נתחיל מגילוי נאות, בשנים האחרונות המכשיר הפרטי שלי היה הוואן פלוס 6, הוא נקנה לפני כמה שנים ושירת אותי כל כך טוב שלא הרגשתי צורך להחליף אותו. לכן כשקיבלתי את הוואן פלוס 10 פרו לסקירה ממש ציפיתי לזה והייתי מוכן נפשית לשדרוג עצום של 4 דורות. הבעיה היא שבדרך סקרתי מכשירי דגל של מספר חברות אחרות ובעצם ידעתי מה הסטנדרט הנוכחי, ולכן המציאות קצת אכזבה אותי. ציפיתי לעולם חדש וקיבלתי בעצם מכשיר שעומד בשורה אחת עם המתחרים שלו.

שלא תבינו לא נכון, המכשיר החדש של וואן פלוס הוא מתחרה ראוי לסמארטפונים הכי מתקדמים של אנדרואיד. הוא עומד כתף אל כתף עם הגלקסי S22 של סמסונג והפיקסל 6 של גוגל, והוא לא סתם נחשב למתחרה הישיר שלהן.

הסיפור של וואן פלוס הוא מורכב, הוא מגיע מבית היוצר של BKK, התאגיד הסיני שמייצר גם את oppo ,realme ו-vivo. הרבה מבקרים טוענים שהוואן פלוס ואופו לאט לאט מתחילים להידמות אחד לשני וישנה סברה שיהפכו בסוף לחברה שמייצרת מכשיר אחד. וואן פלוס אפילו היו צריכים להתייחס באירוע ההשקה הביזארי שלהם לפני כמה חודשים, וסיפרו שהם לומדים הרבה ממשוב הצרכנים של אופו ומשתמשים במידע הזה כדי לשפר את המכשירים של וואן פלוס. המכשיר שוחרר בסין כבר בינואר וכלל את מערכת ההפעלה של אופו, מה שבלבל את מי שהצליח לשים את ידו על המכשיר עוד לפני ששוחרר בשאר העולם בחודש שעבר, אבל מספיק עם ה"מסביב", בואו נצלול לתוך המכשיר עצמו והאם שווה לכם לקנות אותו.

עיצוב

המכשיר עצמו מגיע בשני צבעים: שחור וולקני או ירוק, למרות שבישראל נראה שכרגע אפשר למצוא רק את השחור. המסך הקדמי הארוך מאוד של 6.7 אינץ' מכוסה כמעט כולו, מלבד מצלמת הסלפי הקטנה, בזכוכית  Gorilla Glass Victus ואילו החלק האחורי גם עשוי זכוכית של Gorilla Glass 5 אבל חזר להיות מסוג sandstone, לא חלק לחלוטין ועם זאת די קשה, גם לאחיזה. כדאי מאוד להצטייד בכיסוי המסופק ע"י החברה כדי למנוע ממנו להחליק וליפול. מערך המצלמות זכה למגרעת ריבועית שיוצאת טיפה מהמכשיר אבל לא מפריעה במיוחד. היא די דומה בעיצובה למערך המצלמות של סמסונג גלקסי אבל שונה. נראה שוואן פלוס ביקשו להעתיק את שיעורי הבית אבל שינו מספיק כדי שלא יהיו זהים.

חיצונית המכשיר אלגנטי במיוחד ולא גדול, אם כי הוא כן ארוך ואתם יודעים מה אומרים על מי שיש לו ידיים קטנות? יהיה לו קשה לתפעל סמארטפון ארוך. המכשיר עצמו שוקל 201 גרם והוא מרגיש ביד די כבד, לצורך השוואה הסמסונג S22 אולטרה שוקל 229 גרם, אבל ה-S22 שוקל רק 196 גרם.

וואן פלוס 10 פרו (צילום: יונתן אפולט)
וואן פלוס 10 פרו | צילום: יונתן אפולט

סוללה

מדובר פה בפלוס אולי הכי גדול של המכשיר, סוללת ה-5,000 מיליאמפר שהוא מחזיק שרדה לי יום שלם בכיף והתקשיתי לרדת מתחת ל-20 אחוז סוללה. ביום הכי ארוך שלי שבו הייתי צריך להטעין בזמן קצר את הסוללה גיליתי שהמטען שמסופק עם המכשיר, שמטעין בעוצמה של 80W, הטעין לי כמעט 90 אחוז בזמן שהייתי במקלחת של קצת יותר מ-20 דקות. כאמור חיי הסוללה של המכשיר מרשימים במיוחד, ולמרות שהסטנדרט כבר די גבוה הוא הצליח להפתיע לטובה מול מכשירים אחרים כמו הסמסונג גלקסי S22. אם ממש תרצו, תוכלו גם לרכוש מטען אלחוטי שאמור להיות די מהיר אך לא הזדמן לי לנסות.

מצלמה

שיתוף הפעולה של וואן פלוס עם חברת Hasselblad השוודית בתחום מערך המצלמות ממשיך גם במכשיר הזה וניתן למצוא את השם השוודי כתוב ליד העדשות. בפרו תמצאו שלוש עדשות בחלק האחורי: עדשת 48 מגה-פיקסל עם ייצוב אופטי מובנה, עדשת 50 מגה-פיקסל עם זווית צילום רחבה ועדשה שלישית ברזולוציה של 8 מגה-פיקסל עם טלפוטו וזום אופטי x3.3. עד כאן המספרים, אבל מה זה אומר? האם מערך המצלמות יכול להתחרות בסמסונג ובגוגל פיקסל? ובכן, לאדם הפשוט מדובר במערך מצלמות טוב לכל הדעות, אבל ישנה אכזבה. וואן פלוס לא ממש שדרגו את המערך, הם הוסיפו אפשרות צילום של 150 מעלות שהיא נחמדה, ודי הסטנדרט ברמת הטלפונים האלה, ושדרגו משמעותית את מצלמת הסלפי שעושה עבודה יפה מאוד. אבל הם לא מצליחים להדביק את הפער למערכי הצילום של המתחרים. 

הצבעים חדים מאוד ונותנים תחושה מקצועית, מערך הבינה המלאכותית יודע לזהות יפה מה אתה מצלם ולשנות את הגדרות הצבע לפני הצורך, אבל זה נכון בעיקר לשעות היום. מצב צילום הלילה נותן קצת תחושה של אור מלאכותי שנוסף לתמונה, ואם לומר את האמת הוא לא משפר את האיכות בהשוואה למצב הצילום הרגיל בשעות החושך. הוא כן יעזור בצילום מקומות חשוכים במיוחד. צילום הדיוקן נחמד, אבל לא משתווה לתמונות החדות של הסמסונג.

למי שלא יודע, ישנה אפשרות למצב צילום של עדשת רחבה בצילום הרגיל אבל גם אולטרה רחבה של 150 מעלות, הצילומים יוצאים חדים מאוד באור יום ותוכלו ליהנות מתמונה ששווה שומר מסך. באותה אפשרות תוכלו גם לעבור לצילום עין הדג, שבכנות אני לא מבין למה זה טוב.

פרח בוואן פלוס 10 פרו (צילום: יונתן אפולט)
צבעים חדים במיוחד | צילום: יונתן אפולט

רחוב בוואן פלוס 10 פרו (צילום: יונתן אפולט)
צילום ב-150 מעלות | צילום: יונתן אפולט

רחוב בוואן פלוס 10 פרו (צילום: יונתן אפולט)
עדשת עין הדג | צילום: יונתן אפולט

 

לילה בוואן פלוס 10 פרו (צילום: יונתן אפולט)
צילום לילה | צילום: יונתן אפולט

סלפי בוואן פלוס 10 פרו (צילום: יונתן אפולט)
סלפי בוואן פלוס 10 פרו | צילום: יונתן אפולט

חוף ים בוואן פלוס 10 פרו (צילום: יונתן אפולט)
חוף ים בוואן פלוס 10 פרו | צילום: יונתן אפולט

בצילום הווידאו תוכלו לנסות את מזלכם עם מצלמת ה-8K וגם ה-4K, אבל ככל שעולים באיכות הצילום תצטרכו לוותר על כמות הפריימים לשנייה שנכנסת ובכך תקשו על עצמכם לצלם, אם יש לכם חצובה תוכלו להוציא סרטונים באיכות טובה מאוד. מצב הייצוב צילום וידאו של הוואן פלוס גם מוריד את האיכות עצמה ולא ממש מתקרב ליכולות של הסמסונג.

דבר נוסף שמאכזב הוא שאין אפשרות לצילום קרוב מאוד, מאקרו, ומהצד שני הזום המקסימלי הוא 10X בלבד לעומת הזום המטורף של סמסונג. בשורה התחתונה, אם אתם משדרגים ממכשיר ישן מערך הצילום ירגיש לכם נהדר, אבל אם התנסיתם עם המצלמות של גוגל, סמסונג או אפל תרגישו כמו שצדי צרפתי אוהב להגיד: "ליד".

ביצועים

וואן פלוס יישרה קו עם המתחרות שלה ויש לה מערך שבבים Snapdragon 8 Gen 1, הנחשב למתקדם ביותר. בחלק מהאנדרואידים שבחרו בו ישנה בעיה של חימום יתר, אבל מערכת הקירור של וואן פלוס עושה עבודה טובה ויחד עם הביצועים הטובים והמהירים של המכשיר הוא לא מתחמם בקלות, ותצטרכו להכביד עליו ממש עד שתרגישו שינוי ביד. המכשיר מגיע בישראל עם נפח אחסון של 256GB, אבל ללא אפשרות להוספת כרטיס זיכרון חיצוני ולכן תצטרכו להסתפק בזה. זיכרון הראם שלו הוא 12GB ממש כמו המתחרים שלו.

וואן פלוס כמובן עובד עם מערכת ההפעלה החדשה ביותר של גוגל Android 12, וקיבל את עדכון המעטפת האחרון אך מעט בעייתי של וואן פלוס ה-OxygenOS 12. אחד היתרונות הבולטים מבחינתי בוואן פלוס היא מערכת ההפעלה הידידותית והמתוחכמת של המכשיר, תמיד הרגשתי שהכי קל לי לעבוד עם המערכת של וואן פלוס לעומת טלפונים אחרים, עם זאת ישנם כמה באגים בעדכון שנקווה שיתוקנו במהרה, למשל איבוד ה-GPS באפליקציות כמו וויז.

באותה מערכת הוסיפו וואן פלוס כמה פיצ'רים, למשל האפשרות ל"מצב עבודה" מול "מצב בית", שבו אתם אומרים למכשיר מתי אתם בעבודה, דבר שימנע מכם להיכנס לאפליקציות הנחשבות "גוזלות זמן", או מתי סיימתם את יום העבודה ולא רוצים שהמכשיר יקפיץ לכם מיילים. בתור רעיון אני מאוד תומך באיזון עבודה-בית שנמחק כמעט לחלוטין בישראל, אבל בפועל בעיקר עצבן אותי שהמכשיר ניסה למנוע ממני כניסה לאפליקציות. פיצ'ר חדש נוסף הוא ה"מדף", או shelf כפי שוואן פלוס קוראים לו, אשר מתגולל לו מהפינה הימנית למעלה ונותן פתרון לחיפושים מהירים וגישה להגדרות מהירות - בפועל הוא בעיקר קפץ לי כשניסיתי לבדוק את ההתראות בגלילה מלמעלה ועצבן אותי, לא הרגשתי שום צורך להשתמש בו, אולי כי אני כבר רגיל לעבוד בלי זה.

חשוב לציין שוואן פלוס הסירה רשמית את העמידות בפני אבק ומים בתקן IP68 מהמכשיר, צעד משונה היות וכל המתחרים שלה כן מחזיקים בו. ייתכן כי למכשיר כן יש עמידות מסוימת, אבל החברה לא מכריזה זאת רשמית אז שימו לב טוב טוב לא להפיל אותו לאסלה.

בשורה התחתונה

הוואן פלוס 10 פרו משווק בישראל במחיר של 3,699 שקל, מדובר באלף שקל פחות מהסמסונג גלקסי S22 אולטרה. נכון שמכשיר הדגל של הקוריאנים טוב יותר, אבל ההבדל לא שווה אלף שקל. וואן פלוס נחשבה כקוטלת מכשירי הדגל בזכות מכשירים טובים עם מחירים זולים והיא עושה זאת שוב. הוואן פלוס 10 פרו הוא מכשיר מצוין, יש לו כמה חסרונות אבל אף אחד מהם לא קריטי. עם זאת, למי שמתלבט אם לקנות אותו כדאי לדעת שהחברה הודיעה על יציאת OnePlus 10R ממש עוד כמה ימים, שאמור להיות זול יותר אבל קשה לדעת מה בדיוק הוא יכיל.

המכשיר מתאים לכל מי שצריך לשדרג את הטלפון ולא רוצה להוציא מחיר גבוה במיוחד, אבל כן רוצה מכשיר דגל. הוואן פלוס יחזיק לכם לשנים הבאות (שלושה עדכוני תוכנה וארבעה עדכוני אבטחה) ומבטיח לכם מכשיר נוח במיוחד, עם סוללה מצוינת, ביצועים טובים ומצלמה שלא תאכזב אתכם.

המכשיר ניתן לסקירה באדיבות מחסני חשמל