חברת ג'אברה היא אחת מהחברות המוצלחות ביותר בשוק האוזניות האלחוטיות, במיוחד בישראל כאן היא משקיעה לא מעט בפרסום בתחנות רכבת ועוד. בחודשים האחרונים החברה שחררה 2 דגמים חדשים שנקראים Jabra Elite 8 Active ו-Jabra Elite 10, אבל אנחנו נקרא להם 8 ו-10 כי זה נוח יותר. כפי שניתן להבין מהשמות, ה-8 הן יותר לעוסקים בספורט וה-10 הן מוצר הדגל של החברה. יצא לנו להסתובב עם שני הדגמים בחודשים האחרונים, אבל בצל המלחמה נאלצנו לחכות עם הסקירה שלהן, אז הנה מה שאנחנו חושבים עליהן.

ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 (צילום: יונתן אפולט)
ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 | צילום: יונתן אפולט

Jabra Elite 10

אוזניות הדגל של החברה הצליחו לעלות את הרף של עצמן. הדבר הראשון שאפשר להבחין בו הוא הנוחות שלהן בתוך האוזניים. מסגרת הסיליקון יחד עם מבנה מותאם נותן הרגשה של כפתור שנכנס בול למקום הנכון. על פי החברה, לטכנולוגיה המיוחדת קוראים ComfortFit ובעזרת מתאמי הג'ל שלהן נעלמת תחושת האטימות באוזן ולא נוצר לחץ פיזי באוזן, אותו לחץ שלפעמים גורם לנו להרגיש חוסר נוחות לאחר זמן מסוים. הן לא לבנות עם מקל קצר שישדר סמל סטטוס כמו האיירפודס, אבל גם העיצוב של הג'אברה מתחיל לתפוס מומנטום ויותר ויותר אנשים מסתובבים איתן ברחוב.

מבחינת השימוש שלהן, יש להן כמה פעולות שאפשר לעשות בעזרת לחיצה פיזית על כפתור, לטעמנו הרבה יותר מוצלח מאשר חיישן, והן די אינטואיטיביות. אפשר לתכנת אותן כך שיפתחו ישר את ספוטיפיי, פיצ'ר אולי מינורי בחשיבות, אבל חוסך את הוצאת הטלפון לאחר הכנסת האוזניות לאוזניים. בנוסף, יש להן אפליקציה שכוללת שינוי של פקודות הכפתורים, כך שתוכלו להתאים אותן למה שתרצו, אקולייזר שיעזור לכם להתאים את מאפייני הסאונד להעדפות האישיות שלכם (יותר בס, יותר טרבל וכו') ובחירה של סגנון מוכן מראש וגם שליטה על סינון הרעשים האקטיבי. 

האפליקציה בהחלט נותנת בוסט לחוויית השימוש ושווה לשחק איתה, גם אם לא תשתמשו בה באופן תדיר זה נחמד לגלות את אפשרויות הרעש הלבן שלה (שיטה מעולה להירגע מרעשי המלחמה שבחוץ) ולנסות את מצב האודיו ההיקפי עם טכנולוגיית מעקב ראש, שיכולה להתאים את עצמה לתנוחת הראש שלכם. משמע, אם תטו את הראש לכיוון ימין, האוזנייה משמאל תתפוס פיקוד, פיצ'ר די מגניב אבל גם לוקח זמן להתרגל אליו.

חיי הסוללה שלהן מרשימים במיוחד. עם סינון רעשים תוכלו להשתמש בהן 6 שעות רצופות והקייס עצמו יכול להטעין עוד 21 שעות. בלי סינון הרעשים, תאריכו את חייהן ל-8 שעות של שמיעה רצופה ואפשרות ל-34 שעות הטענה מהקייס, כך על פי החברה. ניסינו בעצמנו להגיע לזמנים האלה, אבל מאוד התקשינו כי הסוללה פשוט סירבה להיגמר. גם לאחר 4 וחצי שעות טיסה רצופה, האוזניות המשיכו לעבוד כמו שצריך. אנחנו מקווים שכל החברות יתחילו ליישר קו ויגיעו לביצועים כאלה מבחינת סוללה. אגב, אם נתקעתם בחוץ בלי מטען ובלי סוללה, תשמחו לדעת שיש להן הטענה אלחוטית ואם אתם מחזיקים בסמארטפון עם הטענה הפוכה אל חוטית (טעינה אלחוטית בעזרת טלפון), תוכלו לתת להן קצת אנרגיה.

ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 (צילום: יונתן אפולט)
ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 | צילום: יונתן אפולט

הג'אברה 10 מגיעות עם דרייברים של 10 מ"מ, תמיכה בטכנולוגיות ה-Dolby Head Tracking ו-Dolby Atmos ו-6 מיקרופונים לסינון רעשים. ובהחלט מרגישים את אותם מיקרופונים לסינון רעשים, או שיותר נכון לא ממש מרגישים - כי הרעש מסביב נעלם, וגם במקומות רועשים כמו מטוס או רכבת לא ממש נשמע הפרעות חיצוניות. האוזניות יכולות גם לעבור למצב "סביבה", מה שמאפשר לכם לנהל שיחה (לא במצב אידיאלי) עם מישהו שנמצא לידכם, עדיין עדיף להפסיק את המוזיקה כדי לשמוע כמו שצריך את האדם איתו מדברים, אבל זה מספיק כדי לקבל תמונת מצב של הסביבה שלכם.

ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 (צילום: יונתן אפולט)
ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 | צילום: יונתן אפולט

הסאונד של המוזיקה מעולה ויש לו דיוק גבוה בכל סקאלות הצלילים. אפילו הבאסים מספיק טובים במצב הנייטרלי שלו, אבל אם בא לכם קיק, אתם יכולים להגביר אותו באקוויליזר. לגבי השיחות איתן, הדעות חלוקות. לא כל מי ששוחחנו הצליח לשמוע אותנו כמו שצריך, וזה בעיקר תלוי ברעש הסביבה, שיחה ברחוב דיזינגוף הסואן הייתה בלתי אפשרית.

שורה תחתונה

ה-Jabra Elite 10 הן בהחלט מהאוזניות הטובות בשוק. הנוחות שלהן מבחינתנו היא הדבר הכי חשוב בהן, אבל גם הסאונד המעולה, האפשרות לחבר אותן ל-2 מכשירים בו זמנית והבטרייה החזקה הופכות אותן לראויות ביותר לרכישה. המחיר שלהן טיפה יקר - 900 ש"ח, אבל כבר נתקלנו ביקרות יותר שעשו את העבודה פחות טוב. הן פחות מתאימות למי שקונה אוזניות לטובת שיחות טלפון או ספורט.

Jabra Elite 8 Active

ובהקשר ישיר לספורט - ניסינו גם את Jabra Elite 8 Active, וכפי שניתן להבין מהשם שלהן ישנה התאמה לאימונים ספורטיביים, משמע האוזניות מחזיקות טוב יותר גם בזמן תזוזה ועמידות לזיעה. ההבדל בין ה-8 ל-10 מורגש כבר באחיזה שלהן, אם ה-10 נותנות תחושת יוקרה, הרי שה-8 טיפה יותר גולמיות ופחות נעימות ביד, המזל הוא שהן צריכות להיכנס לכם לאוזן, אז אל תתנו לתחושה הזאת להטעות אתכם. בעצם לשני הדגמים יש יותר דמיון משוני. גם ל-8 יש את אותה אפליקציה עם אותם פיצ'רים (מלבד מעקב ראש בהאזנה מרחבית) והאוזניות מחזיקות באותן אופציות של סינון רעשים אקטיבי ומצב "סביבה". 

ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 (צילום: יונתן אפולט)
ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 | צילום: יונתן אפולט

הסוללה של ה-8 אפילו טובה יותר, לפי החברה היא תיתן לכם 8 שעות של שימוש רציף עם סינון רעשים ועוד 32 שעות עם הטענה מהקייס של האוזניות. ללא סינון הרעשים - תגיעו אפילו ל-14 שעות שמיעה רציפה ו-42 עם הטענה מהקייס, בהחלט מרשים. גם פה תגלו שיש הטענה אלחוטית והטענה מהירה עם כבל (שעת שימוש נוספת ב-5 דקות הטענה בלבד). 

הג'אברה 8 מגיעות עם 6 דרייברים (יחסית ל-10 של הדגם היקר יותר) ומציעות תמיכה של Dolby Audio ובשמע מרחבי (Spatial Audio), בנוסף יש להן 6 מיקרופונים לסינון רעשים בזמן שיחה. קשה לקבוע מי מהאוזניות נשמעות טוב יותר, וככל הנראה רוב המשתמשים לא בטוח ישימו לב להבדלים. אנחנו נהנינו יותר מהאיכות של הדגם היקר יותר (עם יותר דרייברים), אבל גם ל-8 יש איכות גבוהה מאוד ומדויקת בכל הצלילים שלהן.

סינון הרעשים של ה-8 עושה את העבודה, אבל לעיתים יצליח לחדור סאונד חזק מבחוץ, ישנו חיסרון קל לעומת ה-10, אבל גם פה סינון הרעשים בהחלט מספק. שיחות הטלפון שהוצאנו איתן גם לא היו מעולות. חלק מהאנשים איתם דיברנו לא ממש הצליחו לשמוע אותנו, אבל אנחנו תמיד שמענו אותם, שיחות הן לא הצד החזק של האוזניות.

הצד החזק הוא דווקא ההתאמה לספורטאים, בנוסף לצורה שלהן, ג'אברה גם הוסיפה תקני עמידות מיוחדים. הן עומדות בתקן העמידות MIL-STD-810H של צבא ארה”ב (שבודק בעיקר את עמידות המוצר), תקן העמידות למים ואבק IP68 לאוזניות, ב-IP54 למארז שלהן ואפילו בתקן ה-HACT נגד קורוזיה. לצורך העניין, תוכלו אפילו להתקלח איתן ואם אתם אמיצים מספיק לנסות לעשות שיחת טלפון מתחת למים הזורמים (אבל אנחנו לא מתחייבים על איכות השיחה).

ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 (צילום: יונתן אפולט)
ג'אברה Jabra Elite 8 Active Jabra Elite 10 | צילום: יונתן אפולט

השורה התחתונה

Jabra Elite 8 Active הן אוזניות חזקות במיוחד. הן יתאימו לכם אם אתם עוסקים בספורט או באופן כללי זזים הרבה, וקורה לכם שאוזנייה נופלת לכם סתם כך. האיכות שלהן טובה מאוד, ולא נופלת מרוב אוזניות הפרימיום בשוק, כך שאין מה לפסול אותן על כך, אבל הן טיפה פחות טובות ונוחות מהדגם היקר יותר של ה-Jabra Elite 10. יש להן חיי סוללה מרשימים מאוד, ובאופן כללי אין אף פרמטר שאפשר להגיד עליו שהוא דיל ברייקר. המחיר שלהן הוא 760 ש"ח, ולכן הן יותר משתלמות כלכלית מהדגם היקר יותר של ג'אברה, אבל גם של הרבה מתחרות פחות טובות של החברה.
מה שנותר לכם להבין הוא מה טיב השימוש שלכם באוזניות, אם אתם אנשים שצריכים אותן לספורט או מעדיפים לחסוך קצת, לכו על דגם ה-Elite 8 Active. אם אתם רוצים את הטופ של ג'אברה ונוחות היא הדבר העיקרי שמניע אתכם, לכו על דגם ה-Elite 10.