מרכז הסחר הפיננסי ADGM שנמצא באבו-דאבי, בירת איחוד האמירויות, יארח גם בנובמבר הקרוב (22-24) פסטיבל פינטק בינלאומי. מלבד פורום מרשים בהשתתפות כל בכירי הישויות הפיננסיות, בכירי ממשל, חברות חדי קרן בתחום הפינטק והמשקיעים מהאזור, תתקיים תחרות The Global Fintech Search לאיתור הסטארט-אפים המובילים בכל העולם בתחומי הפינטק והסייבר.

המשתתפים בתחרות יקבלו הזדמנות להציג את הסטארטאפ שלהם בפני בעלי עניין (וכיסים עמוקים). מעבר לכך, יוכלו ליצור קשרים במינגלינג יוקרתי ולהשיג יתרון תחרותי לקראת סבבי גיוס נוספים. שווה, נכון?

בזירה המקומית, ADGM התמקדו בחיפוש אחרי הסטארטפ-אפ הישראלי שיהיה הנציג שלנו בתחרות במסגרת פורום הפינטק והסייבר של משלחת "Beyond Business 2": יוזמה משותפת של מכון היצוא ובנק הפועלים בשיתוף ADIO משרד ההשקעות של אבו דאבי.

המשלחת יצאה לדרך בפעם השנייה ומהווה המשך ישיר למשלחת שהגיעה לאמירויות בדצמבר 2020. לרגל חגיגות השנה ל"הסכמי אברהם". בין היתר, בפורום הפינטק והסייבר ADGM התקיימו שולחנות עגולים ו-B2B בהשתתפות חברות מהסקטור הפרטי באבו-דאבי.

7 מעומדים ושני זוכים מאושרים

בנוסף, על במה מיוחדת, 7 סטארטאפים ישראלים הציגו לחבר שופטים מקומי את התכנית והחזון שלהם. אחרי תחרות מאתגרת במיוחד, נבחרו שני סטארט-אפים ישראלים שייצגו אותנו בתחרות - TenureX ו-ThetaRay.

חברת הפינטק הישראלית TenureX הציבה לעצמה חזון מאתגר: לשנות את המודל שבו בנקים ומוסדות פיננסיים מתקשרים זה עם זה, בעיקר בנוגע לביצוע העברות בנקאיות או בין חשבונות מופרדים. בשביל לעשות את זה, TenureX מרכיבה מחדש את מערכות היחסים הבין-בנקאיות והופכת אותן למערכות עיבוד תשלומים מודרניות.

בקיצור, TenureX לוקחת את השותפויות הבנקאיות המסורבלות והופכת אותן לנגישות יותר. מלבד המערכת הבנקאית, מוסדות פיננסיים קטנים וחברות פינטק B2B, זה מהלך שיכול להשפיע גם על כל אחד ואחת מאיתנו – אפילו כשהוא מתרחש רק מאחורי הקלעים.

הרעיון של ThetaRay, הזוכה השנייה בתחרות, הוא לספק פתרונות אנליטיקה מבוססי ביג-דאטה, כדי לעזור למוסדות פיננסיים לזהות סימנים מוקדמים להלבנת הון. כמו כן, ThetaRay מסייעת למחלקות אבטחת מידע וסייבר ולארגוני תשתיות קריטיות בכך שהיא הופכת אותם ליעילים וגמישים יותר.

במילים אחרות, הסטארטאפ הישראלי ThetaRay חרט על דגלו להילחם בהלבנות הון – ו-90 מיליון דולר שגויסו מאז הקמתו ב-2013 מוכיחים שהוא כנראה עושה משהו נכון.

לצד TenureX ו-ThetaRay התחרו עוד חמישה סטארטפים מובילים וזה הזמן להכיר אותם מעט:

Nayax

פינטק (במקור Fintech, Financial technology) הוא מושג שמתאר תחום טכנולוגי רחב, שבו מיישמים שירותים פיננסיים באמצעים דיגיטליים חכמים. אחת הדוגמאות לדור הבא של הפינטק תוצג בתחרות The Search על ידי Nayax – סטארט אפ ישראלי מבטיח שמתמקד בפתרונות לעסקים וקמעונאים.

היתרון של Nayax מתבטא במעטפת מושלמת לעסק: החל מפלטפורמת הפעלה למערכת התשלומים, דרך שירותי "אינטרנט של הדברים (IoT) ועד גביית אשראי, Nayax מאפשרת לעסקים לצמוח בקלות וביעילות.

פינטק (אילוסטרציה: Shutterstock)
התמחות בניהול סיכוני אשראי ומתן פתרונות חכמי | אילוסטרציה: Shutterstock

ChargeAfter

הסטארטאפ ChargeAfter מאפשר לקבל הלוואה מותאמת אישית. הרעיון הוא להציע לכל קונה אפשרות מימון זמינה, שמתאימה לצרכים. מבחינה טכנולוגית, ChargeAfter מחברת בין בית העסק (פיזי או אונליין) לרשת של בנקים ופתרונות אשראי – כדי שללקוחות הקצה יהיה איך לממן את העסקה בצורה המשתלמת והנוחה ביותר.

אחרי מענק מחברת ויזה והשקעה מבוססת מזרוע האחזקות של מיצובישי, ChargeAfter מסתכלת קדימה. השנה היא תנסה להוכיח את המקום שלה בין הפיינליסטיות של תחרות The Search ומאוד מעניין לראות לאן זה יתפתח.

Criskco  

חברת Criskco הייתה ב-2017 הסטארט אפ הישראלי הראשון לזכות ב-100 אלף דולר אוסטרלי במסגרת תחרות HOTDESQ, מה שהעניק לה מעמד מיוחד באוסטרליה ואף סייע לה להביא ליבשת חדשנות ותרומה עסקית.

האקס-פקטור שהעניק ל-Criskco את התואר הוא התמחות בניהול סיכוני אשראי ומתן פתרונות חכמים באמצעות טכנולוגיית AI (בינה מלאכותית) ותוכנה לומדת. בנוסף, הלקוחות שלה הם בעיקר חברות ביטוח אשראי, מלווים עסקיים וספקים.

בין היתר, Criskco מספקת לעסקים אפליקציית רשת שמאפשרת להם לקבל התרעות בזמן אמת על הלקוחות שלהם, לזהות סיכוני אשראי ולתעדף את הגבייה. אם אתם בעצמכם בעלי עסק, בטח כבר הבנתם ממה האוסטרלים כל כך התלהבו.

 

עובדי הייטק (צילום: shutterstock by Preechar Bowonkitwanchai)
שירותים פיננסיים באמצעים דיגיטליים חכמים | צילום: shutterstock by Preechar Bowonkitwanchai

Neema

הסטארטאפ Neema פונה לאנשים פרטיים ועוזר להם לקבל שירותים פיננסיים שונים בצורה חדשנית. קודם כל, Neema מציעה ללקוחותיה ארנק דיגיטלי מאובטח וכרטיס ויזה בינלאומי עם טכנולוגיית אבטחה חכמה לתשלומים ללא מגע. את הכסף אפשר להפקיד לארנק באחת מ-50 נקודות ברחבי הארץ או כמובן דרך הערוצים הדיגטליים.

חוץ מזה, החברה פיתחה פורטל שמותאם למי שצריכים לשלם לעובדים זרים. בתשלום קל ומהיר ללא צ'קים או מזומן, לקוחות Neema מעבירים כסף מחשבון לחשבון בדרך קלה ומהירה מאי פעם. בנוסף, Neema קשורה למאות אלפי מוסדות בעולם, לכן היא מספקת תעריפים טובים ומאפשרת להעביר את הכסף בזמן אמת למעל 30 מדינות.

Lagoon

ידע הוא כוח ובעולם של היום יש ממנו ממש הרבה. Lagoon למשל לוקחת את הביג-דאטה ומנגישה אותה לאנליסטים פיננסיים, כדי לאפשר לגופי השקעות בארץ ובעולם להשתמש במאגרי המידע הגדולים על מנת לבצע ניתוח מהיר ואפקטיבי.

היעד של Lagoon הוא לסייע למשקיעים למצוא השקעות טובות יותר. בדרך לשם, היא מספקת ארגז כלים מרשים שלא דורש ידע טכני. באמצעות הסטארטאפ של Lagoon, אנליסטים יכולים לבסס את ההחלטות שלהם על פלטפורמה חדשנית ועל מודלים כמותיים מתקדמים – אבל בלי לכתוב אפילו שורת קוד אחת.

Blender – החברה הישראלית שהעפילה לגמר בשנה שעברה

בלנדר היא פלטפורמה פשוטה וגאונית, שמספקת אשראי ופתרונות מימון חדשניים לעשרות אלפי לקוחות בהתאם להעדפות והצרכים. גם בעולם כבר יודעים את זה ולכן בשנה שעברה הצליחה בלנדר להעפיל לגמר תחרות The Search בתור הנציגה הישראלית.

בלנדר החלה את דרכה כפלטפורמה מצליחה להלוואות בין אנשים, אך תוך 6 שנים היא הפכה לחברת פינטק בינלאומית שנסחרת בבורסה בתל אביב. כיום בלנדר פעילה ב-4 מדינות ונמצאת בהליכי קבלת רישיון להפעלת בנק דיגיטלי באירופה. לא פלא שהיא זכתה להכרה כל כך משמעותית.

"אנו גאים מאוד בחברות שהשתתפו בתחרות", אמרה אביבית בנדר, הממונה על פיתוח עסקי תאגידי ופינטק בחטיבת החדשנות והאסטרטגיה של בנק הפועלים, וסיכמה, "יחד עימן, אנו בונים שיתופי פעולה והצעות ערך פורצי דרך ומייצרים יחדיו בנקאות חדשה ומתקדמת ביותר בעבור לקוחותינו".