יוני 2021 היה החודש המטורף ביותר בתולדות ההייטק הישראלי, עם שורת הנפקות וגיוסי ענק שהגיעו לשווי המצרפי של 35 מיליארד דולר. בתחילת החודש הייתה זו מאנדיי (Monday.com), ענקית הפרודוקטיביות, שהכריזה על ההנפקה הגדולה בכל הזמנים של חברה מארץ הקודש לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר; שבוע אחר כך הגיעה סנטינל וואן (SentinelOne) עם 9 מיליארד דולר; ואם חשבתם שזה השיא, ענקית הפרסום איירון סורס (Iron Source) הגביהה עוף עם 11 מיליארד דולר.

אבל הפעמונים שהידהדו ברחבי ניו יורק ומחסני הקונפטי שחוסלו הם לא היחידים שהפכו את שנת 2021 למיוחדת. היקף הגיוסים של חברות הייטק הישראליות במחצית הראשונה של השנה עבר את שנת 2020 כולה, וגם מספר ה"מגה ראונדס" – אותם גיוסים שבהם החברות גורפות מעל ל-100 מיליון שקל – זינק באופן משמעותי. האם תעשיית ההייטק היא למעשה בועה שסופה להתפוצץ? למה מספר הסטארטאפים שנוסדים בישראל יורד? ומה קורה באירופה וארה"ב? האזינו לפודקאסט המלא.

נעבור לאפליקציית ההשקעות רובין הוד (Robinhood), שבתקופת הקורונה הגיעה למקום הראשון בחנויות האפליקציות (טיקטוק רק במקום החמישי). אם לא שמעתם עליה, המטרה שנישאת לנגד עיניה היא ה"דמוקריטיזציה" של שוק ההון, עם התרה טוטלית של כל חסמי הכניסה ועם ממשק שמזכיר יותר את טינדר מאשר את אפליקציית בנק מזרחי. נראה שמדובר בהצלחה מסחררת: החודש היא צפויה לצאת להנפקה לפי שווי של 40 מיליארד דולר. איך היא סחפה את הצעירים, כיצד היא מתכוונת לתגמל אותם – ולמה סיפור ההתאבדות של המשקיע אלכס קרנס הוביל להשתת קנס עצום מצד הרשות האמריקנית לניירות ערך? האזינו לפרק המלא.

>> בזמן שעבדתם, פרק 50: הניצחון של מארק צוקרברג