הרבה דברים קרו בזמן שעבדתם מהבית. ואכן, אחרי שנה עמוסה באירועים, הגיע הזמן להסתכל קדימה. אז מה הדברים הכי חשובים שיקרו בשנת 2021? 

>> לפרקים המלאים של "בזמן שעבדתם" היכנסו ל-podbean
>> להאזנה לכל פרקי "בזמן שעבדתם" באפל פודקאסט
>> להאזנה לכל פרקי "בזמן שעבדתם" בספוטיפיי

הדור החמישי יכבוש את ישראל

רשת הסלולר החדשה, שעלתה לכותרות השנה בעיקר בגלל תאוריות קונספירציה מופרכות הקשורות לקורונה, מסמנת קפיצת מדרגה בכל מה שקשור למהירות הגלישה בסמארטפונים שלכם. לישראל היא הגיעה מעט באיחור, בעיקר בעקבות קפאון רגולטורי ומחירי חבילות הסלולר הנמוכים שלא אפשרו לספקיות להקצות תקציב לפריסת הרשת, אך כעת נראה שההליך צובר תאוצה.  

אנטנת דור חמישי (צילום: Lisic/shutterstock)
אנטנת דור חמישי. יכבוש את ישראל | צילום: Lisic/shutterstock

גם יצרניות הסמארטפונים הולכות ומיישרות קו. רק לפני חודשיים השיקה אפל את דגמי אייפון 12 התומכים בדור חמישי, סמסונג צפויה להשיק את הגלקסי S21 עוד פחות משבועיים, וסביר שהשנה נראה קישוריות 5G גם בסמארטפונים זולים הרבה.

אבל דור חמישי זה הרבה יותר מאינטרנט סופר מהיר בסמארטפון שלכם; זו מהפכה אמיתית. מה שני השימושים המרכזיים לדור החמישי, איך זה ישפיע על אולימפיאדת טוקיו ולמה זה גרם לאמזון להשיק טלוויזיה משל עצמה? האזינו לפודקאסט המלא.

כולנו נגיד יפה שלום לארנק

עדיין מחזיקים שטרות ומטבעות? אנחנו מעריכים את זה, אבל נראה לנו שבקרוב אתם תפסיקו: שנת 2021 תהיה השנה שבה נפרד מהארנק הפיזי ונעבור לארנק הדיגיטלי. את ניצני המהפכה הזו ניתן לראות ברפורמת התשלומים בתחבורה הציבורית, אבל זה ממש קצה הקרחון: Apple Pay צפויה להיכנס לישראל בחודשים הקרובים (וייתכן שכבר בחודש פברואר), ומשתמשי אנדרואיד כבר נהנים ממגוון אופציות לתשלום דרך הסמארטפון. זה, אגב, עוד לפני שגוגל שלחה את זרועותיה הארוכות לשוק הישראלי.

Apple Pay (צילום: Sol.Daria / Shutterstock.com)
תתכוננו להיפרד מהארנק. מהפכת התשלומים בדרך | צילום: Sol.Daria / Shutterstock.com

כשמוסיפים לזה את ההכרזה של פייפאל כי תאפשר לשלם בביטקוין, המטבע הקריפטוגרפי שהגיע לשיא של כל הזמנים (34,287 אלף דולר), אנחנו מבינים שהשנה הזו באמת תהיה מכרעת בתחום התשלומים. אז איך סין מכינה את עצמה לעולם הכסף הדיגיטלי, מה ההערכות הרווחות לגבי ערכו של הביטקוין בחמש השנים הקרובות - ואיך פייסבוק מתכוננת לכל זה (ותהיו בטוחים שהיא מתכוננת)? האזינו לפודקאסט המלא.

עננים עננים, והם קטנים

כשאתם משתמשים בשירותים כמו נטפליקס, אתם בעצם מורידים את התוכן מענן שנמצא הרחק מכאן, ובדרך כלל בארה"ב או באירופה. זה עובד נהדר לגלישה או להזרמת סרט, אבל כדי לעשות דברים מתוחכמים או רגישים יותר כמו ניתוח בשלט רחוק או נהיגה במכונית אוטונומית, זה לא אפשרי. לכן, במקום ענן אחד ענק שיושב רחוק, המגמה שצפויה להתחזק השנה היא הקמת עננים קטנים יותר בכל מקום. איזה יתרונות המהפכה הזו (מחשוב קצה) טומנת בחובה, וכמה חברות תעשייתיות צפויים לעבור לטכנולוגיה הזו בשנה הקרובה? האזינו לפודקאסט המלא.

View this post on Instagram

A post shared by 365Hosts® (@365hosts)

נחשול אדיר של הנפקות

הבוקר (שני) פורסם כי חברת Arbe של קובי מרנקו, המפתחת רדאר לייזר למכוניות אוטונומיות, שוקלת להנפיק לפי שווי של 1.3 מיליארד שקלים. מדובר בסנונית ראשונה לקראת גל עצום: גם טאבולה ואאוטבריין בדרך להנפקות בשווי שלושה ושני מיליארד דולר בהתאמה, והן ממש לא החברות היחידות. איך זה צפוי להשפיע על המשק הישראלי, מה השיעור שאפשר ללמוד דווקא מענף הג'ודו, ואיך כל זה יעזור לנו להתמודד עם משבר הקורונה? האזינו לפודקאסט המלא.

עולם הגיימינג ינסוק 

בשנת 2020 תעשיית הגיימינג גלגלה כ-175 מיליארד דולר והשאירה אבק לתעשיית הקולנוע, שנכנסה למשבר חסר תקדים בעקבות התפשטות הקורונה. ההסתגרות בבתים היא לא הסיבה היחידה: בסוף שנת 2020 הושקו הפלייסטיישן 5 ושתי גרסאות של קונסולת האקסבוקס, וגם אלה צפויות לקחת את עולם הגיימינג צעד אחד קדימה.

שלט פלייסטשיין מול שלט אקס בוקס (צילום: Miguel Lagoa/shutterstock)
שלט של אקסבוקס ושלט של פלייסטיישן. הן לא המנצחות הגדולות | צילום: Miguel Lagoa/shutterstock

אבל עזבו את מיקרוסופט וסוני. באופן שהפתיע גם אותנו, המנצחת הגדולה של 2020 הייתה חברה אחרת. אז מי החברה שמכרה הכי הרבה קונסולות ב-2020, איזה מהלך של מיקרוסופט צפוי לשנות את שוק המשחקים ואיך עולם המוזיקה צפוי ליהנות מזה? האזינו לפודקאסט המלא.

המסחר החברתי ישתלט על חיינו

ביום הרווקים הסיני נשבר שיא הכנסות של יותר מ-74 מיליארד דולר, כשמתוכם 2.85 מיליארד הם תוצאה ישירה של מסחר חברתי (Social Commerce), שם יפה לאנשים שמוכרים מוצרים בתוך המעגל המשפחתי והחברתי שלהם. רק בשנת 2020 הכניס המסחר החברתי בסין כ-125 מיליארד דולר, כפול מה-63 מיליארד שהכניס התחום בשנת 2019. איך השינוי באינסטגרם צפוי להגדיל את ההכנסות, כמה התחום מכניס בארה"ב ואיזו חברת ענק החלה לאפשר מכירה בטיקטוק? האזינו לפודקאסט המלא.

View this post on Instagram

A post shared by AliExpress (@aliexpress)

חברות הטק הגדולות ימשיכו להתחזק

נדמה שלעולם נמאס מהשליטה המוחלטת של החברות הגדולות: בארה"ב מנהלת המדינה שלוש תביעות נגד פייסבוק ואחת נגד גוגל, והצפי הוא שגם אמזון אפל יחטפו תביעות. וזה, אגב, עוד בלי שהזכרנו את האיחוד האירופי. אז למה שום דבר רע לא יקרה לחברות האלה ב-2021, ולמה כולם משוכנעים שהן רק יתחזקו בעתיד הנראה לעין? האזינו לפודקאסט המלא.

מארק צוקרברג, ג'ף בזוס, טים קוק, סונדאר (צילום: AP)
מארק צוקרברג, ג'ף בזוס, טים קוק וסונדר פיצ'אי. ענקיות הטק יוסיפו להתחזק | צילום: AP

בונוס: אוהבים לעבוד מהבית? חדשות טובות

הקורונה אילצה את כולנו לעבוד מהבית, ורבים תוהים האם הם יצטרכו לחזור למשרד אחרי שכולנו נתחסן. במקבל, מומחים לעבודה טוענים שהפתרון היעיל ביותר נמצא דווקא בשילוב היברידי של עבודה מהבית ומהמשרד. אז איך שוק העבודה ישתנה בעקבות זה, ולמה דרור חושב שעבודה מהבית זה דבר מדהים? האזינו לפודקאסט המלא. 

>> למה אנחנו מחכים? מגזין XTRA חדשנות של NEXTER
>> בזמן שעבדתם, פרק 30: הצרות החדשות של ג'ק מא