בין קטגוריות המחשבים הניידים ישנה קטגוריה אחת שאהובה עליי במיוחד - הקלים. אותם לפטופים שאתה שם בתיק גב וכמעט שוכח שהם שם, המחשבים הניידים שבאמת מצדיקים את שמם ונותנים לך את האפשרות לפתוח אותם אפילו באמצע טיול ולהשלים משימה ששכחת לעשות לעבודה. כזה הוא היוגה i9 החדש של לנובו. 

החברה שמחזיקה במגוון רחב של מחשבים הפכה את היוגה לסוג של מוצר דגל עם קונצנזוס, רחב שמדובר במחשב מוצלח במיוחד. המחשב האישי שלי היה יוגה ישן שהחזיק יפה כמה שנים ומאוד חיכיתי לנסות את הדגם החדש שלו. זה מה שחשבתי עליו.

מסך

נתחיל בחלק של המחשב שהכול קורה דרכו - המסך. היוגה i9 מחזיק במסך OLED מרשים של 14 אינץ' עם רזולוציה של 2880 על 1800, הוא זמין גם בגרסת 4K או 2.8K, אבל בינינו, רוב המשתמשים לא יבדילו ביניהם. הצבעים שלו חדים במיוחד (עומדים ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 ובתקני ה-Display HDR 500 ו-Dolby Vision) והניגודיות שלו מאוד גבוהה. הגימור של המסך מבריק, דבר שמקשה קצת על עבודה בשמש החזקה.

הוא תומך בעט מיוחד בשם סטיילוס שניתן לכתוב איתו על גבי המסך עצמו, אך הוא לא סופק לסקירה ולא יכולתי לבדוק אותו בעצמי. מה שכן אפשר לנסות, הוא פשוט להשתמש בידיים שלכם, היות וזה מסך טאץ' לכל דבר והוא עובד לא רע בכלל. אולי הוא מתלכלך די מהר, אבל בהחלט מספק את הסחורה אם אתם צריכים. עם זאת, אני חייב לשאול למה להשתמש בכלל בטאץ' של המסך? זה לא סמארטפון, יש לו מקלדת מלאה ואפשר לחבר לו עכבר נייד, אבל גם אין לכם כזה יש טאץ' פד שיכול לשמש כעכבר, אז למה ללכלך את המסך היפה הזה?

בהתאם לשם, מחשב היוגה יודע להתקפל ב-360 מעלות. אפשר להפוך אותו לטאבלט, לשים אותו בתור "אוהל" או בכל צורה אחרת שתרצו. הוא בקלות יכול להיות מסך נפרד כמעט, מה שהופך אותו ל-2 מוצרים ב-1.

Lenovo Yoga 9i, לנובו יוגה אי-9 (צילום: יח"צ)
Lenovo Yoga 9i, לנובו יוגה אי-9 | צילום: יח"צ

בחלק העליון של מסך תמצאו גם את המצלמה של המחשב, היא מתחבאת בתוך המסגרת השחורה וקצת קשה לראות אותה. עוד יותר קשה לראות זה את הסוגר הידני, שאפשר להזיז ובכך להסתיר את עיני העדשה לפרנואידים שבינינו. לנובו החביאה כל כך טוב את הסוגר הזה, שמבלי קהילת הגולשים באינטרנט לא הייתי מגלה עליו לבד. אותה מצלמה מגיעה ל-1080 פיקסלים, מה שיגרום לכם להראות חדים מאוד בשיחות זום, בנוסף יש לה חיישן אינפרא אדום שאפשר להשתמש בו לזיהוי פנים.

מקלדת

לנובו ניצלה את היחס הקצת יותר גדול של המחשב (פורמט 16:10) כדי לתת עוד שורה של פקודות על המקלדת. בין הכפתורים הפונקציונאליים שתוכלו למצוא בה יהיו: כפתור שליטה של תאורת יום/לילה, מצבי סאונד (סרטים/משחקים/מוזיקה), ביצועי סוללה, טשטוש רקע בשיחות וידאו וחיישן לטביעת אצבעות.

קצת קשה להתרגל למקלדת שהיא שונה ממה שיש לכם בבית או במשרד, ולא פעם לחצתי באופן אוטומטי על שינוי מצב סוללה (שמשפיע גם על הסאונד אם מעבירים למצב חוסך סוללה) במקום על כפתור המחיקה, אבל אני מניח שבסוף מתרגלים גם לזה. עוד נקודה בעייתית היא מקשי החיצים למעלה והלמטה שצומצמו לחצאי כפתור, ולעומתם הימינה והשמאלה שהם בגודל מלא, דבר שאני בטוח שיפריע לכמה אנשים ברמה העיצובית. אם במקרה תרצו לערוך את הכפתורים, תשכחו מזה כי אי אפשר, אלה הכפתורים שקיבלתם ואליהם תצטרכו להתרגל.

עיצוב

היוגה החדש, אולי בתור ניסיון להתקרב עוד יותר למשמעות השם, הוא עגול יותר. כל הקצוות והפינות שלו עברו תהליך של "העגלה". על פניו שינוי מינורי שלא אמור להשפיע עלינו, אבל הופתעתי לגלות כמה המסגרת העגולה נוחה יותר מהקצוות החדים של שאר המחשבים. כבר אין את הפס שנשאר מתחת לכף היד כאשר מקלידים הרבה זמן עם היד מונחת על המשטח. כל המחשב עשוי אלומיניום קליל בצבע מטאלי עדין עם הכיתוב YOGA חרוט בחלק העליון. אלגנטי מאוד ולא צעקני. 

סגירת המסך קצת מרגישה עדינה מידי, אולי התרגלתי לסגירה חזקה, אבל והופתעתי כאשר מכך שמספיקה טפיחה עדינה בסיום העבודה.

עוד דבר בולט בעיצוב הוא פס הסאונד שנמצא בחיבור של שני חלקי המחשב, אותו פס סאונד הוא מערכת שמע של חברת Bowers & Wilkins, שממש הפתיעה אותי לטובה. איכות הסאונד מעולה ובולטת מול מחשבים אחרים, בנוסף לאיכות, המחשב גם מייצר סאונד חזק, אבל ממש חזק. קצת התביישתי מהשכנים מכמה חזק הוא ובאופן אובייקטיבי אני חושב שאי אפשר להקשיב לשום דבר מעל ל-80% מעוצמת הסאונד, אלא אם כן החלטתם להרים איתו מסיבה, ואם כן אולי היה עדיף להשתמש במערכת אמיתית ולא לפטופ.

Lenovo Yoga 9i, לנובו יוגה אי-9 (צילום: יח"צ)
Lenovo Yoga 9i, לנובו יוגה אי-9 | צילום: יח"צ

חיבורים

עכשיו הגענו לאחת הנקודות החלשות של המחשב והיא כמות החיבורים שלו. תוכלו למצוא בצד ימין: חיבור אוזניות משולב 3.5 מ”מ, חיבור USB-C 3.2 Gen 2 תומך DisplayPort וטעינת PD וכפתור הדלקה. לעומת זאת בצד שמאל תמצאו: שני חיבורי USB-C בתקן Thunderbolt 4 וחיבור USB-A 3.2 Gen 2.

חיבור החשמל שמתאים גם למטען של הסמארטפונים הוא לא חדש, אבל הוא כבר הופך להכרחי, במיוחד למחשבים ניידים כל כך. מנגד זה שאין לו חיבור HDMI, תקשה עליכם לחבר אותו למסך אחר ותצטרכו מתאם ל–USB-C.

חומרה וסוללה

הבטריה איתה מגיע היוגה החדש היא של 75 וואט והיא חזקה יותר מהדגמים הקודמים. חיי הסוללה תלויים כמובן באיך אתם משתמשים בה, ישנם אפשרויות לשימור סוללה וכיבוי מסך אוטומטי שיעזרו לכם. בשימוש רציף של עבודה, המחשב החזיק לי בין 6-8 שעות, שזה נתון יפה מאוד אבל הוא מאוד דינמי לפי הצריכה שלכם. לפי לנובו מדובר בסוללה שאמורה להספיק ליום עבודה שלם, אני קצת בספק שהוא באמת יצליח. בכל מקרה הטעינה שלו מהירה מאוד, לפי החברה טעינה של 15 דקות אמורה להספיק לכם ל-40 דקות עבודה. כך ששעה של טעינה אמורה לעזור לכם לסיים את היום בקלות.

היוגה 9 נחשב לדגם פרימיום בתוך סדרת ה-2 ב-1 (יכול לשמש כטאבלט או מסך כשהוא מקופל), אחת הסיבות היא המעבד המתקדם של אינטל שהיא משתמשת בו ה-Alder Lake P שמשלב שתי ליבות (ביצועים ויעילות) ויודע להחליט איזו ליבה להפעיל לפי הפעולה שאתם עושים. אישית לא הרגשתי את העבודה של המעבד בפעולה אבל זה בדיוק הרעיון. המחשב עצמו התחמם ממש טיפה ולא הרעיש, וזאת נקודה זכות נוספת ללנובו.

המחשב מגיע עם מעבד Intel Core i5, אבל הגרסה שאני קיבלתי הייתה עם Intel Core i7 ויש לו זיכרון פנימי בנפח 16GB וכונן SSD בנפח 512GB.

Lenovo Yoga 9i, לנובו יוגה אי-9 (צילום: יח"צ)
Lenovo Yoga 9i, לנובו יוגה אי-9 | צילום: יח"צ

שורה תחתונה

מדובר בלפטופ שנועד להיות נייד, והוא בהחלט עושה את זה. יש רזים ממנו אבל הוא מאוד נוח ויכול לתפקד בתור מסך לכל דבר, בזכות הגמישות של המסך. אם תוסיפו את הסאונד בר המעולה שלו, בכלל תקבלו פתרון למסך טלוויזיה. העיצוב שלו כמעט מושלם מוץ מכמה לחצנים. הביצועים שלו מעולים למשתמש "רגיל", והוא מתאים לכל אדם שצריך להסתובב איתו הרבה בתיק. המחיר קצת גבוה אבל שווה את זה הקנייה לטעמי.

המפרט המלא

מעבד – Core i7-1260P. / Intel Core i5-1240P

זיכרון – 16GB LPDDR5. 

אחסון – כונן SSD בנפח 512GB.

כרטיס מסך – Intel Iris Xe מובנה.

מסך –  14 אינץ’ OLED ביחס 16:10 ורזולוציית 2.8K של 1800×2880. 

סוללה – 75WHrs.

משקל – 1.4 ק”ג.

מחיר - החל מ-6,931 שקלים עם המעבד החלש יותר ו-8,110 שקלים למעבד המתקדם יותר.