הקרב הכי לוהט כיום בשוק הטק הוא הבינה המלכותית. כעת, הקרב הזה מקבל תפנית מפתיעה ושחקן חדש – מארק צוקרברג, שמחליט להביא את הקוד הפתוח לבינה המלאכותית. בסוף השבוע שעבר צוקרברג הכריז על "קוד-לאמה" (LLaMA), סוג של מנוע שמייצר תוכנות בכל שפה שתרצו. מה החידוש כאן? קודם כל איכות המודל. ב"arstechnica" הסבירו שגם המתכנתים המובילים צריכים כרגע להיזהר מאיכות הקידוד של המודל החדש.

יחד עם זאת, היתרונות ברורים. "יש כאן כלי שעוזר למפתחים לכתוב קוד, שלא לומר מחליף אותם ושלא לומר מייתר אותם", מסביר גלוברמן. "פגשתי אדם בחברת תוכנה שאמר שהכניסו את הכלים האלה כבר, והם ייעלו אותם לפי 2 או פי 4 עבודה. המתכנתים המעטים שלא למדו להשתמש בזה – פוטרו. אף חברה לא תחזיק אותך, המתכנת מפעם, כשמתכנת כמוך עושה פי 2 עד 4 עבודה".

אז למה בעצם צוקרברג מחליט להיכנס לעולם הקוד הפתוח? יש לכך מספר סיבות:

  1. חדשנות ובטיחות - "קוד פתוח מניע חדשנות, מכיוון שהוא מאפשר ליותר מפתחים לבנות מוצרים עם הטכנולוגיה החדשה. זה תורם גם לשיפור הבטיחות והאבטחה, מכיוון שכאשר הקוד פתוח, יותר אנשים יכולים לבחון אותו על מנת לזהות ולתקן בעיות פוטנציאליות", אומר צוקרברג. למי שתהה, זה לא משהו שצוקרברג עושה מטוב ליבו: "זה לא כזה אלטרואיסטי, אלא הכי קפיטליסטי. הוא בעצם אומר 'האנשים האלה יעבדו אצלי בחינם'", מסביר גלוברמן.
  2. מטא משתרכת מאחור – בכל מה שקשור למירוץ לבינה המלאכותית, מטא נמצאת הרבה מאחור. "הוא בעצם אומר 'עכשיו כל המתכנתים ידחפו אותי ואז אשיג את התחרות' שמובילות גוגל ואפל"', מסביר פלד.
  3. לחסל את המתחרה – צוקרברג שיתף תמונה ברשתות החברתיות בה כתב: "היום אנחנו משיקים את 'למה 2' עם השותף הנהדר שלנו – מיקרוסופט". זה נכון שיש שיתופי פעולה בין החברות, אבל דווקא בכל מה שקשור לבינה מלאכותית, מיקרוסופט נמצאת במפלגת AI. "החיבוק הזה קצת מוזר. זה קרב סכינים והם מסתירים את הסכינים יפה".
  4. בכל מקרה המודל דלף – המודל של לאמה דלף לרשת במרץ. "במילים אחרות – זה כבר לא סודי. זו הייתה פשלה, לא התכוונו ואז אמרו 'אתה יודע מה? בואו נהפוך את זה לקונספט'", הסבירו פלד וגלוברמן.

אבל האם המודל החדש הזה מסוכן? לפי לא מעט אתרים, יכול להיות שמדובר בטעות עצומה. "אפשר לראות ארגוני טרור, ארגוני פשיעה שיכולים לעשות עם הדברים האלה יופי של שימושים", אומר גלוברמן. גם איליה סוצקבר, מייסד ומדען ראשי ב-OpenAI אומר: "אנחנו טעינו. לגמרי טעינו. אם אתם סבורים כמונו כי בשלב מסוים AI יהפוך ל-AGI (בינה מלאכותית חזקה, אשר שווה לבינתו של אדם או עולה עליה) ותהיה עוצמתית ביותר, אז לא הגיוני להשתמש בקוד פתוח. זה רעיון רע. אני משוכנע לחלוטין כי בעוד כמה שנים יהיה ברור לחלוטין לכולם ש-AI כקוד פתוח זה פשוט לא חכם. בשלב מסוים יהיה די קל לגרום הרבה מאוד נזק עם המודלים הללו. ככל שהיכולות מתחזקות הגיוני שלא תרצו שנחשוף אותן".

 לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן

>> בזמן שעבדתם, פרק 143 - הקורונה עזבה את סין, שניצבת בפני אסון חדש