השבוע דן הפרק בבינה מלאכותית ובפיתוחים האחרונים בתחום, ובראשם השקת ה-gpt4o של OpenAI ומגוון מוצרי ה-AI החדשים של גוגל. שתי ההשקות הללו התרחשו יום אחרי יום, מה שמעלה את התהייה האם יש תיאום בין החברות. ה-o בשמו של gpt4o מסמל את האוניברסליות שלו ואת האופן שבו הוא יכול להבין אותנו בטקסט, קול ותמונה. במקביל, בגוגל מתכננים לשלב את ה-AI באופן משמעותי בחיפוש.

שני המהלכים הללו הולכים להשפיע עלינו כבר בשבועות הקרובים. כך לדוגמה, כשמחפשים מסעדה לחגוג בה אירוע מסוים, אין צורך כבר לשאול חברים ולקבל המלצות. מדובר בשאלות מורכבות יחסית שמתאימות לבדיוק ל-AI. עד כה בחיפוש הרגיל בגוגל קיבלנו ערימה של קישורים שהיינו צריכים לעבור עליהם ולקבל החלטה בעצמנו. ה-AI מנגד קורא את המידע, מעבד אותו וכותב המלצה עבורך.

"העתיד הוא בפרסונליזציה - כמה המודל יבין אותי", אמר סם אלטמן בראיון, וזה אכן עשוי להיות הקו המבדל של המוצר שלו. מנגד, בגוגל חזקים יותר באיסוף הדאטה, ואכן, ההשקות קשורות למוצרים שאנו כבר משתמשים בהם, כמו ג'ימייל או דרייב. הבינה המלאכותית יכולה לבנות פרופיל שונה לכל אדם על בסיס ההעדפות שלו, מה שייצור מציאות נפרדת עבור כל אדם. ה-AI עתיד להיכנס גם לתחום הדייטינג, עם מודלים שיחברו בין בני זוג פוטנציאלים.

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI (צילום: jamesonwu1972, shutterstock)
סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI | צילום: jamesonwu1972, shutterstock

בהקשר הזה ראוי לציין גם את הסערה שנוצרה בעקבות הקול הפלרטטני של ה-AI במודל של ChatGPT, שהזכיר לרבים את הדמות של סקרלט ג'והנסון בסרט Her משנת 2014. בדיעבד הסתבר שזה לא במקרה, וג'והנסון הודתה שהחברה פנתה אליה וביקשה ממנה לדבב את המודל, אך היא סירבה. היא זעמה על כך שהשתמשו בקולה בכל זאת ושלחה לחברה מכתב מטעם עורכי דינה. עוד באותו יום, הקול הוסר מהמודל.

ובגזרה המקומית, בנק ישראל הוביל דיון בכנסת בנושא השפעת הבינה המלאכותית על שוק התעסוקה בישראל. על פי הדוח של בנק ישראל, ה-AI ישפיע על 67%, כשני שליש ממשלחי היד בארץ. הנתונים הללו מזכירים את המחקר שערכה קרן המטבע העולמית מוקדם יותר השנה. הנקודה החשובה ביותר היא שישראל לא ערוכה לשינויים הדיגיטליים, וזה עלול להיות בעייתי.

המהפכה הגדולה והמשמעותית ביותר עשויה להיות בתחום החינוך, וכאן מדובר דווקא בעניין חיובי, והסיבה לכך היא שה-AI יוכל להחליף מורים פרטיים, פריבילגיה שרק השכבה העשירה והחזקה באוכלוסייה יכולה להרשות לעצמה כיום. כעת שירותי ההוראה הפרטית יהיה נגישים לשאר העם. המהפכה הזו עשויה להגיע גם לפסיכולוגים.

לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן

>> בזמן שעבדתם, פרק 177 - הבינה המלאכותית מאיימת לפגוע בתעשיית המוזיקה. האם היא תצליח?