לקראת סוף השנה, פרסמה השבוע גוגל את רשימת האפליקציות הטובות ביותר לשנת 2014 בחנות ה-Google Play למכשירי אנדרואיד. מתוך יותר ממיליון אפליקציות שניתן למצוא בחנות הגדולה בעולם, בחרה גוגל 68 אפליקציות, ביניהן שלוש ישראליות.

לדירוג המלא ולהורדת האפליקציות

האפליקציה הישראלית הראשונה שנבחרה היא Samba, המאפשרת למשתמשים לא רק לצלם ולשתף סרטוני וידאו בזריזות ובקלות, אלא גם לצפות בתגובה הראשונית של חבריהם בעת הצפייה בהודעות. לאחר שהמשתמש ומצלם את הסרטון שלו, הוא משתף אותו עם חבריו בהנפת אצבע וכל משתמש שמקבל את הסרטון מצולם אוטומטית בזמן הצפייה ותגובתו נשלחת חזרה אל יוצר הסרטון. האפליקציה נוסדה ב-2013 על ידי ברק חכמוב, שי ארליכמן, רונאל מור ואורן מאירי. מאז השקתה היא הורדה ב-Google Play בין 50 ל-100 אלף פעמים.

 

האפליקציה השנייה היא Facetune המוכרת, שמאפשרת לכל משתמש להגיע לתוצאות האידיאליות עבור עורך תמונה בסמארטפון, גם אם אין לו ניסיון מקצועי בעריכת תמונה. מאחורי הקלעים, הטכנולוגיה אותה מציעה האפליקציה מאפשרת להבדיל בין החלקים השונים בתמונה וכך לבצע עריכות הרבה יותר מדויקות, גם על גבי המסך הקטן. האפליקציה מציעה מגוון רחב של אפשרויות עריכה, כגון הלבנת שיני המצולם, החלקת עור הפנים, העלמת מגרעות ותכשיטים, הדגשה של ריסים או נמשים, החלפת צבע העיניים, הסרה וצביעה של שיער ועוד. לצד האפשרויות הללו, החברה מציעה גם מספר פילטרים ואפקטים, הכוללים מסגרות תמונה, דימוי סוגי עדשות שונים, הוספה או הפחתה של אור וכדומה. מחירה של האפליקציה כ-11 שקלים והיא הורדה כבר בין 100,000 לחצי מיליון פעמים.

עוד בGeektime:
3 גאדג׳טים לקמפינג מושלם
תרבות גיקית: כל מה שצפוי לנו החודש בקולנוע, בטלויזיה ועוד

FaceTune
אפליקציית FaceTune

הגאווה המקומית השלישית שלנו ברשימה היא BillGuard התל-אביבית, המשמשת למעקב אחר הוצאות כספיות מחשבונות הבנק והאשראי של המשתמש. האפליקציה, שהחלה ב-2011 כשירות אינטרנטי, מאפשרת למשתמש לחבר אותה לחשבונות הכספיים שלו ומתריעה בפניו אם מתבצעים בהם חיובים חשודים. ההחלטה אילו חיובים הם חשודים נסמכת על חוכמת ההמון, כך שאם גורם כלשהו שגבה מאיתנו כסף תויג על ידי משתמש אחר של האפליקציה כמבצע הונאה יקבלו כל המשתמשים האחרים שבחשבונותיהם חיובים לאותו גורם התרעה.

מלבד שתי האפליקציות הישראליות, נמצאות ברשימה גם מקלדת ה-SwiftKey הפופולארית, אפליקציות המשימות Wunderlist ו-Todoist, אפליקציית האוטומציה של פעולות IFTTT, אפליקציית המייל Mailbox, אפליקציית ההרצאות TED, משחק לימוד השפות Duolingo, בלה, אפליקציית הרדיו TuneIn, אפליקציית זיהוי השירים Shazam, אפליקציית הכושר החדשה של גוגל עצמה, גרופון, OKCupid, סיקרט ועוד.

הכתבה התפרסמה במקור באתר Geektime.