כמה פעמים הצצתם בסלולרי שלכם היום? מחקרים עדכניים מראים שאנחנו מציצים בטלפון החכם שלנו למעלה ממאה פעמים ביום. הודעות סמס, התרעות בפייסבוק, מיילים, שיחות שלא נענו, הודעות ווטסאפ או סתם לבדוק מה השעה ומזג האוויר לפני שיצאנו בבוקר מהבית – יותר ממאה פעמים ביום.

גוגל מתכוונת לחסל את זה.

כיצד?

שעון Android Wear (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
שעון Android Wear | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

על ידי העברה של כל המידע הזה - כל ההודעות, ההתרעות מפייסבוק, המיילים, הודעות הווטסאפ ואפילו מידע על מזג האוויר, הוראות ניווט בגוגל מפות והתרעות על הפגישות הבאות שלנו - לשעון היד החכם שלנו. נוכל אפילו לקבל שיחות ישירות מהשעון, ולמעשה להשאיר את הטלפון הסלולרי בכיס רוב הזמן.

שעוני יד חכמים הם חלק מגל גדול יותר של סוג מחשבים חדש ששוטף אותנו, אחרי שהטלפונים החכמים השתלטו על חיינו – מחשבים לבישים. מאחורי המונח המפוצץ הזה, מחשוב לביש, מסתתרים למעשה כל התקני המחשוב והמידע האישי שאותם אנחנו נושאים או נישא בעתיד על גופנו: החל מאוזניות הבלוטות' שאנחנו כבר מכירים, דרך משקפי גוגל המדוברים שמקרינים מידע שאנחנו צריכים ישירות מול עינינו, צמידי הכושר שנהיו עכשיו מאוד אפנתיים וסופרים לנו צעדים וקלוריות, וכלה בשעונים החכמים, שהם אחד היישומים הכי מזוקקים של מחשוב לביש. הרי למה להוציא את הטלפון מהכיס, אם אנחנו יכולים לקבל את כל המידע הנחוץ לנו ולענות לשיחות טלפון – ישירות מהשעון שנמצא על פרק היד שלנו?

איך זה עובד? השעון החכם, שדומה במראהו ובצורתו לשעוני היד הישנים והטובים, מתקשר באופן אלחוטי עם הטלפון שנמצא בכיס ומקבל ממנו מידע שבדרך כלל היינו צריכים לשלוף את הטלפון ולהתבונן בצג שלו כדי לראות: הודעת סמס חדשה, כותרת של מייל, סטטוס בפייסבוק ועוד. לזה אפשר להוסיף שליטה מהשעון על יישומים מסויימים בטלפון, כמו נגן המוזיקה (להעביר שיר קדימה או אחורה, לעצור וכו'). זה פחות או יותר מה שעושים טלפונים חכמים בסיסיים.

אבל גוגל לוקחת את כל הסיפור של שעונים חכמים צעד גדול קדימה. לפני כמה שבועות, בוועידת המפתחים הגדולה שלה בסן פרנסיסקו, הציגה החברה את החזון ומערכת ההפעלה שלה למחשוב לביש – Android Wear – גירסה של אנדרואיד המיועדת ספציפית למחשבים לבישים, ובמיוחד לשעונים חכמים.

שעון Android Wear (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
שעון Android Wear | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

Android Wear הולכת להפוך שעונים חכמים לגאונים של ממש. שעונים חכמים פשוטים מסוגלים בעיקר להציג לנו התרעות שונות שמגיעות מבחוץ, אבל אין להם יכולת לקבל משוב מאיתנו, בעלי השעונים. כלומר, זרימת המידע היא חד סטרית אלינו, אנחנו לא יכולים להשיב. עם השעונים של גוגל דווקא נוכל.

גוגל, שכבר שנים שמה דגש על פיקוד קולי, חיפוש וזיהוי קולי ואפילו הכתבה בקול, לוקחת את כל הידע והניסיון שלה בתחום שעד כה שולב רק בטלפונים חכמים מבוססי אנדרואיד – ושמה אותו בתוך שעון חכם. המשמעות היא שאם למשל נקבל הודעה, גם בלי מקלדת, נוכל להכתיב בקול תשובה למי ששלח לנו את ההודעה, והשעון כבר יתרגם אותה לטקסט וישלח. אם חשבתם שאנשים שמדברים לטלפונים שלהם או לאוויר זה מצחיק – חכו שתתחילו לראות אנשים שמדברים לשעונים שלהם...

היכולת הקולית בשעונים החכמים מבוססי המערכת של גוגל לא נעצרת שם. אם התרגלתם כבר לעשות חיפושים קוליים בגוגל באמצעות הטלפון – תוכלו לעשות זאת עכשיו עם השעון, כמו גם להכתיב לטלפון תזכורות בנוסח "הזכר לי לקנות חלב בשעה שש בערב". ואל תדאגו, בשעה שש בערב השעון יזכיר לכם שאתם צריכים לעבור בסופר בדרך הביתה לקנות חלב.

שעון Android Wear (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
שעון Android Wear | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

עוד דבר שגוגל שילבה בשעונים החכמים שלה, היא אפליקציה של מונה צעדים ומונה דופק בחלק מהדגמים, כמו הדגם שאנחנו בדקנו, מתוצרת סמסונג. אלה בעצם מתחרים ראש בראש עם צמידי הפעילות, שכבר סקרנו כמה מהם כאן בנקסטר וקצת גוזלים להם מנתח השוק. האפליקציה של גוגל תוכל לספר לנו כמה צעדים צעדנו מדי יום (מומחי בריאות ממליצים על 10,000 צעדים ביום כדי לשמור על בריאות טובה), ולתת לנו גם דיווח היסטורי, בגרף, כמה צעדים צעדנו בכל יום בשבוע או בחודש האחרון, וכל זה – על גבי שעון.

גוגל לא נעצרת שם. אחת ההמצאות הנפלאות של החברה בשנים האחרונות, היא Google Now (גוגל עכשיו, בתרגום חופשי). הרעיון שעומד מאחורי Google Now, שזהו סוג של עוזר אישי דיגיטלי. האפליקציה הזו, המשולבת כיום בכל טלפוני אנדרואיד, יודעת להקפיץ לכם תזכורות ולתת לכם מידע באופן יזום ומותאם אישית. למשל, היא יודעת לתת לכם התרעות על מצב התנועה בדרך הביתה או למקום העבודה, מה יהיה זמן הנסיעה באוטו או בתחבורה ציבורית, והיא אפילו תנדנד לכם לצאת כדי להגיע בזמן לפגישה שקיימת ביומן, ואפילו לצאת מוקדם יותר אם יש פקקים.

שעון Android Wear (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
שעון Android Wear | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

עוד היא יודעת לתת לכם מידע על המניות שמעניינות אתכם, קבוצות הספורט האהובות עליכם ותוצאות המשחקים שלהן, מידע על מזג אוויר, מידע בזמן אמת על טיסות, תכנון מסלולי הגעה ועוד המון סוגים של מידע – והכל באופן יזום, לפי ניתוח של יומן הפגישות, הדואר האלקטרוני והמיקום שלכם. היא תדע גם כשטסתם לחו"ל, ותציע לכם שירות תרגום לשפה המקומית, הצעות לאטרקציות הקרובות אליכם וכולי.

את השירות המצוין הזה (אך מחסל הפרטיות – כן, גוגל יודעת הכל עליכם), היא גם העבירה לשעונים החכמים שמבוססים על Android Wear. ככה שכל המידע שרציתם לדעת, יהיה קיים גם בשעון היד שלכם, בלי שתצטרכו להציץ בטלפון.

בנוסף לכל העושר הזה, השעונים החכמים של גוגל גם יודעים להציג את השעה כמו שעון דיגיטלי או אנלוגי פשוט, וגם יש לכם אפשרות לענות לשיחות טלפון, שיועברו ישירות לשעון היד, מבלי שתצטרכו להוציא את הטלפון מהכיס.

בימים אלה משוחררים לשוק דגמים ראשונים של שעונים חכמים המבוססים על Android Wear, מתוצרתן של LG וסמסונג, ובקיץ אמור לצאת שעון בולט במיוחד, המוטו 360 של מוטורולה – שמתהדר בעיצוב עגול ואלגנטי, בשעה שרוב השעונים החכמים יש להם צורה מלבנית.

כשהגל החדש של השעונים החכמים מבוססים Android Wear יציף אותנו, אנשים שמדברים לשעונים שלהם או מחליקים באובססיביות על פרק היד שלהם יפסיקו להיות חזון נפרץ. רוב הסיכויים שמחקרים שיערכו אז, יגלו שאנחנו בממוצע, מציצים בטלפון הסלולרי הרבה פחות ממאה פעמים ביום ובמקום זאת - מציצים בשעון.

תודה לדניאל גבירצמן, בעל הווידאו-בלוג "הענן התשיעי", על השאלת שעון הגוגל שלו לסקירה.