Nothing

חברת Nothing הבריטית שחררה בחודש האחרון את המוצר השלישי שלהם, הגרסה החדשה לאוזניות האלחוטיות שלהם. ה-Ear (2) בעלות השם הקליט מתהדרות בעיצוב שקוף, בדומה לאוזניות מהדור הראשון והטלפון של אותה חברה, מקל קצר ואוזניות סיליקון שנכנסות באופן חלק לאוזן, כפי שציפינו.

גם הקייס הריבועי שבו מגיעות האוזניות שקוף עם רקע לבן. אין ספק שהעיצוב הייחודי שלהן מושך את העיניים של כל מי שמסתובב לידכם. 

האוזניות מגיעות עם שני לחצנים שהם בעצם חיישני כוח בחלק התחתון של המקל, כאשר אפשר ללחוץ פעמיים ברצף כדי להעביר שיר, למרות הרעיון החביב, לטעמי הרגישות שלהן לא מספיק טובה ונאלצתי לנסות כמה פעמים כדי להעביר שיר.

מבחינת הנוחות, האוזניות יכולות לשבת כמה שעות טובות באוזן מבלי להפריע, גם כאשר ניסיתי אותן בזמן ריצה הן הצליחו להחזיק לא רע בכלל ולא נפלו, למרות זאת הייתה לי הרגשה שזה יכול לקרות בכל רגע ושהן לא נכנסות באופן מושלם, אבל זה כבר תלוי בגודל האוזן שלכם.

אוזניות Nothing  (צילום: יונתן אפולט)
אוזניות Nothing | צילום: יונתן אפולט

הסאונד שלהן בהחלט מספק. הוא נקי וברור מאוד, הבאסים שלו לא חזקים במיוחד כך שלא "תרגישו" את המוזיקה בגוף, אבל באופן כללי אין פה מה להתלונן על איכות הסאונד. אם תרצו להחליף את ההגדרות תוכלו לעשות זאת באפליקציה של Nothing, שם תוכלו לבחור להגביר את הבאסים, הטרבל, הווקליות, לבחור אפשרות מאוזנת או להתאים לבד את כל המאפיינים.

בנוסף באפליקציה תוכלו להתאים את הלחיצות על חיישני הלחץ לכל אוזנייה וגם לשלוט שרמת סינון הרעשים שתרצו.

מה שמוביל אותנו לנושא הבא - סינון רעשים. נתחיל בזה שכאשר עובדים בין מצבים, במקום שנשמע את המילה שמתארת את המצב בו אנחנו נמצאים כרגע, למשל ANC, החברה החליטה לתת צליל מיוחד שאנחנו אמורים לנחש מהו, וכאשר תפעילו את סינון הרעשים האקטיבי תשמעו סוג של סגירת ואקום.

אוזניות Nothing  (צילום: יונתן אפולט)
אוזניות Nothing | צילום: יונתן אפולט

לעומת זאת, אם תעברו למצב שיקוף (transparency) תשמעו סוג של לגימה, או יותר נכון ה-אההה שעושים אחרי שאתם שותים משהו קר בקיץ, זה מאוד מבלבל בהתחלה, אבל באמת שזה לא חשוב כל כך. מבחינת איכות סינון הרעשים, אפשר לתת להם ציון טוב מאוד. בזמן נסיעה באוטובוס אפילו לא שמעתי את המבקר צועק עליי להוציא את הרב קו, ברכבת לא שמעתי את החיילים שהשמיעו פאר טסי ברמקול, ולכן אפשר לומר שהם עברו בהצלחה את המבחן, למרות זאת, נציין שיש אוזניות עם סינון רעשים אפילו טוב יותר.

שורה תחתונה

מדובר באוזניות טובות מאוד, הן נוחות לרוב, יש להן סינון רעשים מעולה והעיצוב שלהם הוא שיחוק שגורם לאנשים להתלהב. תג המחיר שלהם הוא 589 שקל, ואפשר לומר שהן די שוות את זה. בנוסף, הן עמידות למים וזיעה, יכולות להתחבר ל-2 מכשירים בו זמנית, יכולות להחזיק כמה שעות מחוץ לקייס שיטעין לכם אותן בחזרה ויש להן הטענה הפוכה עם מכשירים תומכים. אם אתם רוצים לבדל את עצמכם משאר האנשים ברחוב עם האיירפודס - זאת אופציה מעולה. 

JBL

הזוג השני שקיבלנו לאחרונה לסקירה הוא ה-Tour Pro 2 של JBL, אבל לנצח הן יישארו מבחינתי האוזניות עם המסך. הסיבה מאוד פשוטה, הן מגיעות בתוך קייס עם מסך, והשאלה הראשונה שנשאלת עוד לפני שהוצאתי אותן היא - למה לעזאזל אני צריך מסך על הקייס? כל עניין המסך הוא כמעט שאלה פילוסופית, אין לה תשובה אחת - אין פה אמת אחת.

נתחיל מזה שמסך על הקייס הוא לא המצאה גדולה, ישנן שמועות ש-HP יוציאו אוזניות כאלה וגם אפל רשמו סוג של פטנט על משהו דומה ואולי ישתמשו בו באיירפודס עתידיים. בנתיים JBL כבר הוציאה לשוק אוזניות עם מסך ותכף נתייחס אליו בהרחבה.

האוזניות עצמן, בניגוד ל-Nothing, הן מאוד סולידיות. צבע שחור עם הבלט קטן לאורך המקל הקצר בשחור מט עם כיתוב JBL. ברגע שמכניסים את האוזניות הרגשתי קצת כמו לשים כפפה על יד. הכניסה חלקה, האוזניות לא נופלות בשום צורה, גם לא בריצה, מה שגרם לי לחשוב שאולי כל האוזניות שניסיתי עד עכשיו לא התאימו לי בכלל. 

מבחינת שימוש, לאוזניות יש סינון רעשים מעולה, גם ברמה שלו וגם בעובדה שהוא יודע להתאים את עצמו לסביבה שאתם נמצאים. הסינון רעשים מכיל 3 רמות הסינון האקטיבי המעולה, ambient aware שמכניס סאונד מבחוץ ו-talk through, שמשום מה מוריד את הסואנד של המוזיקה ברמה שבה לא שמים לב שהיא בכלל מתנגנת. גם ה-ambient aware לא מספיק טוב ומכניס רעש רקע מיותר לאוזניים, לכן כדאי לכם להשאר עם סינון הרעשים האקטיבי.

אוזניות Tour Pro 2 של JBL (צילום: יונתן אפולט)
אוזניות Tour Pro 2 של JBL | צילום: יונתן אפולט

הבטריה שלהן היא יתרון נוסף, יש לאוזניות 8 שעות נגינה עם סינון רעשים אקטיבי ו-10 בלי. בנוסף, הקייס יכול לספק עוד 24-30 שעות נגינה, שזה באמת מרשים זה אפילו יותר מהאיירופדס פרו, האוזניות המעולות של סמסונג, באדס 2 פרו, ואלה של Nothing Ears 2.

הסאונד עצמו באיכות מהגבוהות ששמעתי, כל האלמנטים שלו, הבאסים, הטרבל, הווקליות ,הכול פשוט יוצר סאונד שלם ונקי. תוסיפו את האפשרות של Personi-Fi 2.0, פיצ'ר שהוא סוג של בדיקת שמיעה ויודע מה להגביר לכם בהתאם למה שהאוזן שלכם יכולה לשמוע, ותקבלו ממש בוסט של צלילים שלא חשבתם שתשמעו באוזניות.

מבחינת פיצ'רים יש לאוזניות של JBL כמות קצת מוגזמת של אפשרויות. את רובם תוכלו למצוא באפליקציה המוצלחת שלהן, שבה אפשר להתאים את הסינון רעשים לתעלת האוזן, לבדוק את מיקום האוזניות, לשנות את הוראות הכפתורים, לשלוט באפשרויות הצליל המרחבי, להתאים את סינון הרעשים האקטיבי, לשנות את האִקווֶלַייזֵר ועוד הרבה אפשרויות, כולל שליטה על אפשרויות הקייס עצמו.

אוזניות Tour Pro 2 של JBL (צילום: יונתן אפולט)
אוזניות Tour Pro 2 של JBL | צילום: יונתן אפולט

עכשיו הגיע הזמן לדבר על הקייס. כן יש לו מסך, כן השתמשתי בו הרבה פעמים, בעיקר בהפעלה הראשונית, אבל אני עדיין חושב שאפשר היה לוותר עליו, אם זה היה מוריד קצת את מחיר האוזניות. אני גם לא בטוח שאנחנו צריכים עוד מסך בחיינו, במיוחד כזה של אוזניות. כל מה שאתם עושים במסך של הקייס, אתם בקלות יכולים לעשות בטלפון - באפליקציה המעולה של האוזניות או בלחיצה על האוזניות עצמן (יש להן חיישן שמשמש ככפתור להעברת שירים והפסקת המוזיקה כמו ברוב האוזניות). אז בשביל מה עוד מסך?

אם האוזניות יכלו לעבוד רחוק מהטלפון (הן לא כמובן, מכיוון שחיבור הבלוטות' יתנתק), אפשר היה להשאיר את הסמארטפון בבית ולצאת רק איתן, אבל זה לא המצב, אז אין הצדקה אמיתית לשים מסך. עם זאת, הוא כן נוח מדי פעם ואולי בסוף אתרגל להשתמש בו.

שורה תחתונה

האוזניות של JBL לפי דעתי הן מעולות. הפרמטרים שחשובים לי הם סאונד, נוחות וסוללה, ובשלושתם לדעתי הן מצטיינות. חבל שכולם ידברו רק על המסך שלהן, כי הן אוזניות מעולות משל עצמן. המסך הוא תוספת שאין למתחרים, לפעמים הוא שמיש, אבל לרוב גימיק. המחיר שלהן הוא 799 שקל, מחיר גבוה יחסית למתחרים, אבל הן נותנות יופי של תמורה.