לאחר שעורר כאוס בטוויטר, פיטר עובדים במייל, מינה את עצמו למנכ"ל ופיזר את הדירקטוריון, שום דבר לא הכין את העולם לבלגן שאילון מאסק גרם באמצעות סימון הווי הכחול, שמאמת את זהות המפרסם ברשת החברתית. 

בתחילת החודש מאסק החליט כי משתמשים יוכלו לשלם 8 דולר עבור הסימון. הווי הכחול היה קיים כבר בטוויטר, והחברה חילקה אותו בחינם למספר מוגבל של משתמשים בולטים - בדרך כלל ידוענים או עיתונאים שמוכרים בציבור. לפני ההחלטה של מאסק על חלוקת הסימון בתשלום, הייתה לטוויטר שליטה על מי מקבל אותו, ולקוראים שגוללים את הפיד היה נראה שחשבונות עם וי כחול אכן נבדקו והם מהימנים.

מאסק החליט על המהלך למרות שהוא הוזהר שרמאים וזייפנים ינצלו את השירות החדש, אך הוא נפנף את המבקרים. את מה שקרה אחר כך ניתן לכנות כטרולינג הכי גדול בתולדות האינטרנט מאז היווסדו. 

משתמשים אכן ניצלו את השירות וקנו וי כחול. כך למשל חשבון שהתחזה לטסלה וסומן כמאומת צייץ: "האמת היא שצלילה של 53% ממחיר המניה לא מטריד אותנו, אם יש משהו שאנחנו טובים בו זה לרסק דברים".

עמוד שהתחזה לפפסי והיה נראה מאומת כתב: "קולה זה יותר טוב". עמוד שהיה נראה כשל קוקה קולה פרסם: "אם הפוסט הזה מקבל 1,000 ריטוויטים אז נחזיר את הקוקאין בחזרה לקוקה קולה". נינטנדו המאומתים פרסמו תמונה של מריו עושה אצבע משולשת. 

אולי הסיפור הכי קשה שקרה בהשתלשלות האירועים הכאוטית הזו, שגם גרם לנזק משמעותי במציאות, היה של חברת התרופות "איליי לילי" שפרסמה בחשבון מזויף אך מאומת: "אנחנו גאים ונרגשים להודיע כי אנחנו מחלקים אינסולין בחינם". מאחר ואינסולין היא אחת התרופות הכי מרוויחות של החברה, מיד לאחר הציוץ הזה מניית החברה התרסקה. "איליי לילי" איבדה 21 מיליארד דולר משוויה ביום אחד. מאסק הבין שעשה בלגן שלא היה ניתן לדמיין, לאחר שמישהו שילם 8 דולר והתחזה לחברה וגרם להפסד של מיליארדי דולרים. 

בעקבות האירועים טוויטר עצרה מיד את מתן השירות לסימון האימות. בדיעבד מתברר שאילון מאסק ידע שהמהלך עלול להוביל לכך, לאחר שקיבל דוח שהזהיר אותו מפני הסכנות.

>> בזמן שעבדתם, פרק 107 - השתלשלות הקריסה של בורסת FTX