודד אותו.

9. אימוני כושר בזום. אימונים ברשת תמיד היו זמינים, אבל המעבר לזום מאפשר גם אימון לייב, גם החלטה אישית לגבי רמת הקשר עם המאמן והמתאמנים האחרים, גם כניסה קלה יותר לעולם הכושר עבור המתחילים הנבוכים, גם עלות זולה עבור מי שאינו יכול להרשות לעצמו את המנוי לחדר הכושר, והכי חשוב - הפסקת התירוצים.

10. אגב הפסקת הרגלים מגונים - הקץ לחסימת Wi Fi במסעדות. מה נראה לכם, שאם תיתנו לי את הסיסמה אז אני אשאר אצלכם לנצח רק כי לא בא לי להוריד תמונות מהוואטסאפ על חשבוני? 

11. אותו דבר לגבי מוסדות ציבוריים, מרכזי קניות, קניונים סגורים, בתי קפה, ספריות, מטוסים  (אם הם זוכרים איך להיות באוויר בכלל), חללי עבודה ותחנות אוטובוס. הדבר היחיד שיותר בסיסי מ- Wi Fi זה חמצן, וגם אותו יש חינם.

12. חזרה לחתונות מצומצמות. תעשייה החתונות יצאה מכל פרופורציה והקורונה גרמה להרבה זוגות להיזכר שבסוף מה שהכי חשוב הוא האדם שלצדכם. אז לא חייבים מנה ב-500 שקלים, לא צריך 1000 מוזמנים ולא כולם יכולים להרשות פיזור צ'קים לכל אורך עונת החתונות. מה כן? אירוע עבור האורחים החשובים לכם באמת + קישור ברשת להשתתפות מרחוק בלייב + קישור לאפליקציית תשלומים כלשהי למי שבא לו לפרגן בכמה שקלים וסגרנו עניין.

13. בכלל, בלי צ'קים או מזומן בחתונה. אפליקציות תשלומים וזהו.

14. עמדות הטענה במרחבים ציבוריים. פשוט קשה לי עם זרים שמצביעים על סלולרי מת ושואלים "אפשר שיחה?" ואז לחכות במתח כדי לראות אם אהיה קורבן לפשע (אני אסביר: אני מנתניה).

15. ולא לשכוח את שדות התעופה. נמאס לשבת בשער אחר רחוק כי רק שם מצאנו מקום לשבת עם חיבור לחשמל. 

נמל התעופה בן גוריון (צילום: Roman Yanushevsky, shutterstock)
עוד נחזור לחפש שקעי חשמל בשדה | צילום: Roman Yanushevsky, shutterstock

16. אימוץ wearables - צמידים, שעונים וטבעות - כל מה שאפשר לענוד בקלות על הגוף ושיספק לנו בלי מאמץ נתונים חשובים פיזיים אודותינו. לא יכול להיות שאני כבר בת 30, אבל לא יודעת כמה פעילה אני. מתקנת: לא יכול להיות שאני כבר בת 30.

17. שימוש בפלטפורמות שמושכות ילדים ונוער בשביל לימודים והעברת מסרים חינוכיים. כי אם לא טיק טוק, לא הייתי יודעת שמומלץ לרחוץ עכשיו ידיים כמעט חצי דקה.

18. רחפנים - אכן תחום בעייתי, אבל אין מה לעשות, צריך להתחיל להשתמש בהם בשביל דברים שהם מעבר ל"כך נראה חוף הים כשהוא ריק". נניח, חבילות דואר.

19. טכנלוגיות VR ו-AR - צריך להשתמש בהן בשביל דברים שהם מעבר לפורנו. תארו לעצמכם איך זה היה מקל על אוכלוסייה מבוגרת שכלואה בבידוד.

20. די לבכות על מות הפרינט - מבאס ואנחנו שונאים שינויים, אבל זה גם ככה לא אמור להתקיים לנצח, כי דרכה של התקשורת היא להתפתח בהתאם לטכנולוגיה. אחרת כולנו היינו מקבלים עד היום מידע על העולם מתוך ציורים במערה. במלים אחרות, תלמדו לאהוב את הפוש.

21. עמדות של קופות בסופרמרקטים להעברה עצמית של מוצרים, לצד קופות רגילות. הסטנדרט הזה של ארה"ב הגיוני מדי בשביל לוותר עליו.

22. איסור על שימוש בכלי אוכל שאינם מתכלים בחברות מעל מספר מסוים של אנשים. פשוט כי באמת אין סיבה לחיות אחרת.

23. ומהצד ההפוך - חיוב מסעדות לשימוש בכלים מתכלים או שמירה על רוב של כלים מתכלים בשירותי טייק אווי.

24. להחזיק חלל בעבודה שישמש כחדר מנוחה. עולה עוד כסף, אבל עדיף שהעובדים שלכם יעצמו עיניים 20 דק' ויעבדו אפקטיבי כל שאר היום, מאשר שיתעפצו 9 שעות. 

25. לא רק במרכז: כל תחנת אוטובוס בארץ צריכה להיות עם צג דיגיטלי שמראה איזה אוטובוס מגיע ותוך כמה זמן - וגם לא יקרה כלום אם חס וחלילה הצג יראה מידע מדויק.

עידוד השימוש בתחבורה ציבורית (צילום: מאור רוזנשטיין)
בעיה לעדכן על האוטובוס הבא? | צילום: מאור רוזנשטיין

26. נכנסנו לצרה כלכלית בגלל הקורונה? מעולה. למה? כי אולי משבר בסדר גודל כזה זה מה שצריך כדי שפוליטיקאים יקבלו כבר את האומץ (מחוסר ברירה כמובן) לחייב חברות בינלאומיות כמו פייסבוק וגוגל לשלם מס על פעילות עסקית שקורית דרך האינטרנט. 

27. או, לכל הפחות, ללמוד מאוסטרליה, שרק לפני שבוע נציבות התחרות והמסחר שלה החליטה לחייב את פייסבוק, גוגל ואתרי שיתוף מידע בינלאומיים נוספים לשלם לאתרי החדשות המקומיים אם הם משתמשים בתוכן שלהם. ואתם יודעים איך הגיב המנהל האזורי באוסטרליה וניו זילנד של פייסבוק, וויל איסטון? שהם "מאוכזבים מהחלטת הממשלה". 

28. ואולי נתחיל לאמץ את שיטת "בואו נחשוב מה הכי גרוע שיכול לקרות לנו - ואז נגלה שזה לא כזה גרוע". כי במקרה הכי גרוע - ענקיות כמו גוגל ופייסבוק ואמזון יחליטו שלא לעשות פעילות עסקית בישראל. ואתם יודעים מה יקרה? מה שתמיד קורה - בדיוק כמו בקשיים שהערימה עלינו הקורונה, ישראלים ינצלו את ההזדמנות ויפתחו מוצרים וחברות שיענו על הצרכים שלנו ויעשו מהלימון לימונדה, שתוגש לצד עוגת חד קרן.

29. וואטסאפ הוא לא כלי עבודה. (או באריכות: בתחילת משבר הקורונה קמתי בוקר אחד לכמעט 200 הודעות מיח"צנים ודוברים של חברות שונות, והשעה הייתה רק 7:15 בבוקר. וכל אחד יכעס שהוא לא מקבל תשובה כאן ועכשיו. זה לא שאני לא חייבת לענות לכם בזה הרגע - אני לא חייבת בכלל. וזה לא הופך אותי לרעה, אדישה או פחות מקצועית. תמיד ולפני וואטסאפ - אימייל לכתובת העבודה. אל תדאגו, גם זה שולח לי התראה קופצת בסמארטפון).

30. החלטתם בכל זאת להשתמש בוואטסאפ לעבודה? תגדירו את הזמן שאתם מתייחסים בו להודעות מלקוחות, עובדים או בוסים בשעות מוגדרות שידועות לכולם. לא דקה לפני ולא דקה אחרי. 

31. אבל ברצינות - צמצמו את הזמן שאתם באפליקציה הזו. גיף אחד פחות, הצעה עסקית אחת פחות, קבוצה אחת פחות ולא יקרה לכם כלום חוץ מלקבל חזרה זמן יקר. 

32. אפליקציה בכל רשתות האופנה שתאפשר צילום של הגוף אשר ירכיב תמונה תלת מימדית שלנו. כך נוכל לחסוך או בזמן של מדידות בחנות עצמה או במספר ההחזרות של מוצרים, שסתם מעמיסות על שירותי הדואר שממילא לא עומדים בעומס.

אישה מחזיקה סמארטפון (צילום:  YOOTH, ShutterStock)
פחות זמן בוואטסאפ | צילום: YOOTH, ShutterStock

33. עם שני אחים רופאים, אני יודעת שחייבים שירותי רפואה אונליין טובים יותר. נכון, כבר יש, אבל כנראה שלא מספיק יעילים ומקיפים אם אנשים בכל זאת ממשיכים להגיע לרופאים ולחדרי המיון באותן הכמויות. למה לא לחשוף, למשל, בזמן אמת כמה עמוס עכשיו במיון כדי שמי ששוקל להגיע יכין את עצמו מראש שזה עלול לקחת זמן? אגב, הקורונה היא זו שהוכיחה שהרבה מהמקרים לא מחייבים ביקור רופא, ואם המצוקה הגדולה של בתי חולים היא חוסר במיטות פנויות ומגוון מכשירים שיש מעט מהם - אז צריך קודם כל לצמצם את מספר האנשים שמגיעים פיזית למקום. הרבה בעיות אחרות יפתרו כתוצאה מכך.

34. שימוש באפליקציות שמנתחות את ההרגלים שלנו, החל מתזונה ושינה ועד עבודה ולימודים. למה שכולם יאספו עלינו דאטה וידעו איך לנצל אותנו טוב יותר, אבל אנחנו לא נאסוף אותו על עצמנו לטובתנו?

35. ניצול שטחי גגות של מבנים לגידול צמחייה. אי אפשר רק לקחת חלקים מהטבע ולצפות שהאוויר יישאר איכותי.

36. מכירים את זה שיש "רק" 10 עובדים מהצפון או הדרום בחברה, ולכן לא מתחשבים בדרכי ההגעה שלהם למשרד? אז שיתוף פעולה בין חברות שיושבות במרחב פיזי קרוב עבור סידור הסעות לעובדים. יש לא מעט אזורים שמוגדרים כאזורי תעשייה בהם ריכוז גדול של מפעלים ומשרדים, ובמקומות האלה אפשר לחבור כדי לאפשר שירותי היסעים מכל מיני נקודות ברחבי הארץ. כך חברות קטנות יותר ועשירות פחות יוכלו לאפשר לעובדים מהצפון או הדרום להגיע בקלות למרכז וללא רכב פרטי.

37. לא מספיק לבקר את סבא וסבתא, צריך גם לחנך אותם. נצלו את הזמן איתם כדי ללמד אותם על כל חידוש שהעולם מציע ולוודא שהם עומדים בקצב. התחלתם לשלוח הודעות קוליות בוואטסאפ? ספרו להם על האופציה. יודעים איך זום עובד? תדריכו אותם. 

38. אני רוצה לומר שהסיכוי קלוש אבל הוכחנו שאצלנו אין לדעת, אז למקרה שיהיו בחירות שוב הרבה לפני המועד שצריך - עוברים להצבעה דיגיטלית משולבת עם מספר מצומצם יותר של קלפיות (כי יש אנשים שסומכים על הדף ולא האלגוריתם, וגם אינטרסנטים ואוהבי כאוס שינסו מתקפות סייבר נרחבות, אין ספק). ככה גם יותר אזרחים "יצאו" להצביע וגם נחסוך את העצים שממצים את חייהם כפתקים פסולים. למרות שזה כנראה עדיף על חיים כנייר טואלט.

39. עמדות מתחלפות לעובדים. לא כל חברה חייבת שהעובדים שלה יקבלו דסק או משרד קבוע ויגיעו לשם כל יום. מספיקה גישה נוחה למחשב, מטבח ושירותים. זה גם יחסוך בעלויות חללי עבודה וגם יאפשר את סעיף 2.

40. איפה שאפשר - אפשרו אימות דו שלבי כדי לשמור על רמת אבטחה טובה יותר באפליקציות ואתרים המחזיקים עליכם מידע רגיש. לא שזה עוזר אם גונבים לכם את הסמארטפון, אבל היי - פותרים את בעיות העולם צעד אחר צעד.

אופן ספייס (צילום:  Monkey Business Images, shutterstock)
לא חייבים כל יום להיות באותה עמדה | צילום: Monkey Business Images, shutterstock

41. אוזניות מבודדות רעש - אם אין לכם, אתם צריכים. זה היה חוסך כאב ראש להרבה הורים שעובדים מהבית וגם יעזור בחללי עבודה משותפים.

42. בלי מעברי שעון קיץ/חורף. האיחוד האירופי החליט אצלו שזה יקרה החל ממרץ 2021, כאשר כל מדינה של האיחוד תחליט עם איזה "שעון" להישאר. יאללה, גם אצלנו. שיגעתם.

43. ואם שעון: מי החליט שחייבים לעבוד 9 שעות ביום חמש פעמים בשבוע? לפעמים צריך פחות ולפעמים יותר ועבודה לא יכולה להימדד רק לפי הזמן שהשקענו בה. הנה, תראו את ליצמן - עבד כמה שנים במשרד הבריאות ומה יצא?

44. שימוש באפליקציות לפיתוח כישורים פשוטים שמטרתם להעלות את המודעות ל-mindfulness, כמו מדיטציה. קורים יותר מדי דברים בעולם שחייבים להירגע מהם.

45. דייט ראשון 10 דק' בזום גם אחרי הקורונה. זה יחסוך כל כך הרבה בכיונים של "סתם שילמתי על הבירה שלה".

46. Google alerts - איך יש אנשים שעדיין לא משתמשים בזה? בעידן שבו יש חדשות מסביב לשעון, שימוש בכלים ששולחים לכם אוטומטית את המידע על הנושאים שאתם מתעניינים בהם יחסוך זמן חיפוש וישאיר אתכם מעודכנים בזמן אמת.

47. זוכרים את הפרופיל הצבאי שלכם שנקבע לפי קב"א ודפ"ר? אז פספסתם לגמרי את העובדה שאנשים ניקדו אתכם והעריכו אתכם לפי משתנים שלא בשליטתכם. חברות האשראי עושות את זה, הבנקים, רשתות חברתיות ועכשיו גם משרד הבריאות. ולמי טוב הניקוד החברתי הזה? רק למי שמלכתחילה נמצא בראש שרשרת המזון כי הניקוד ישאיר אותו שם. לא בא לכם קצת שקיפות כאן?

48. משבר הקורונה שגרם למעל מיליון מובטלים וחל"תניקים מצביע על הצורך להמציא את עצמנו מהר מחדש. בשנה הקרובה, כל אחד מאיתנו חייב לרכוש סט כישורים רחב יותר (בעיה לעשות קורסי אונליין? לא) כדי שבבוא היום נוכל להציע את השירותים שלנו בתחומים נוספים ולא רק בנישה שאתם מכירים. אתם חייבים תמיד לדעת מה הערך האנושי שלכם והייחודיות וסופט והארד סקילס, כי אם זה לא יהיה הקורונה, אלה יהיו רובוטים. 

49. חלאס עם פרסום ביקורות (בכל פלטפורמה שהיא) על כל סמארטפון חדש שיוצא לשוק. לרוב מה שמשתנה הוא רק גודל המסך או איכות הצילום, ואנחנו גורמים לחברים שלנו לרצות לרכוש מכשיר שאין בו כלום חדש בהרבה יותר כסף. שלא לדבר על החברות שלא עושות מאמץ להוציא לשוק מכשירים עם שינויים מהותיים חשובים עבורנו. אז אין לי את המתקפל או המתפלפ או המנקה את עצמו או עם 4 המצלמות, סו וואט.

לשכת אבטלה (צילום: Yossi Zamir/Flash90)
לשכת האבטלה - מקום שאנחנו לא רוצים לבקר בו | צילום: Yossi Zamir/Flash90

50. אני כל כך בעד השימוש ברכבת, אבל אם רכבת ישראל תמשיך באינספור עיכובים וביטולים ותתעקש לא להתייעל (בעיה לעדכן בזמן אמת על עיכובים? סליחה. התכוונתי: בעיה לא להתעכב?) ואוטובוסים יפעלו בכמות מספקת רק בערים הגדולות, נצטרך להסתמך על מי שינסו להציע פתרונות של תחבורה חכמה. רק מה - כל העיריות חייבות להציע את אותן כלי תחבורה חכמה, כדי שבסוף לא תהיה לנו הצפה גם מזה בכבישים. ואם משהו לא עובד - תעיפו. 

51. תקנו מסודר - בארה"ב הטרנד של הזמנת משלוחים קבועים תפס כבר מזמן. למשל, יש אפשרות להזמין את אותו משלוח קבוע של ערכת גילוח שמגיעה אחת ל ועונה על צורך חוזר ומדויק, וכך אתם מתעסקים פחות עם חישובי מלאי ומודעים למה שיש ואין.

52. עשו אוטומציה לבית איפה שאפשר, כי באוגוסט באמת יהיה נחמד שהמזגן יקרר כמה דקות לפני שהגענו לבית, והתעניינות שלכם בשיפור השירות תמשיך לעודד חברות כאלה להפוך את מכשירי החשמל שלהם לחכמים יותר ויותר. לא בא לכם מקרר שיודע לומר בדיוק מה חסר במלאי וממה קונים יותר מדי?

53. חייבת להיות אופציה לשירות וירטואלי עבור כל מוסד ממשלתי, כי בלתי אפשרי להגיע למס הכנסה רק בימים א' ו-ג' בין 11 ל-2 בשביל לתת טופס שבקלות יכול להישלח במייל. אה, זה כי צריך חתימה? אז מזל שיש גם חתימות דיגיטליות בימינו.

54. זוכרים שדיברנו על voice tech? אז יצרניות טלוויזיה חייבות להיפטר מהשלט. זה סתם עוד מכשיר שאפשר לחסוך ולהחליף בטכנולוגיית קול פשוטה. מה גם שהרבה שלטים מכניסים פרסום לשירות בלי ששמתם לב בכלל (קלטתם את כפתור הנטפליקס, כן?).

55. אפשר שלפחות בכל מקומות העבודה והמוסדות הציבוריים, הסטנדרט יחייב שכל האסלות יעברו להיות חכמות? החיישן קולט שקמנו - המים שוטפים. למה סתם לגעת בידית מטונפת?

56. מי מרים את האפליקציה בה נזין את כל מוצרי קניות האוכל שלנו בסופר, והיא תדע לומר לנו לאן בדיוק ללכת ובאיזה מסלול ואיזה מוצרים חסרים? כלומר, אולי יש כבר כאלה - אבל הסופרים לא משווקים את זה מטעמם וזה בעיה, כי יש שפע גדול מדי, קהל גדול מדי ומעט מאוד זמן.

57. כל מי שיכול - תיפטרו מהרכב האישי. זה יכריח אתכם או למצוא פתרון חלופי חברתי יעיל, או ללחוץ על מי שצריך להביא לכם אותו. 

58. וזה אולי מנוגד לאינטואיציה הראשונית - אבל אם כבר רכב, אז אנחנו צריכים לסמוך על המכונית האוטונומית יותר מאשר על בן 17 שהרגע קיבל רישיון וחושב שהוא מרשים מישהו ב-200 קמ"ש. 

59. ההשכלה הפורמלית הופכת יקרה יותר ויותר, ובהמון תחומים רלוונטית פחות ופחות. למעשה, אנשים כמו אילון מאסק ופיטר ת'יל אמרו בעצמם שההשכלה הגבוהה לא בהכרח רלוונטית בבחירת העובדים שלהם, ולראייה - מייסדים של חברות גדולות בכלל נטשו את הלימודים הגבוהים באמצע כדי להתרכז בעשייה. אז מה זה אומר? שהגיע הזמן לקחת יותר קורסי אונליין במגוון רחב יותר של תחומים מעשיים.

60. למרות דברים אחרים שכתבתי כאן - לא צריך תמיד את ההכי חדש או ההכי חכם, יש דברים שחייבים למחזר שוב שוב ושוב. כמו בגדים. המחיר האקולוגי שלהם מופרע מדי, ומיזמים כמו Rent a runway, שירות השכרת בגדים בכל מיני מדינות, מאפשרים השכרת בגדי מעצבים במקום קנייה שלהם. ככה נמגר את תופעת הבגדים שסתם יושבים בארון עם התווית עליהם, נמצה את חייו של כל בגד שנוצר ובמקביל נרגיש מגוונים ובעלי יכולת לבטא את עצמנו מבחינת אופנה.

61. שיפור הנוכחות הדיגיטלית שלנו - לא, לא יותר סלפי באינסטגרם, אלא לשים לב מי אנחנו ברשת, מה אנחנו מייצגים ומה האיכויות שאנחנו מראים לעולם. לא ליצור תמונה כוזבת אבל גם לא למכור את עצמנו בזול. לפעמים על זה קמה ונופלת הזדמנות העבודה הבאה שלכם או הטריגר לדיכאון שאתם עלולים לגרום לחברים בפיד הפייסבוק.

62. "בריונות ברשת", "אבטחה ופרטיות", ו"לוחמת סייבר" - הם יופי של מקצועות לצרף ללימודי התיכון. ילדים צריכים לקבל כלים להתמודד עם מה שמאיים עליהם או מעסיק אותם 24/7. 

63. והלמידה מרחוק, אגב, רק הדגישה כמה חשוב שמורים לא רק יכירו את החומר הנלמד, אלא ידעו איך להעביר אותו. גיר ולוח אאוט, יצירתיות אין. יש כל כך הרבה תוכנות וחידושים להשתמש בהם, אז למה לא?

64. אירועי זום: כמה קל להעביר סדנאות, שיעורים, אימונים, הרצאות וכנסים באפס מאמץ ובלי להוציא כסף על מקום, כיבוד, מכשור או צוות. המונים שיכולים להתחבר לשירות בעלות סמלית וכך להוציא מעט - כשאחד מרוויח יותר. למה לא?

65. לא צריך להיות בתפקיד בכיר כדי להצדיק עוזר אישי. השתמשו בעוזרות וירטואליות - יש היום עוזרות דוגמת X.ai ואחרות שעוזרות לכם לייעל את הזמן שלכם, ובין היתר עוזרות לקבוע פגישות.

66. תהיו ירוקים - תוכנות כמו Forest ונוספות עוזרות לכם לנטוע עצים, ועל הדרך להיות יעילים יותר. ישנה, למשל, תוכנה שתאפשר לכם לנטוע עץ על כל שעה שאתם צופים בנטפליקס.

67. רכישת מיומנויות שיעזרו לכם להסתדר לבד במקרה הצורך, כמו טיפוח ועיצוב שיער. כן, הספר עושה את זה יותר טוב, אבל לפחות שתדעו לעשות יותר מקרחת צבאית.

מוניות שירות של באבל דן (צילום: Via)
שיפור התחבורה - בכל צורה | צילום: Via

68. צוות בכל מועצה או עירייה שכל תפקידו להיות מוכנים למצבי אסון עם פתרונות טכנולוגיים מעודכנים: בידוד, הצפה, מגפה, צונאמי, רעידות אדמה, או אפילו סתם שלג קל - אפשר שפעם אחת נהיה ערוכים לתרחישים האלה?

69. פלסמה בוט - מיקרוסופט בנתה כלי שמאפשר לברר כיום במהירות האם אתם יכולים לסייע בתרומת דם במאבק בקורונה. אז באופן כללי - לא תאמינו, אבל תרומת דם מאפשרת קידמה על ידי מאבק נכון וטוב יותר במחלות. לא תשתתפו?

70. חפשו מה המוצרים הכי נמכרים באתרים כמו אמזון - ואל תקנו אותם. למה? כי, נניח, במרץ 2019 לעומת מרץ 2020 הייתה צמיחה של 652% במכירת מכשירי אפיית לחם ביתיים, ככל הנראה (בעצם בטוח) בשל תקופות הבידוד העולמית. זה אומר שלהרבה שכנים שלכם יש את המכשיר ואתם יכולים להשתמש בשלהם.

71. הגשת תלונה במשטרה באפליקציה - אז נכון, בעזרת אפליקציות כמו שומרי הדרך ניתן היה לעשות זאת כבר קודם (אבל בתחום ספציפי), אך עכשיו משטרת ישראל מאפשרת להגיש תלונה באמצעות אפליקציה בנושאים נוספים.

72. זה לא קשור לחדשנות או טכנולוגיה - אבל הבנתם למה חייבים לשטוף ידיים בכל פעם שיוצאים מהשירותים?